Ako nahlásiť anonymne na políciu plánovaný priestupok?
Dobrý deň
Chcel by som sa opýtať že ako to je z anonymným nahlasenimk na polícii ? Spolužiaci idu o 3 týždne na výlet na noc do hotela v Tatrách , nemajú 18 a plánujú si tam zobrať alkohol a elektronické cigarety . Ucitelia o tom vedia a všetko čo k tomu povedali je že "nám je jedno čo tam budete robiť". Myslím že takto by to nemalo byť a žiaci aj ucitelia by si zaslúžili lekciu , preto ich chcem anonymne nahlásiť na políciu .Samozrejme sa môže aj stať že nakoniec si ani alkohol a ani cigarety nezoberú ale ja o tom nebudem mať informáciu a nahlasim to a polícia tam príde a nič nenájdu ... Nechcem mať problémy že nahlasujem nepravdu preto sa pýtam že ako by to bolo potom v prípade že by si nič nepriniesli a políciu by som informoval .
Ďakujem
@moonlight1210, jedine podstatne v tejto diskusii je udavacsky magor. Tu sa totiž nestalo vôbec nič. Zatiaľ nikto žiaden alkohol nikam nepriniesol sami učitelia nezanedbali svoje povinnosti. Pretože ak by učitelia povedali, že prehladajú všetkým kufre, či náhodou nepriniesli alkohol, tak polovica triedy bude považovať za svoju povinnosť tam ten alkohol prepašovať z principu a druha polovica zburcuje rodičov, aby protestovali, že na to učitelia nemajú právo. Evidentne autor/ka nemá dosť odvahy na to, aby povedala svoj názor v triede. Ale na anonymné udavacstvo spod periny, to áno. Za mňa je totalny ľudský odpad. Ak by to riešil/a priamo na výlete, že decká pijú a učitelia neriešia, prosím. Ale vopred a principiálne sa tešiť na bonzactvo je akurát tak na tých grcajucich smajlov.
@vroni " jedine podstatne v tejto diskusii je udavacsky magor. Tu sa totiž nestalo vôbec nič.... Za mňa je totalny ľudský odpad. Ak by to riešil/a priamo na výlete, že decká pijú a učitelia neriešia, prosím. Ale vopred a principiálne sa tešiť na bonzactvo je akurát tak na tých grcajucich smajlov."
Neskutocne.
Podme riesit, az ked bude pruser.
Vazne takto uvazujes?
Ale na Slovensku vlastne pochopitelne.
Btw. kde tam pise, ze tesi vopred na bonozovanie? To si kde vycitala?
Zavolaj na políciu, jedine ťa tak pošlú do riti. Ty anonym. Myslíš si že oni nemajú inú robotu len riešiť že si decká chcú na výlet zobrať alkohol a cigarety?
Musíš mať veľmi smutné detstvo a byť v kolektíve mega neobľúbený
@vroni " jedine podstatne v tejto diskusii je udavacsky magor. Tu sa totiž nestalo vôbec nič.... Za mňa je totalny ľudský odpad. Ak by to riešil/a priamo na výlete, že decká pijú a učitelia neriešia, prosím. Ale vopred a principiálne sa tešiť na bonzactvo je akurát tak na tých grcajucich smajlov."
Neskutocne.
Vazne takto uvazujes?
@moonlight1210 problem je, ze tuto nieje co riesit, nic sa nestalo, potencionalne sa "moze stat", ale vies co vsetko sa potencionalne moze stat? Keby sme vsetkym tymto zatazovali policiu tak vies ako by riesili veci, ktore sa naozaj stali a nielen potencionalne? Nijako. Ver mi, ze mozu chodit kontrolovat vsetky vylety deciek zo strednej skoly, ale ja si myslim, ze policia by mala riesit dolezitejsie veci, rovnako ako tento nas anonym.
Toto je urcite zase dalsia vymyslena blbost 🙂
@anonym23846 Ty si iny udavac. Dobre, ze nezijes za socializmu. Ty by si bol iny kader...
Neskutocne.
Vazne takto uvazujes?
@moonlight1210, píše to vo vlastnom príspevku, že si zaslúžia lekciu. A že chce mať istotu, že ich môže beztrestne bonznut. Inak netuším, o akom prusere točis. Nie je ani len priestupkom, aby ľudia pod 18 pili alkohol (nepredpokladám, že tu ide o deti pod 15. Taki nepricetni by učitelia zase neboli). Takže čo tam budú policajti riešiť? Že mal nejaký postpubertak elektronickú cigaretu a fľašu vodky? To nie je nijaký prúser, to nie je ani len banálny priestupok. Len preto, aby si nad tým bonzacik vyhonil ego? Tak poďme riešiť prusery, ktoré síce nikdy nenastali a možno ani nikdy nenastanú, ale mohli by. Zavrime všetkých chlapov, lebo neverím, že by sa našiel jeden, ktorý nikdy v živote nepovedal: "Tu by som pretiahol" a ženy tiež, nech sa prihlási taká, ktorá ešte nepovedala, že by niekoho chcela zachlostit... Hystericky riešiť situácie, ktoré vôbec nenastali a nie sú nijako podstatné je absurdné. Schvaľovať udavacstvo a bonzactvo je tá najhlbšia stoka. A aby sme sa nemýlili - nahlásiť podozrenie z trestného činu je iná šálka kávy. O niečo také tu nejde ani omylom.
@vroni vidim, ze s tebou teraz nie je rozumneho slova (vid tvoj priklad s pretiahnutim).
PS: ked chces priklad k rieseniu trestneho cinu, co sa este nestal - stalkovanie v jeho pociatkoch. Tiez to nikto neriesi, ved co, vsak jej iba castejsie pise, ved jej iba stoji pred domom, ved iba nechava darceky na prahu, ved iba ... Ma sa tomu tesit, ved ma ctitela, nie mu chudakovi zalubenemu skusat nicit zivot nahlasovanim.
Ma si pockat, kym sa nieco nestane.
@vroni vidim, ze s tebou teraz nie je rozumneho slova (vid tvoj priklad s pretiahnutim).
PS: ked chces priklad k rieseniu trestneho cinu, co sa este nestal - stalkovanie v jeho pociatkoch. Tiez to nikto neriesi, ved co, vsak jej iba castejsie pise, ved jej iba stoji pred domom, ved iba nechava darceky na prahu, ved iba ... Ma sa tomu tesit, ved ma ctitela, nie mu chudakovi zalubenemu skusat nicit zivot nahlasovanim.
Ma si pockat, kym sa nieco nestane.
@moonlight1210, nie. Stalkovanie je nieco, co sa deje. Keď niekomu poviem, že ťa nepustím z očí, nemôžeš ma udať ani ty ani tá, ktorej sa s tým "zverim". Až v okamihu, keď ti opakovane zavolám a budem obťažovať, môžeš niečo urobiť. Keď budú susedia robiť v noci divu žúrku, môžem volať policajtov. Ale nemôžem ich volať na základe toho, že to oznamili. Až v okamihu, keď naozaj budú rusit nočný kľud a aj to musia rušiť mňa, nemôžem ich nahlásiť z opačného konca republiky. Preventívne môžem nahlásiť vopred len trestný čin. Počula som, ako sa niekto vyhráža tretiemu vraždou, dohoduje sa vylúpenie banky či daňový podvod. Ja chápem, že aj priestupok či úplná nerozvážnosť môžu mať fatálne následky. Lenže na to zákon nie je. A aj preventívne nahlásenie musí mať za následok ochranu osôb alebo majetku a nie je prostriedkom uspokojenia vlastných pudov. Môžem nahlásiť, že sa Miso vyhráža Janovi, že ho zabije, ak je to pravda, ale robím to, aby som ochránila Jana. Nemôžem nahlásiť Misa preto, lebo mi v tretej triede nepožičal farbičky.
@moonlight1210, nie. Stalkovanie je nieco, co sa deje. Keď niekomu poviem, že ťa nepustím z očí, nemôžeš ma udať ani ty ani tá, ktorej sa s tým "zverim". Až v okamihu, keď ti opakovane zavolám a budem obťažovať, môžeš niečo urobiť. Keď budú susedia robiť v noci divu žúrku, môžem volať policajtov. Ale nemôžem ich volať na základe toho, že to oznamili. Až v okamihu, keď naozaj budú rusit nočný kľud a aj to musia rušiť mňa, nemôžem ich nahlásiť z opačného konca republiky. Preventívne môžem nahlásiť vopred len trestný čin. Počula som, ako sa niekto vyhráža tretiemu vraždou, dohoduje sa vylúpenie banky či daňový podvod. Ja chápem, že aj priestupok či úplná nerozvážnosť môžu mať fatálne následky. Lenže na to zákon nie je. A aj preventívne nahlásenie musí mať za následok ochranu osôb alebo majetku a nie je prostriedkom uspokojenia vlastných pudov. Môžem nahlásiť, že sa Miso vyhráža Janovi, že ho zabije, ak je to pravda, ale robím to, aby som ochránila Jana. Nemôžem nahlásiť Misa preto, lebo mi v tretej triede nepožičal farbičky.
@vroni Dve veci:
Chapem, ze ty stale riesis, ci to nahlasit na policiu. To je tvoje gro.
Ja riesim, ci to cisto nahlasenie, ale je mi jedno komu, hlavne komukolvek zodpovednemu. Ide mi o nahlasenie (danie na vedomost, upovedomenie, aj to tvoje bonznutie, ... nazvime to akokolvek).
Takze v tomto bode sa nestreneme nikdy. Mozeme ho rovno vylucit.
Druha vec:
"Môžem nahlásiť, že sa Miso vyhráža Janovi, že ho zabije, ak je to pravda, ale robím to, aby som ochránila Jana. Nemôžem nahlásiť Misa preto, lebo mi v tretej triede nepožičal farbičky."
Chapem spravne, ze motiv je rovnako dolezity ako cin?
Takze ak nie su sprave dovody na nahlasenie Misa, tak to nemam robit?
Musim pockat, kym vnutorne budem pripravena to robit z umyslu pomoct Janovi, nie konecne vidiet Misa v problemoch?
A co ked sa Janovi nakoniec nieco stane?
Bol ten motiv dolezitejsi ako cin (nahlasenie)?
A vrazda je taka ultimativna. Podme na nieco jemnejsie.
Na podobnom principe mozes zalozit dilemu, ci susede povedat, ze ju muz podvadza, ked motiv nie je vidiet susedu v buducnosti stastnu s niekym, kto si ju vazi, ale zazit z prvej rady u susedov turecku teledramu a pobavit sa.
Co myslis? Zaujimalo by susedu, preco som jej to povedala, alebo by ju zaujimal iba fakt, ze ju muz podvadza a bolo by jej jedno, preco sa to odomna dozvedela?
Nechce sa mi veriť, že učitelia o tom vedia a je nám jedno čo budete robiť ...v prvom rade sú za žiakov zodpovedni.A, že sa to robí no robí spolužiaci mojej dcéry sa opili v autobuse kde mali colu s alkoholom a vieš kedy to prasklo?po roku na rodičovskom, lebo niekto to povedal doma a jedna matka to vytiahla ako hlavnú tému pred blížiacim sa výletom do zahraničia.A ešte si decká medzi sebou písali, že kto bol ten bonzak čo doma vešia na nos rodičom veci, ktoré netreba.Nestaraj sa do toho.Pruser na mraky, lebo sa opití clnkovali na Halstattskom jazere a niekto si robil videá.
Niekedy sa nečudujem, že učitelia nechcú chodiť s deťmi na výlety
@vroni Dve veci:
Chapem, ze ty stale riesis, ci to nahlasit na policiu. To je tvoje gro.
Ja riesim, ci to cisto nahlasenie, ale je mi jedno komu, hlavne komukolvek zodpovednemu. Ide mi o nahlasenie (danie na vedomost, upovedomenie, aj to tvoje bonznutie, ... nazvime to akokolvek).
Takze v tomto bode sa nestreneme nikdy. Mozeme ho rovno vylucit.
Druha vec:
"Môžem nahlásiť, že sa Miso vyhráža Janovi, že ho zabije, ak je to pravda, ale robím to, aby som ochránila Jana. Nemôžem nahlásiť Misa preto, lebo mi v tretej triede nepožičal farbičky."
Chapem spravne, ze motiv je rovnako dolezity ako cin?
Takze ak nie su sprave dovody na nahlasenie Misa, tak to nemam robit?
Musim pockat, kym vnutorne budem pripravena to robit z umyslu pomoct Janovi, nie konecne vidiet Misa v problemoch?
A co ked sa Janovi nakoniec nieco stane?
Bol ten motiv dolezitejsi ako cin (nahlasenie)?
A vrazda je taka ultimativna. Podme na nieco jemnejsie.
Na podobnom principe mozes zalozit dilemu, ci susede povedat, ze ju muz podvadza, ked motiv nie je vidiet susedu v buducnosti stastnu s niekym, kto si ju vazi, ale zazit z prvej rady u susedov turecku teledramu a pobavit sa.
Co myslis? Zaujimalo by susedu, preco som jej to povedala, alebo by ju zaujimal iba fakt, ze ju muz podvadza a bolo by jej jedno, preco sa to odomna dozvedela?
@moonlight1210, vidíš, čítame ten istý príspevok a každá úplne inak. Ja tam nikde nevidím, že autor chce riešiť nahlásenie ako také (napríklad rodičom, skole, niekomu zodpovednému), ja tam vidím len chuť byť udavacom. On nemá obavy z následkov pre spolužiakov či ucitelov, jeho teší vedomie, ze im to ukáže, že ich kdesi budú naháňať policajti a on sa bude cítiť ako Superman. Baviť sa o Tom, či je rozumné tolerovať na výlete nedospelych alkohol - to by bolo na úplne inú debatu.
A do nevery sa radšej ani nepúšťam, to by bolo aj na tri debaty, myslím. Ale pri motivácii "tak si konečne ta chudera prestane myslieť, že je niečo viac" by som asi radšej mlčala.
Informovala by som prinajmensom vedenie skoly. I o tom, ze ucitelia maju o tom vedomost a nechystaju sa zasiahnut. Dokonca sa k tomu nahlas vyjadrili, ze to nemienia riesit.
Nemusi sa na tom vylete nic stat.
Ale ked sa stane… to uz je zrazu celkom iny pribeh, ze ano, benevoletne mamicky, co riesite “udavaca”?
@bolarazjedna
@moonlight1210
@anonym23846
vôbec neverím tomu,že učitelia vyhlásili,že im je absolútne jedno,čo tam budú decká robiť.Majú za nich zodpovednosť.
Keď tam príde k nejakému úrazu alebo otrave alkoholom,tak chcem vidieť,ako toto tvrdenie budú opakovať
Učitelia majú vážny dôvod, prečo ťa na výlet nezoberú spolužiaci rovnako.
@anonym23846 ty musíš byt v kolektíve veľmi “obľúbený”. Chyba mi pľujúce emoji, nič iného bonzaci nie sú hodní.
@bolarazjedna
@moonlight1210
@anonym23846
vôbec neverím tomu,že učitelia vyhlásili,že im je absolútne jedno,čo tam budú decká robiť.Majú za nich zodpovednosť.
Keď tam príde k nejakému úrazu alebo otrave alkoholom,tak chcem vidieť,ako toto tvrdenie budú opakovať
@rozculena ja to chapem tak,ze to nie je skolsky vylet. Tym padom to ucitelom moze byt jedno
@bolarazjedna
@moonlight1210
@anonym23846
@rozculena ak je pravda, ze to povedali, tak to popru. V takej chvili, ked pojde o basu, ci iny postih, nadobudnu zrazu rozum.
A aj ked sa mi tiez od zaciatku nechce verit, ze to povedali, beriem ako fakt, ze je to sucast tejto diskusie.
@bolarazjedna
@moonlight1210
@anonym23846
@rozculena no ak im teda nie je jedno, a nedali také vyhlásenie, tak to je v ich kompetencií riešiť, ak niekoho pristihnú.
Tak teba je radost mat za spoluziaka 😅 ani sa necudujem, ze si outsider, ked riesis taketo veci..
@cyberk niesom outsider , tiež mám svoju partičku , pred rokom nás oni nahlásili za to že sme hrali ruletu na mobile , dostal som pokarhanie , v tom čase som chcel prestúpiť a to pokarhanie mi to znemožnilo , teraz chcu prestúpiť 2 čo si plánujú ten alkohol zobrať , chcem len aby zažili to čo ja
Učitelia majú vážny dôvod, prečo ťa na výlet nezoberú spolužiaci rovnako.
@sulavikova na výlet nejdeme polka triedy lebo presne vieme čo to tam bude keď si tam tie zvieratá prinesú alkohol 😉je náš v triede 30 , nejdeme 17
@martinmmartin preco si myslis, ze to dotiahne daleko? Ocividne nebude oblubeny a s takymto zivotnym postojom a negativizmom by som skor povedala, ze bude mat extra tazky zivot so smutnym a osamelym koncom a dost pravdepodobne nikdy nepochopi preco. Ale zaujima ma preco ty to vidis tak, ze to dotiahne daleko? Ludia co su na vysokych postoch a poziciach sice casto nemaju chrbtovu kost, ale praveze mavaju charizmu a vedia ako na ludi, presny opak tuto autora.
@anonym23846 ty musíš byt v kolektíve veľmi “obľúbený”. Chyba mi pľujúce emoji, nič iného bonzaci nie sú hodní.
@sisaka oni bonzovali minulý rok na mňa a kamarátov že sme hrali ruletu , dostal som pokarhanie , neumožnilo mi to prestup na inú školu ... Teraz tam idú ľudia ktorý chcú tiež prestúpiť , nabonzovali ma , zničili mi šance na prestup , a ja chcem aby zažili to isté čo je
@anonym23846 na políciu to môžeš nahlásiť anonymne ako preventívne opatrenie. Ak aj polícia nič nenájde neobvinila ťa z ničoho. Ale nerobil by som to. Nie len preto že sa jedná len o vybavovanie účtov. Pomstu. Pomsta ti nepomôže odpustiť a budeš mať zo seba zlý pocit. Spoločensky je takýto priestupok žiakov voči zákonu malo nebezpečný a aj polícia si o tom anonyme bude myslieť svoje. Majú dosť inej roboty. To že ucitelia dovolia deťom piť je vizitka spôsobu fungovania celej spoločnosti. U nás to tak chodí. Tieto zákony sú na ochranu tých, ktorí potom alkoholu podľahnú. Nemyslím že zabránenie políciou niekoho tu ochráni. Skôr by pomohlo ak by cela škola robila osvetu a šla prikladom. Ja som na strednej bol na takomto triednom výlete. Kým sme boli druhaci nedovolili nám profesori nič. Ale v poslednom ročníku posledný výlet šiel náš triedny s chalanmi na pivo do krčmy miestnej a potom šiel spať na chate do svojej izby a nechal nás sa baviť. Dôveroval nám že nič nevyvedieme a nik sa neopil ani nepobil ani neotehotnel. Ja aj s kamarátom sme na to pívo nešli. Pretože sme boli športovci a mali sme ducha poctivosti v tomto smere. Nikoho sme neodsudzovali a ani nás nik neodsudzoval za to že sme nešli piť. Ak by ste tohto ducha ale aj neodsudzovania mali v sebe celá trieda, myslím že by ten alkohol nijako neuškodíl ani deťom ani vzťahom.
@sisaka oni bonzovali minulý rok na mňa a kamarátov že sme hrali ruletu , dostal som pokarhanie , neumožnilo mi to prestup na inú školu ... Teraz tam idú ľudia ktorý chcú tiež prestúpiť , nabonzovali ma , zničili mi šance na prestup , a ja chcem aby zažili to isté čo je
@anonym23846 ešte horšie - pomstychtivý udavač.
@anonym23846 podla mma to nie je charizma. Mas len zbytocne velke ego a este aj urazene
@anonym23846 tak to nahlás riaditeľke. Ale nie na políciu.
@sulavikova na výlet nejdeme polka triedy lebo presne vieme čo to tam bude keď si tam tie zvieratá prinesú alkohol 😉je náš v triede 30 , nejdeme 17
@anonym23846 na jednej strane máš gule pomstiť sa im, na druhej strane, ale potrebuješ udávať anonymne. Spamätaj sa. Učitelia aj žiaci si výlet užijú chvalabohu bez teba. Priestupky poriešia priamo na mieste. To ťa trápiť nemusí.
@anonym23846 na jednej strane máš gule pomstiť sa im, na druhej strane, ale potrebuješ udávať anonymne. Spamätaj sa. Učitelia aj žiaci si výlet užijú chvalabohu bez teba. Priestupky poriešia priamo na mieste. To ťa trápiť nemusí.
@sulavikova viete čo , máte pravdu , motivovali ste ma 🤓☝🏻neurobím to anonymne ale poviem polícii svoje meno
@sulavikova viete čo , máte pravdu , motivovali ste ma 🤓☝🏻neurobím to anonymne ale poviem polícii svoje meno
@anonym23846 autor si lajkuje svoje príspevky🫣amen tma.
Ako si to predstavujes? Ze tam nabehne komando a zatknu ich? Nerob zo seba smiesneho pomstychtiveho maniaka. Mozno si premiant rocnika,ale ako clovek si uboziak.

@anonym23846 týmto si koledujes akurát tak to ze ta spolužiaci seriózne oplieskaju o stenu a zem.