Ako prejsť 3 okresy bez pokuty?
Dobrý deň, mamina moja býva vyše 200 km od nás sama v dome. Teraz je po operácii ženských veci, dosť je na tom biedne, viac utrpela psychika ako fyzičnosť. Ja som na MD, muž chodí až večer, syn starší začal teraz chodiť do škôlky. Mamina chce, aby som prišla s chalanmi, teraz ich vraj potrebuje. Nechce byť sama je jej smutno. Dosť začala byť úzkostlivá. Fakt rada by som šla, ale ako? Na pokutu veru nemám. Čo mam teda robiť? Ďakujem za odpovede!
Ešte ak by tam mala nejakú kamarátku alebo susedku, ktorá by sa jej o zverstvo postarala, no ak nie, tak budete jednoducho vy musieť ísť tam
@janage urcite by našli, aj za “naturalie”, vajíčka.
Momentálne do 19.3. platia najprísnejšie pravidla a ľudia práve teraz idu riskovať a cestovať, nechápem... však pockam mesiac, kým čísla klesnú, otepli sa, stúpnu počty zaočkovaných, situácia sa ukľudní. Zrazu majú pocit, že rodinu dlho nevideli. Ale keď sa dalo, za rodičom nešli... to je take ako na truc. Ako malé decko...
@avonosseb dalo sa pred zavedením covid automatu. A vlaste aj donedávna tak nekontrolovali a dalo sa prejsť. Teraz by som fakt nesla, čísla sú vysoké, momentálne sprísnili (konečne!) kontroly aj opatrenia. A keď, tak sama nech ide sa postarať, porozprávať, a nie cela familia.
Ja viem, aké je to so seniormi ťažké. Môj otec tiež už nechápe všetko toto, každý deň napríklad chcel chodiť do krajského mesta, do kaderníctva, nakúpiť, ale vysvetľujeme, dookola opakujeme to iste, že musí vydržať, že je to nebezpečne, že je zatvorené, zakázané. Nie kvôli opatreniam, kvôli sebe, aby nechodil. Za poslednú dobu psychicky upadá, nie je to ľahké. Ani pre mladých, ani pre starších.., ale nenakazili sme sa nikto, takze to asi funguje, ak človek dodržiava pravidla, sedí doma a chráni sa.
@katus226 takze načo ľudí zavierat za kradnutie, veď kradnú aj napriek trestom... to je tvoja logika. Zákaz figu zaberá preto, že ľudia si myslia, že sú nesmrteľni a ich sa to netýka. Robia si oslavy, párty, návštevy, a keď potom ochorejú nadávajú ako sa nemôžu dostať do nemocnice a môže za to každý, len nie ten dotyčný sám. Keby majú ľudia rozum a sú disciplinovaní sme niekde úplne inde. Btw opatrenia sú aj v iných štátoch a porovnávať nás do Srbskom hmm (a už ti očividne aj to vyvrátili). A trepať o tom ako sa čísla vymýšľajú 🤦🏽♀️🤦🏽♀️ To sa zas ideme upokojovať? Nás okres je čierny. Poznám x ľudí, ktorí majú alebo mali covid. Aj v rodine, aj s ťažkým priebehom. Takze viem ako vie covid vyzerať. A čuduj sa svete, peniaze ani jednému od Sorosa neprišli. Však sa prihlás pomôcť na oddelenie, aby si to videla na vlastne oci a potom o tom niečo pis. A nie, že môjho kamaráta známeho známy povedal.
@lucia147852 o tých peniazoch som sa dobre pobavila, to na mňa vyrukovala kolegyňa. Keďže som akurát bola po pohrebe svokry tak som povedala, že ak o niečom vie, okamžite berieme lebo my sme okrem toho cca 70E príspevku nemali nárok na nič. Pred cca 2 mesiacmi zomrel svokor- kovid prekonal a zomrel na komplikácie deň a pol po prepustení. Príčinu úmrtia s nami nikto nekonzultoval, napísali Sepsa, žiadny Kovid. teda také blbosti JPP mi tiež dvíhajú tlak.
A pre ostatných, až budete stáť v pohrebnej miestnosti a ani truhlu vám neotvoria lebo Kovidový pacient sa pochováva v uzavretej, potom si spomeňte, že vy sa obmedzovať nebudete.
Ešte jedno je potrebné si uvedomiť ato, že rizikové skupiny, ktoré áno sedia na zadku a rodina sa stará, ale potrebujú chodiť na kontroly či v prípade úrazu či zhoršenia stavu lekárske ošetrenie, ten kovid nerozchodia. A darmo na vyšetrenie pôjdu s negatívnym testom, keď Janko, Ferko a Zuzka čo tam sú s nimi síce tiež majú neg. test, ale opatrenia nedodržiavali a teda neg. test majú lebo ich ešte nazachytil. Keď sa po 8 dňoch zistí, že sú pozitívni už je pre toho oslabeného pacienta neskoro. To fakt treba až osobnú skúsenosť vo vlastnej rodine, aby sa ľudia spamätali!?
@lenkakravcova to je síce pekné, že je to výnimka, ale nemôžu byť v aute celá rodina.
@sasa1310 A čo má nechať deti doma samé? Muž je predsa v práci. To snáď policajti pochopia.
@lenkakravcova no tak by mohla cez víkend ist, keď je doma. Alebo si muž vezme 1-2 dni voľna. Môže cestovať podvečer, keď príde z prace, aby tam bola dlhšie.
@hettinka Môže ale nemusí. Ak povie ze jej mame treba pomoc teraz (nie o 4 dni, ak by bol utorok), tak nie je o čom.
Ak chce vziať aj deti, môže to urobiť takto.
@hettinka už som to písala, pôjdeme po marci. Nechodili sme ani pred zavedením toho ich automatu, ako píšete, že "keď sa dalo" , lebo podľa mňa sa nemalo chodiť ani pred tým! Ohroziť som ju mohla aj pred tým, automat tomu nijako nezabrani. Lenže teraz jej neplánovane museli operovať ženské veci a to ju psychicky zložilo. Nie je to pocit, že sme ju nevideli dlho, je to strach, lebo to zle zvláda. Mamina nemá auto, nesoferuje, to ma ísť k nám autobusom? A zas na druhej strane, veď muž chodí do práce, to už nevadí, že ju môže ohroziť, keď bude u nás mamina? Alebo to ako rozmýšľate?
Nejde tu o rebelstvo, skôr chcem jej byť na blízku, keď ma potrebuje. A mamina je silná žena, lekárka, takže keď povie, že sa necíti dobre, bude to tak!
@hedan ale veď si písala, že mamka je očkovaná. Tak preto návrh, aby došla ona. Ak sa bojíš nákazy rozhodne by som nešla k človeku oslabenému operačným zákrokom ak to fyzicky dáva. Tam je to riziko kovid komplikácií za mňa veľké. Ale je to Tvoja rodina. A po marci nikto netuší čo bude. Všetci dúfame v zlepšenie.
@janage ale muž chodí každý deň do práce. Či ho mam vyhnať, lebo mamu chcem mať pri sebe?
Toto je podla mňa hlúpe riešenie. Viac ju ohroziť môže práve takáto možnosť.
Nie, po marci, muž si zoberie týždeň voľna, potom pôjdeme na testy, ak bude všetko v poriadku, pôjdem za mamou aj s deťmi.
Ľudia majú aj iné choroby, nie len Covid. To majú teraz zostať osamote, veď je to mama. Niekedy je psychika dôležitejšia než fyzicke schopnosti. A keď sa jej niečo nedajboh stane, potom si poviem, jak doprdele, ale ved som nemohla, lebo Covid automat! Čo potom, veď by ma výčitky svedomia zožrali. Nie, nemáte správy meter!
@hedan tak týždeň Ti je málo, to sa chodilo predtým po 5 dňoch teraz najskôr na 8 od posledného kontaktu sa odporúča. Teda 8 dni od kedy muž poslednýkrát dôjde z roboty a potom test. Vieš môj muž ani moja svokra ani vo sne nepomysleli, že sa pred 2 týždňami vidia poslednýkrát. Ona sa už ani zaočkovať nestihla dať. Neprajem toto fakt nikomu.
A práve majú ľudia iné choroby a keď do toho dostanú kovid už sa navštevovať budete len na cintoríne.
Ja by som nemohla spávať s vedomím, že som ju nakazila a nerozchodila to.
@hedan úplne to chapem, je to tazka situácia a čokoľvek urobíš, môže to zle vypáliť. Radili ti tu rôzne možnosti, na zváženie. Nie že to musíš tak urobiť, v konečnom dôsledku si sa rozhodla asi aj tak predtým, ako si si prečítala príspevky. Chceš ist s deckami tam, a ak sa to inak nedá zariadiť, tak chod. Naše požehnanie nepotrebuješ. Lebo aj pripadne následky toho, že pôjdeš/nepôjdeš a niečo sa stane, budeš riešiť ty, nie my. Ja osobne by som nesla teraz, možno v lete.
My sme tiež mužovu babku a krstnú nevideli pol roka. Muž tam chodil, kým nebol zákaz cestovať, len pod okno a telefonujeme. O ničom... Ale oni to chápu. Nepočúvame citové vydieranie, že mame prísť.
Inak, dnes objavili 6 prípadov juhoafrickej mutácie u nás. A na tu ockovanie nemusí zaberať 😭
@lenkakravcova otras ako kde sme to dospeli ab sme ukazovali nejake spravy a dokazovali ale cibulkova a spol mozu letiet do exotiky a my sme tu vykoristovani...toto by ma nikdy nenapadlo ze ukazovat spravu !!!toto co ma byt??akoze papezskejsi jaak papez?co ich do zdravotneho stavu!!!ludia prestante s tym uz este aj viac robite ako musite
apneboze ale prepac ale otto sa pytas?ako jeb..em na celych policajtov aj nejake zakazy aby osm ja nesla za mamku!!!! uz prestante byt papeskezksui ujak papez!!my sme kupili dom v inom okrese a prerabame zariadujeme akoze to co teraz my mame cakat ze kedy nam milostivi dovolia ist do nasej nehnutelnosti?!!! no take velke!!! manzel chodi cez dva okresy a hotovo
tento narod tomu nestaci on este viacej by potreboval a nastavi sam este viacej chrbat ja nechpaem kedy sa zmeni tato natura tohto naroda , potom ze je to tu jak to je ked tento narod si este viacej aj dobrovolne pyta

Dnes NR-ZV jedna hliadka nezastavili nas.