Ako dlho trvá doručenie cestovného pasu?
Dobrý deň, začínam byt znepokojená lebo dcérin pas mal byt 17.5 a ešte nie je. Myslite, že to dajú do jula? Ako dlho ste aktuálne cakali? - áno viem, že sa predĺžila čakacia doba ale chcem vedieť reálny dobu ako im to aktuálne trva( leno pani v správach má znepokojila že už čaká 60 dni 🤦🏼♀️)
@hobrlovakatka dobry deň môžem sa opytat bolo treba na to rozhodnutie nejako reagovať? Lebo ja som vypisovala žiadosť o vrátenie poplatku keď som bola po pasy, a teraz mi prišiel tiež list z polície lenže na adresu trvalého pobytu, kde sa nezdrziavam. Čiže neviem co v tom rozhodnutí je a keď volám na príslušný odbor tak mi tam nik nedvíha. Dakujem za odpoved
@veronikajulka1205 existuje služba pošty presmerovanie zásielky. Skus sa spýtať na pošte.
@veronikajulka1205 daj si listy od úradov bezplatne posielať do schránky slovensko.sk a tie si vieš prečítať hocikde na počítači.
Nastav si v mobile aplikáciu https://ep.slovensko.sk/ tú budeš používať na potvrdenie prihlásenia. Prípadne na väčšom tablete sa núdzovo dá prečítať chránka cez https://schranka.slovensko.sk nemajú to prispôsobené na mobily a malé obrazovky.
@maranco sklamem ta ale opat tento stat “prekvapil” alebo skor neprekvapil. Ziadost som vypisala, elektronicku schranku mam aktivivanu, notifikacie mi chodia na mail aj na mobil. So statom komunikojem elektronicky uz nejaky cas a naoriek tomu ma v schranke cakal zlty listok z posty a hadaj co mi fyzicky poslali?! Rozhodnutie a vrateni poplatku… a teraz si spocitajme: postovne x pocet vratenych spravnych poplatkov, celkova suma vratenych poplatkov, musim povedat ze “ fakt vedia hospodarit” na MV SR. Uz mi dava zmysel to zvysenie poplatkov 🤦♀️🤔😂
@bu1bu stalo sa to aj mne, že posielajú list poštou a keď som pátral prečo tak že oni nevedia s tým robiť, alebo že už to má vytlačené nech prídem osobne podpísať alebo pošle poštou, elektronicky odmietol
tiež to rozhodnutie je zbytočná byrokracia, veď stačí poslať peniaze na účet, alebo ak silou mocou chcú posielať rozhodnutie tak na formulári mohol byť riadok na email a tam poslať
pochybujem žeby niekto reklamoval, že síce dostal peniaze (v poznámke by stačilo vrátenie poplatku za pas), ale nemá v ruke rozhodnutie, tak je nespokojný
keby úradníkovi strhli z platu zbytočné poštovné keď zasiela poštou listy ľudom so zapnutou schránkou, tak by sa rýchlo naučil zodpovednejšie pracovať
to isté aj zbytočné vydávanie občianskeho bez fotky tým deťom, ktoré práve majú platný občiansky s fotkou, lebo si automaticky program nepozrie, že už to dieťa má platný OP
@maranco Dakujem za info 🙂
@janage Ano viem len to stojí 3 € a keď mi majú vrátiť za pas 7€ tak to sa mi veľmi neoplatí, volala som im a povedali že prepošlu tak hadam sa to podari
@hobrlovakatka Dobry den, vedeli by ste mi prosim zaslat presne oznacenie oddelenia, ktore vam zasielalo rozhodnutie? Dakujem 🙂
@mircalla Dobrý deň, prosim komu ste adresovali žiadosť? Ja zastávam rovnaký názor,vydanie pasu nie je úkonom o ktorom treba špeciálne rozhodovať. A to, že si niekto zo dňa na deň zmení správne poplatky a nedokáže predpokladať, či sa zvládne prípadný nápor tam nemá čo robiť. Ďakujem 🙂
@hobrlovakatka Dakujem krasne ♥
Ani mne ešte nevrátili, už je to viac ako 30 dní od doručenia rozhodnutia.
Čiže ešte nevyplácajú? Včera mi tak došlo, že ešte nič… je tam nejaká lehota? 30 dni?

2 dnove sme mali do 30 hodin len info