Prosba o pomoc po požiari rodinného domu v Telgárte
Dobrý večer prajem, obraciam sa na vás s obrovskou prosbou o pomoc. V Telgárte nám vyhorel rodinný dom a moja rodina prišla o strechu nad hlavou. Sme v zúfalej situácii a snažíme sa vyzbierať peniaze na opravu a základné potreby. Založili sme oficiálnu zbierku na Donio, kde nám môžete pomôcť akoukoľvek sumou, prípadne zdieľaním. Každé jedno euro nám nesmierne pomôže postaviť sa znova na nohy. Zo srdca vám všetkým ďakujem. tu je link na zbierku:https://donio.sk/nicivy-poziar-nas-pripravil-o-vsetko?utm_source=copylink&utm_medium=socialshare&utm_campaign=share_button&utm_content=ede4e8a5-bd25-4430-b8fe-f2e3a0225941
Možno by stačilo poprosiť spoluosadníkov, aby si vyhrnuli rukávy a túto jednoduchú stavbu (aj s vedľajšou, ktorá sa chytila) majú opravenú do 2 týždňov. Keby všetci Rómovia z Telgártu (a hocikde inde) neboli zvyknutí lamentovať, lebo 12 detí, bez práce, dom bez vody, WC, kúrenie v starej piecke .... Len vystrčiť ruku a dajte, postarajte sa!
Mne kto sa niečo zadarmo? Nikto nič! Naučte sa správať zodpovedne a pracovať! V osadách každý pije, fetuje, nečudo, že stále im tam hukne nejaká búda.
Prepáč, neprispejem. Keby si mal/a žiť z mojich peňazí, nevyžiješ. Pochop, že sa dá žiť skromne, ale zároveň slušne.
Možno by stačilo poprosiť spoluosadníkov, aby si vyhrnuli rukávy a túto jednoduchú stavbu (aj s vedľajšou, ktorá sa chytila) majú opravenú do 2 týždňov. Keby všetci Rómovia z Telgártu (a hocikde inde) neboli zvyknutí lamentovať, lebo 12 detí, bez práce, dom bez vody, WC, kúrenie v starej piecke .... Len vystrčiť ruku a dajte, postarajte sa!
Mne kto sa niečo zadarmo? Nikto nič! Naučte sa správať zodpovedne a pracovať! V osadách každý pije, fetuje, nečudo, že stále im tam hukne nejaká búda.
Prepáč, neprispejem. Keby si mal/a žiť z mojich peňazí, nevyžiješ. Pochop, že sa dá žiť skromne, ale zároveň slušne.
@anonym_c5f3a3 Nie celkom, v Telgarte sa snazia zit v ramci moznosti slusne, je tam bezpecne, vacsina ma dom, nie chatrc. Poznam to tam.
@anonym_c5f3a3 Nie celkom, v Telgarte sa snazia zit v ramci moznosti slusne, je tam bezpecne, vacsina ma dom, nie chatrc. Poznam to tam.
@patrike myslis tu osadu na konci mestecka smerom na Sumiac? Ten bordel okolo rozhodne nevyzera na snahu.
Treba zavolať osadníkov, chytiť lopaty a makať a makat a makať..
Celý život na vás slušní ľudia doplácajú.
@patrike myslis tu osadu na konci mestecka smerom na Sumiac? Ten bordel okolo rozhodne nevyzera na snahu.
@la_dolce_vita Skor bokom doprava, ked ides na Cervenu skalu. To som objavil nahodou, snaziac sa ist po cyklotrase.
Treba zavolať osadníkov, chytiť lopaty a makať a makat a makať..
Celý život na vás slušní ľudia doplácajú.
@anonym_e21e38 Co myslis na koho celkovo slusny ludia najviac doplacaju? Poradim ti, cislo jedna s dalekym predstihom Dochodci, potom statny zamestnanci, potom vysoka politika socialneho smeru, potom ulavy na daniam a prispevky na deti, nezamestnany a davky daleko na chvoste.
Ale hnevajme sa na ciganov .....
@sissy27 ktora poistovna poisti dom.v osade?
@citronove_koliesko to ja netuším, kde mali ten rodinný dom, ale pokiaľ viem, tak Telgárt nie sú len chatrče a osadníci, ale aj klasické rodinné domy v obci. Nepozerala som ani správy, ani ten link, takže naozaj netuším, o akú nehnuteľnosť sa jedná.
@citronove_koliesko to ja netuším, kde mali ten rodinný dom, ale pokiaľ viem, tak Telgárt nie sú len chatrče a osadníci, ale aj klasické rodinné domy v obci. Nepozerala som ani správy, ani ten link, takže naozaj netuším, o akú nehnuteľnosť sa jedná.
@sissy27 bohuzial, je to presne taka stavba, ktoru nikto nepoisti.
@patrike aj ja to tam poznám. Snaha vyzerá inak.
Vsetci komentujuci ,budte vdacni za to,ze takato tragedia nepostihla vas .Ci si treba kopnut?
Tiez sme boli ako rodina v rovnakej situacii ,tiez nam poziarnici vycislili skodu na 20tisic,lebo starsi dom ,poistovna nam kratila plnenie o 2/3 menej,ako sme mali dojednane a som vdacna ze to,ze nam pomohli ludia,inac by sme boli na ulici .A nie,nezhoreli nam vsetky veci ,niektore boli obhorene,niektore zadymene ,niektore poskodene ,alebo znicene vodou pri haseni ,takze sa museli vyhodit aj tak .Oblecenie,ktore je nasiaknute dymom pri poziari by si uz nikto z vas neobliekol ,to nie je len dym.To iste riad,spotrebice ....kto nezazil,nepochopi .Hanbite sa ,autorka pise v zufalstve a vy mate potrebu este jej nakladat .Co ak nema kde s detmi spat ? A co jest?
Moja babka pouzivala porekadlo -"co vidis na druhych ,cakaj na sebe ".Aby ste tu potom tiez nepisali s prosbou o pomoc ,na to pozor

O vsetko ? Naozaj?
Počas zásahu boli vo vnútri objektov nájdené tlakové nádoby, ktoré hasiči ochladili a bezpečne vyniesli mimo priestoru ohrozenia,“ doplnili.
Upozornili tiež na to, že zásah komplikovalo zhromažďovanie ľudí na mieste požiaru a nerešpektovanie pokynov veliteľa zásahu.
„Dôrazne vyzývame verejnosť, aby počas zásahu rešpektovala pokyny zasahujúcich príslušníkov a nevstupovala do vyhradeného priestoru. Každé obmedzovanie zásahu alebo pohyb nepovolaných osôb v nebezpečnej zóne môže ohroziť životy a zdravie zasahujúcich hasičov aj samotných občanov a zároveň spomaliť priebeh záchranných prác,“ doplnili.
Predbežnú škodu spôsobenú požiarom vyčíslili na približne 20-tisíc eur. Vďaka rýchlemu zásahu sa podľa hasičov podarilo uchrániť majetok v hodnote asi 60-tisíc eur.
Čítajte viac: https://my.sme.sk/banska-bystrica/c/obrovsky-po...