icon

Ako reagovať, keď vás niekto udá na sociálke?

21. dec 2023

Zdravim máte skúsenosť že vás nieko udal a neboli ste doma lebo dcéra je chorá nieje doma ale u mojej mami aby mi syn maly neochorel závistlivý ľudia zlí to nahlásili že neni doma ani v škole lekárka o tom vie dakujem

simona20201309
22. dec 2023

@rivini ďakujem. Som rada ze aspoň niekto pochopil, ako som to myslela. Tiež som s babkou trávila veľa času a mam krásne spomienku, ale tu ide o niečo úplne iné.

@annm81 nemám skolopovinne dieťa, ale napriek tomu si myslím, že aj skolopovinne dieťa má právo chcieť mať pri sebe svoju mamu. To co je za názor? Kamoška ma 13r pubertaka, hokejistu, líder triedy, baby po ňom saleju už teraz, ale keď ma horúčku, angínu, tak aj v 13r s ním kamoška maroduje a leží pri nom a z neho je normálne dieťa ktoré potrebuje svoju mamu pri sebe. Ani náhodou nemajú chorý vzťah.

ptvw
26. dec 2023

@hanelka1 PN ma akurát pracujúci dospelý, dieťaťu sa PN nevypisuje

janulik2008
26. dec 2023

@simona20201309 panebože ja keď som bola chorá mama ma dávala k babke kvôli tomu že ona bola na dôchodku (dokázala sa postarať o mňa) a mama musela do roboty ísť . Takže to nie je že bez vetra sa ani lístok nepohne. Ja som mala priedušky, bez teploty takže 🥴

maciatkolulu
26. dec 2023

@simona20201309 to fakt? Ja neviem,ale ja som bežné dávala choré dieťa k babke,aby mi neochorelo male,aby som sa vyspala. Mojej mame som dôverovala a dcéra tam bývalá rada. Bežné dávajú pracujúci rodičia choré dieťa k starým rodičom. Ono neexistuje, alfa omega, iba matka pre to dieťa,tobôž školopovinné. Prežije s chrípkou,aj u babky bez psychickej ujmy,poväčšine deti ,normálne,zvládajú okrem stredu vesmíra,aj hviezdy🤣.

j_m
26. dec 2023

@autor… napíš potom ako to pokračuje alebo dopadlo (a aj uvedený dôvod na sociálku). Dík
Pekný dník

zuzana76
26. dec 2023

kto ma vediet, ze tvoje dieta je chore, len lekarka, ty a skola, tm si to nahlasila, tak sa nic nedeje

nikaeli
26. dec 2023

a čo je dcérke? je doma už dlhšie?

zuzana76
26. dec 2023

@simona20201309 klídek, je uplne normalne, ked babka opatruje chore dieta. Nie je to zbavovanie sa dietata. Su zeny, co maju 2-3 chore deti, aj ked len so soplikmi, napr, do skolky take dieta dat nemozes, zena do prace musi, nie kazda ma muza, co zarobi tolko, aby zena mohla doma v klude opatrovat deti. Radsej ciperna babka (mama a svokra, co vychovali mna a manzela) ako cudzia osoba, ktoru ledva poznam. Navyse ako ucitelka som ani tolko nezarobila, aby som si mohla platit opatrovatelku. Ano, moje deti boli u starych rodicov aj cely tyzden, aj na prespanie a ano, boli tam rozmaznavane, bolo im varene to, co maju radi. Ja som do prace musela, predstav si, raz napr cakalo na mna 25 deti, s ktorymi som isla na vymenny pobyt do zahranicia. Mala som asi zavolat riadtelke. Sorry, Janka, ochorelo mi dieta, nikam nejdem, pories si to, ako chces. Moje deti su zu velke a starych rodicov miluju. Rovnako aj nas.

maciatkolulu
26. dec 2023

@simona20201309 kľudne môže kamoška s ním ležať aj do 30rokov. Brať ocr,pn,aj dovolenku,keď ma na to moznosti,ked,nema doma novorodenca,malé dieťa,dieťa,čo má diagnózy a nemôže proste chytiť bežný vírus a a a a a. 1000000dovodov prečo je dieťa so soplom a chrípkou u babky. Inak úplne normálne,rovnako ako to,že je mama a dieťaťom doma. Každý si to zariadi ako potrebuje a ako vyhovuje jeho rodine.

charlottelavender
26. dec 2023

Sociálka asi neprišla len tak, muselo sa to stať viackrát a možno si všimli susedia že nie vždy bola u tvojej mamy. Pokiaľ máš dôkaz a mama ti vie potvrdiť že bola s ňou tak neviem prečo tento príspevok keď sa vlastne nič nestalo ale asi sa to nedeje prvýkrát keď ťa chytila taká panika písať to sem

charlottelavender
26. dec 2023

Obzvlášť ak bola doma sama celú noc to býva problematické

j_m
26. dec 2023

@maciatkolulu citát: “ kľudne môže kamoška s ním ležať aj do 30rokov….” 😂😂😂 prosím, nemáš kamošku, čo by teraz ležala so mňou (stále som dieťa svojich rodičov 😉) a mám mužskú smrteľnú chorobu na 6 písmen: soplik 😜

zuzana76
26. dec 2023

@j_m 😂 len taká malá poznámka: "so mnou" bez mäkčeňa

evkakorcek
26. dec 2023

Stále mám na myslí aký nudný život musia mať ľudia, čo to nahlasujú a dajú si na Tom záležať.
Možno to fakt nie je z nudy, ale niečo sa deje. Možno sa babka posťažovala niekomu... Keď sa píše A bolo by potrebné napísať aj B. To nie je len tak aby prišla sociálka. Mám osobnú skúsenosť s návštevou sociálky. Ale to bolo preto, že môj ex chcel syna do osobnej starostlivosti kvôli peniazom. Takže ti dal na súd a sociálka chcela vedieť čo a ako. Prišli bez ohlásenia v čase keď bol syn prvú noc chorý. Ráno som vyzerala strašne pretože sme nespali. Boli pozrieť aj priestory kde má syn izbu a taktiež kde aktuálne spinkal. Čiže moju spálňu. Veľmi milé pani. Mám snimi s nimi dobrú skúsenosť.
Ja teda neviem, či sa aj s vami rozprávali ale zrejme museli. Ak sa nič nedeje z vašej strany. Nemáte byť prečo rozhorčená.

nyusika
26. dec 2023

A staráš sa ?
Ak áno, nemáš sa čoho báť.

nyusika
26. dec 2023

@evkakorcek radšej stokrát nahlásiť a mýliť sa, ako ignorovať zlé správanie voči deťom.

natalka13
26. dec 2023

Tak prisli a odidli. Co viac riesis?
Zaklop susede a vysvetli jej situaciu.

j_m
26. dec 2023

@zuzana76 😊👍 (záleží v akom som stave… teraz v mäkkom, preto zmäkšujem…)
😂😂😂

nika185
26. dec 2023

ale ona píše keď som dobre pochopila, že staršie dieťa je choré a aby sa nenakazilo mladšie dieťa, ktoré asi viac vyžaduje starostlivosť matky, tak dala chore ku babke, suseda to nahlasila, že dieťa nieje doma ani v škole, nevieme čo sa tam deje, ale zrejme suseda nemá pozametané pred vlastnými dverami, ak sociálka bola a bolo povedané kde dieťa je a prečo a dokonca o tom vie aj pediater aj škola, tak sa autorka nemá čoho obávať, ak tu napísala pravdu, susedu by mohla aj ona žalovať za obmedzovanie ľudskej slobody, je rozdiel hlásiť týranie....ako to či dieťa je alebo nieje v škole, na to má kompetencie predsa škola, ktorá to rieši s rodičmi a socialkou a nie suseda, také vedia niekedy narobiť viac zla ako osobu, nuž ale ako som spomenula, či je pravda celá ako píše autorka, alebo niečo zabudla spomenúť

nyusika
26. dec 2023

@nika185 ale nepreháňaj zase, aké obmedzovanie osobnej slobody? 🙈

annm81
26. dec 2023

@simona20201309 Tak keď 13ročný hokejista trávi bežnú maródku tak, že mamka pri ňom musí celé dni ležkať, dúfam, že mamka aj sedí na striedačke hneď vedľa trénera a chodí na sústredenia, aby mu mohla okamžite pofúkať každé bebinko... v každom prípade, väčšina školákov bez ujmy na psychike zvládne so soplíkom pobyt u babky.

nika185
26. dec 2023

@nyusika tak čo sa stara, kde ma dieťa, tebe by sa to páčilo, kebyže sa ti stará suseda čo robíš? pisala som to akože, nie že to má urobiť, tak skludni

miskakyska
26. dec 2023

Ja len tak z brucha,berte s rezervou..😁
Nebola to mama?
Ak má už plné zuby toho, že jej tam dopraceš dieťa pri každej príležitosti..
Ja patrím tiež k tým podivínkam, ktoré nikdy svoje zdravé deti a choré tým dupľom nevešali nikomu na krk ..
Teraz divná doba..deti robiť a vešať na krk automaticky rodičom,starým rodičom,svokrovcom...

nyusika
26. dec 2023

@miskakyska
Niekto má dobré vzťahy s rodičmi a priateľmi. A navyše aj dosť rozumu na to, aby s vďakou prijal ponúkmutú pomoc.

tanyag
26. dec 2023

A možno to škola nahlásila...nevymeškáva dieťa veľa? alebo sa na niečo nesťažovalo v škole? si si istá, že to bola sociálka? podľa mňa by sa sociálka nezaoberala dieťaťom, ktoré je choré a nie je doma...veď doma nemusí byť, či?

charlotte911
26. dec 2023

@nyusika ano v tom pripade ak sa tam niečo deje, ale nie keď má dieťa u matky aby sa nenakazilo možno malinké bábo, bližšie sa nevyjadrila, nevieme, ale ak by bola pravda, že je starostlivosť o deti v poriadku a nejaká suseda nevie čo zo sebou, tak to by sa asi nepáčilo ani jednej z nás, treba sa na to pozerať aj z tejto stránky a sociálka musi preveriť situáciu, tebe by sa tiež nepáčilo kebyže ti klopu na dvere, lebo suseda je pribrzdená a vadí jej všetko, pravdu vie len autorka

charlotte911
26. dec 2023

@tanyag pisala, ze lekar aj škola vedia ze je choré

nyusika
26. dec 2023

@charlotte911
Ja píšem o tom, že neexistuje dôvod na podanie TO kvôli porušovaniu osobnej slobody.
To je všetko

charlotte911
26. dec 2023

@nyusika preboha veď ona to myslela tak, že keď je suseda problemova a ona netyra deti, ale sa stará riadne o ne, tak sa tiež môže ohradit tým, že sa jej stará do života, bližšie sa autor nevyjadríl , prečo by to malo byť hneď že sa nestará a deti sú týrané

nyusika
26. dec 2023