icon

Aké následky hrozia za šoférovanie bez vodičského?

7. nov 2024

Ahojte , je mi z tohto blbo ale bohužial sa musím opýtať aj na takúto otázku a radšej v anonymite kedže nieje sa čím chváliť.
Dcéra (21) šoférovala bez vodičského . Samozrejme zastavili ju štátny policajti náhodná kontrola. Šoférovala úplne predpisovo , nenafúkala alkohol , no žiaľ začať robiť vodičský mala v pláne o 3 týždne .. nedostala na mieste ani pokutu , policajt povedal že nič tak katastrofické neurobila keďže sa nikomu nič nestalo a že to je od ních všetko a ďalej ju budu kontaktovať iný kompetetní . A tak sa aj stalo . Volali z dopravného inšpektorátu a má o pár dní príst na výsluch .
Chcem sa opýtať viete aký trest ju môže čakať?
Je to velmi dobré dievča , nikdy snou neboli problémi no stalo sa a ja sa chcem pripraviť na to čo bude

Strana
z6
kavasmliekom
7. nov 2024

Haha, čiže ešte aj policajti ju kryli? 🤣 Že vraj nevideli nikoho vedľa nej sedieť, aby nebol ešte väčší pruser 🙈

milanm12
8. nov 2024

Na mieste osoby ktorá bude riešiť váš priestupok by si dcerenka za volant nesadla 5 rokov a keby to bolo možné tiež si zaslúžiš odobrať vodičák na 5 rokov. Nech máte s dcerenkou nad čím dumať po ceste autobusom.

jockey
8. nov 2024

Na to ako je autorka sarkastická, agresívna a vulgárna ("zvedavá krava"), má teda veľmi dobrú dcérenku... 😂
Hrozí jej pokuta od 300 do 1300 eur a zákaz činnosti od 1 do 5 rokov.
A autorka by tiež mohla oprášiť pravopis ZŠ - štatny policajti, iný kompetetní, problémi...

johanka21
8. nov 2024

No prinajmenšom nejaký zákaz jazdy na určité obdobie, takže zrejme si tak skoro nezajazdí, plus nejaká pokuta. Aká, to netuším. Mohla jazdiť akokoľvek predpisovo, jazda bez vodičského sa neodpúšťa nikomu, ani keby si vodičák(ak by ho už mala) zabudla doma...

johanka21
8. nov 2024

A okrem toho, také dobré dievča by malo vedieť, že jazdiť bez vodičského preukazu je trestné. Nuž, človek sa najlepšie učí na vlastných chybách, ale tí šikovnejší sa učia z chýb iných.

misanthropicdann
13. nov 2024

Zasa by som nerobil drámu z toho ze človek nemá vodičak. To ze ho nemá neznamená ze nevie jazdiť rovnako aj to ze ho niekto ma vie jazdiť.
Dievča dostane pokutu, dostane odklad na VP, pravdepodobne to bude mať aj niekde zapísané. Väčší problém bude mať ten kto jej to auto dal.
Poprípade ak si ho zobrala bez dovolenia vlastníka tak bude mať problém ona

rozkvet1
Autor odpoveď zmazal
lenkasarka
13. nov 2024

@misanthropicdann iste,netreba robiť drámu ak človek nemá vodicak to súhlasím,ale nemá sadat za volať. Tiež nepôjdeš riadiť vlak,keď nato nemáš oprávnenie.

rozkvet1
13. nov 2024

@evaachesa to sú tie dcerenky ktorým rodičia vsetko dovolia, autíčko kupia, dcerenke sa zvysi ego lebo trénovala na letisku a letisko je "strašne" dobré tam sa určite naučí kopec značiek a dopravných situácii

dota6
13. nov 2024

Kamarát tak fungoval. Dostal 700e pokutu a zákaz činnosti. Ale on aj tak šoféroval spokojne naďalej. Bol účastníkom nehody a niečo si aj odsedel. No neviem či v tom nebolo aj iné. :D takže pre istotu, po zákaze činnosti, nech radšej nešoféruje. Ale v jej dospelom veku, si to určite vie v hlave usporiadať aj sama. 😇

vevesh
13. nov 2024

@misanthropicdann tak vlastnik nebude mat vobec problem, kedze policajti im dali podpisat, ze vlastnik o tom nevedel a netusil, ze si auto vzala a soferovala bez vodicaku (i ked sedel ako spolujazdec v aute)🫣🫣🫣🫣

oblecenie99
13. nov 2024

@vevesh Alebo aj stačí, keď povie, že bol v tom, že vodičák má, resp. nemal dôvod pochybovať o tom, že nemá a vtedy tam kľudne aj mohol sedieť :D

janickacrazy
13. nov 2024

@vevesh ale ona si týmto celkom pekne zavarila, veď to môžu brať ako krádež auta, takže o to horší trest pre ňu, snáď sa dievča poučí do budúcnosti

vevesh
13. nov 2024

@oblecenie99 lenze oni podpisali takto zapisnicu policajtom🫣🫣🫣🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ako, aj nam sa to stalo, ze sme dali auto znamemu v tom, ze ma vodicak (a on ho mal zhabany🤐)🤷‍♀️
@janickacrazy ako, nechapem tomuto z akejkolvek strany. Jedine, ze maju dost penazi na osobneho sofera pre dcerenku...🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

bielasovicka
13. nov 2024

Ja si myslím, že tá osoba, co dala auto dcerenke, bola sama autorka. Ved už viac krát zdoraznovala ze bola na mieste za 4 minúty. Takže bola tam niekde na blízku. Ona jej to auto dala. Krk dám nato.

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
Strana
z6