Ak by sme boli my rodičia pozitívni, kto pôjde s malými deťmi k lekárovi?
Ahojte žienky tak zajtra sa ideme testovať , a ak by sme vyšli obaja pozitívni máme tri male deti a keby ochoreli tak ako sa rieši ich lekár??? Kto tam s nimi pojde ?? máte s tym skusenosť??
Hm je tu aj nejaká mamina čo ma mudrejšiu odpoveď, alebo odpoveď na moju otázku??
@majkabr Sorry, ale to Ti nikto nevie povedať. Lebo Ťa nepoznáme. Tvoja mama? Svokra? Sestra? Švagriná? Suseda? Kamoška? Keď Ťa to tak trápi, tak skús niekomu zavolať a dohodnúť sa. (Prípadne sa môžeš opýtať, či u nich môžete bývať, keby na Váš dom spadol asteroid. Lebo nikdy nevieš...)
Prepáč, možno som už zlá, nemám to v úmysle, ale fakt neviem, čo si tu chceš prečítať, ako odpoveď.
@h2 Spýtalaa som sa normálne a čakám normálnu odpoveď , či s tým niekto nemá skusenosti, Obaja sme s manželom boli chorí a brali atb može sa stať že nám to tak výjde, Malá mi začina chorlavieť a čo ak už v pondelok alebo v utorok bude tak natom že bude potrebovať lekára?? Tak preto sa pýtam ako sa to rieši?? Čo je na tom také hrozné?? Pýtam sa mamín , ktoré s tým majú skśenosť ako to riešili alebo ako sa postupuje?? A nie som zvedavá na nervozne a vystresované matky, Ak mi nemáš dať múdru odpoveď tak buď radšej ticho nezaujímaju ma tvoje vydraždené odpovede. Kľudne si ušetri čas a netrať ho so mnou,. Je tu kopec mám čo mi trpezlivo vysvetli čo v takejto situácii, Asi tak,
Ved som Ti už písala vyššie, ak budete pozitívny ste v karanténe k lekárovi ísť nemôžte, môžeš volať pediatricke, môže Ti poslať e-recept do lekárne ak by boli deti choré, niekto z rodiny Ti ho vyberie a prinesie, ak nedajboze by stav deti bol zlý voláš záchranku a oznámi že máte covid, mate príznaky, že sa bojíš že budete pozitívni?
Akú máš šancu byť pozitívna, aby si sa takto dopredu stresovala? Zbytocna panika... Čisto teoreticky zavoláš detskej lekárke a dohodneš sa s ňou, ak by bol problém.
My sme sa dali otestovať iba 1 aj to PCRkou, lebo syn tiež chorľavel a veru sme aj museli ist k lekárovi. PCR bola negatívna, ale ak by bola pozitívna, tak jeden musí byt síce v karanténe, ale k lekárovi môže ist ten netestovany. Pokial sa ti zdá, že budeš musieť navštíviť lekára a môžete si dovoliť byt 1 v karanténe, potom by som to riešila podobne. Bude teraz problém s lekármi, všetci budú pýtať negatívne testy, aby vás prijali. Nas sa dopytovali už pred testovaním! Samozrejme mozes byt negatívna, ale nemusíš.
@h2 ja žijem v domácnosti s rodičmi...a sme pozitívny všetci traja! Takze je veľká šanca, že by boli obaja pozitívny....a mám doma 2-ročne dieťa, takze teraz ak by nedajbože ochorel, tak neviem ako by som riešila návštevu lekára keďže neviem či nie je aj on pozitívny, tým pádom ho nemôžem nikomu dať, aby s ním zašiel k lekárovi...len taká poznámka.
@majkabr ahoj, viesco to jedine zavolať dr a po telefóne jej vysvetlit, čo je deťom, aké majú príznaky choroby,...a ona predpise lieky, ktoré si hádam môžte ísť vybrať...
@portret7 presne ako píše @janulla1 ak je jeden člen pozitívny, tak všetci, ktorí s ním žijú v spoločnej domácnosti ostávajú v karanténe. Napr naši boli dnes na teste, obaja pozitívny, tak ja som už ani nemusela ísť lebo aj tak som už bola s nimi v karanténe... ale šla som aj tak, nech mám istotu (samozrejme od ľudí som bola ďalej pre istotu)...a nakoniec som pozitívna aj ja.
@miiceencoovaa si si istá, že ste naozaj pozitívni? Kým nemáte potvrdení pozitivitu PCR testom, tak si nemôžeš byt istá, len na okraj...
@janulla1 nie môže byt aj falošné pozitívny, pretože môžu vznikať crossreaktivita s inými patogénmi. Je mi ľúto známej mamky, tiež mame v najbližšej rodine hospitalizovaneho s ťažkým priebehom, ale pani sa mohla stretnúť s vírusom kdekoľvek a kedykoľvek, za to, že má Tazky priebeh môže iba jej imunita alebo ak má pridružené ochorenia. V podstate som napísala autorke to iste, iba 1 na testy, ak si to z pracovného hľadiska môžu Dovolit byt doma, ďalšie som písala, ak by ich niekto kontroloval, keď pôjdu s dieťaťom k lekárovi.
@majkabr ja osobne mám doma základnú zásobu liekov a vitamínov pre deti (vrátane nerozriedeného Pamyconu,Panadol, vitamín C, D, Imunoglukan acute atď +domáci CRP test). Ak by moje dieťa bolo choré, zavolala by som pediatričke,vysvetlila, že sme v izolácii, popísala by som zdravotné ťažkosti, prípadne sfotila napr.hnisavé mandle dieťaťa a pod. Dr.by zrejme predpísala lieky online cez e-recept a nejakú dobrú susedku, kamarátku by som poprosila,aby mi lieky vyzdvihla v lekárni (nadiktovala by som rodné číslo dieťaťa,aby jej recept vydali). Výnimkou by bola napr.akútna príhoda brušná (apendicitída,zauzlenie čriev a pod.), čo je málo pravdepodobné.
@majkabr ak by mali deti vazne zdravotne tazkosti, nik vam nemoze odopriet zdravornu starostlivost. Zavolate si sanitku a informujete ich, ze ste pozitivne testovani. Ak len bezne ochorenie, zavolala by som obvodnej a riesila to telefonicky. Ale navstevu lekarne, lekara a zabezpecenie zakladnych zivotnych potrieb vam nemoze nik odopriet...
dieta moze mat rozne ochorenia,a le najcastejsie su prave infekcne a teda ka by deti mali prejavy infekcie, tak aj tak k lekarovi nemozu, lebo mozu mat prave covid. a v takom pripade sa toto riesi aj tak najskor telefonicky.
ano moze sa stat, ze bude stav aj horsi, ale tak nepredpokladajme hororove scenare za 10dni karanteny.
@majkabr vy ani nemozete ist len tak s detmi k lekarovi ked ste pozitivni ani nikto iny ak by ich bral musis mu najprv zavolat a deti by mali podstupit pcr testy co sa riesi len cez web stranku korona gov a nechodi sa k lekarovi ak by potrebovali lieky lekar predpise cez telefon a niekto iny vyberie a dovexie vam domov

@majkabr Prečo takáto hypotetická otázka? Čo by bolo, keby? Po prvé, ešte ste na testoch ani neboli, po druhé deti sú zdravé... Veď rieš problémy až potom, ako vzniknú.