Ako dlho trvá doručenie cestovného pasu?
Dobrý deň, začínam byt znepokojená lebo dcérin pas mal byt 17.5 a ešte nie je. Myslite, že to dajú do jula? Ako dlho ste aktuálne cakali? - áno viem, že sa predĺžila čakacia doba ale chcem vedieť reálny dobu ako im to aktuálne trva( leno pani v správach má znepokojila že už čaká 60 dni 🤦🏼♀️)
@skippy7 ak máš potvrdenie, doklad, že máte objednaný a zaplatený pobyt, chod osobne. Vezmi si lístok vydaj dokladov a pani povedz, že si prišla urgovat pas, že máš doklad o cestovaní mimo SR. Zapisu si ta a pas budeš mať.
Nezabudni zobrať aj žiadosť, kde je dátum kedy si o vydanie dokladu žiadala a maj na pamäti, že pani za okienkom za meškanie nemôže. Ja som bola včera urgovat, dnes už pas mám.
Žiadosť sme dávali 10.4. do 12.4. potrebujem predložiť všetky doklady (dieta cestuje bez rodičov)
Do 12.6. malo byť. Cestujú 13.6.
Osobne mam pocit, že robia len pasy čo sa osobne urgujú plus tie v skrátených lehotách. Preto nestíhajú už absolútne ani 60 dni
Je tu niekto komu vrátili správny poplatok -lebo nedodrzali na pasovom lehotu na vydanie pasu ani do 60 dní ?
@elian popl.vrátia až vtedy, ak pas nie je hotový 61.den.
@kvietok2012 ja čakám od 2.4. Bola som tam dnes a pas stále nie je ..... tak , že pourguju a v pondelok sa mam prísť opýtať , že možno príde -už má hnevajú
Tak hneď vypýtam poplatok nazad -hádam ma neodpalkuju
@kvietok2012 no takých, čo im mešká viac ako 60 dní je tu dosť...
A to si môžem kľudne od pani , čo je pri okienku pýtať naspäť poplatok? Či akým štýlom?
..
Takze 60 dni su mimoriadne pripady. Oni nie su schopni dodrzat ani tych 60. Akoze stane sa to mne, uz podavam staznost na ministerstvo a posuniem to mediam
"Podľa zákona môže ministerstvo v mimoriadnych prípadoch vydať cestovný pas do 60 dní. Vzhľadom na aktuálnu situáciu rezort vnútra v súčasnosti vydáva cestovné pasy v lehote do 60 dní."
@skippy7 ked je to viac ako 60dní (ona to skontroluje v pc a vyráta) tak ti dá vypísať papier, kde napises č.účtu, potom ti domov príde rozhodnutie a nakoniec peniaze na účet.
Kludne sa na to spýtaj, len mysli na to, ze tá pracovníčka za to nemôže... 🙃
My sme si pasy boli robiť 28.3 , sms že sú hotové prišla 30.5... našťastie nám to nesurilo, letíme až koncom júla. Včera sme boli po ne a pani nám hneď dala vypísať žiadosti o vrátenie poplatku za pasy. Vraj nám príde domov vyrozumenie a následne nám celú sumu vrátia na účet, ktorý sme v žiadosti uviedli. Tak som zvedavá.
Pred chvilou som volala na odd. pasov a tam mi povedali, ze dnes dokoncili marcove ziadosti, od zajtra zacinaju vybavovat aprilove. Mali pokazeny stroj (vraj)
My sme si dávali robiť pas 28.3. SMS mi prišla v utorok 4.6. Dnes bol manžel pre pas a pýtal sa, či nám vrátia peniaze, keďže vyhotovenie trvalo dlhšie ako 60 dní. Tak vrátia, pani s ním hneď na pasovom spísala žiadosť.
Slováci, ktorí na vydanie dokladu čakali 60 dní alebo dlhšie, nemusia o vrátenie peňazí žiadať, ale budú im vrátené automaticky.
https://www.aktuality.sk/clanok/e58C4Bu/stat-vr...
Prosim Vas, ti co letite akutne mimo EU, a nemozete cakat tak dlho, vybavia to skor, alebo vystavia nahradny doklad? Mate skusenosti? Aka je prax? vdaka
@ivkadracova dať si urobiť ten zrýchlený- 10 dňový
@ivkadracova už si žiadosť podala, či ešte len ideš?
Ak si ešte nepodala a ideš o viac ako 30 dní, dala by som normálny robiť. Ak potrebuješ skôr tak 2 dňový alebo 10dnovy.
Ak si už podala a prešlo 30dni, dones doklad o vycestovani a urguj. Ja som mala na ďalší deň po urgencii.
hrozne čakanky co tu čítam 😳, ja som tiež dávala pas malému keďže mu skončila platnosť, termín 27.2.a prišiel do 2 týždňov, sme mali brutal šťastie ešte
@maranco no ale nikdy nevieš kam pôjdeš na dovcu ak bude dobrý LM, ja neľutujem ze som hneď od narodenia dala robiť pas (teraz ma 3 roky a druhy pas uz )...boli sme v Turecku aj Egypte...teraz by ma drblo keby chcem ísť, pas po expiracii a čakať treba 70-80 dní ci kolko je to teraz vlastne...takže podľa mňa veľa ľudí to aj takto berie a radšej dá spraviť pas namiesto op
@janage aky doklad o vycestovani? staci napr. zmluva o zajazde zaplatenom? letenky v ruke nemam.. co mozem poskytnut ako doklad? dik
@ivkadracova u nás išlo o cestu dieťaťa bez rodičov s klubom. Takže ja potvrdenie klubu, že dieťa ide.
Ak zavoláš na oddelenia povedia ti ako v tvojom prípade.
Ideš podať žiadosť o doklad ešte iba?
Urgovar môžeš len doklad, kde už si žiadosť podala a lehota uplynula
Pokiaľ viem 2dnove a 10dnove pasy vybavujú bez problémov.
@janage och dakujem moc, budem urgobat predom, ano teraz mame terminy, cestujeme do ineho mesta za ziadostami
@ivkadracova urgovat predom sa nedá. Rozumieš?
Urgovat môžeš až keď nedodrzia lehotu.
Ja som určovala pas, kde žiadosť bola podaná ešte začiatkom apríla a 30dnova lehota bola dávno prekrocena.
2dnove pasy nikomu nemeskaju
Ináč už začali vydávať aprílové pasy 😀. Nám od 3.4. prišla v piatok 7.6. sms, že je hotový. Čiže sme tiež viac ako 60dní čakali.

@lneviemmeno juuuj, tak začínam mať stres, my tiež KC Tomášikova, 16.4.😱, no šak my ani neodletime
Napíšte prosím niekto niečo pozitívne, že došiel.po 60-dňoch nikomu 🙏