icon

Ako správne naložiť s dokladmi po smrti?

15. jan 2025

Dobrý deň po smrti babky mám zaniesť na políciu jej pas? Do poistovne preukaz poistenca? a občiansky? Na úrad Zťp preukaz? Je to povinné? A tych 200€ neviete či vyplacaju v hotovosti na pohreb? ďakujem vam velmi pekne. Treba zavolať aj všetkým doktorom čo chodila? že zomrela? Ďakujem velmi pekne za pomoc

nynia
15. jan 2025

Doklady ako cestovny pas alebo OP, VP su majetkom statu aj ked v drzbe ich ma osoba na ktoru su pisane takze trebalo by ich odniest.

gypsomilka
15. jan 2025

Ja som odovzdala len OP na mestkom urade. Nikde som potom nic neriesila. Ani u lekara.

marusiao
15. jan 2025

ja som odovzdala aj pas

autor
15. jan 2025

@marusiao Chcela by som vedieť keby neodovzdam a necham si na pamiatku čo sa stane

siska53
15. jan 2025

Karticku poistenca neodovzdavas. Ostatne podla mna treba.

stellarstar
15. jan 2025

Po smrti svokry sme nič neodovzdávali a doktorom sme nevolali lebo nevieme kam všade chodila a obvodný o úmrtí vedel

simca06022011
15. jan 2025

Lekarov netreba, doklady sme my odovzdali vsetky.

alenka58
15. jan 2025

nič sme neodovzdali ani od babky ani od svokry, jej lekárka o jej smrti vedela, zomrela v nemocnici, babka v DSS

biba_18
15. jan 2025

úprimnú sústrasť 😔

kaja01
15. jan 2025

Ja som tiež neodovzdala pas a nechala som si ho na pamiatku a nič sa nestalo, už je to 15 rokov.

kiki68
15. jan 2025

Nic, svokra ma doma

ibrunova
15. jan 2025

Občiansky vzala pohrebná služba . Ostatné doklady sme vrátili. Ak nevrátiš,nič sa nestane.

biba_18
15. jan 2025

a pas si nechaj, prinajhoršom keď sa bude niekto pýtať povieš že si nenašla…

autor
15. jan 2025

@biba_18 No ja som vnučka mňa sa nikto nič nebude pýtať, manžela nemá a deti su daleko v zahranici…

rachel36a
15. jan 2025

OP ti vezmu pri vybavovaní umrtneho listu...ostatne vracat nemusíš. Ale my sme všetko odniesli. A zrušili-oboznámili všetkých lekarov kde bola objednaná, nech neblokujeme termín. Iba ocne som zabudla zrušiť a odtiaľ mi volali v deň keď msla prísť, ze prečo neprisla. Ospravedlnila som sa, že sme tento termín zabudli zrušiť.

biba_18
15. jan 2025

tak práve preto si ho ho nechaj…

katkaseiner
15. jan 2025

ja by som vsetky doklady vratila ale z kazdeho si urobila kopiu - u nas to aj pomohlo v jednej veci... svokra mala ine meno pisane v rodnom liste a ine na obcianskom, cize mali sme problem s elektrarnami... riesili sme to prave kopiou rodneho listu, kopiou obcianskeho a zaroven s notarkou.

poisonblu
15. jan 2025

ja som si nechala otcov vodicak, este ten ruzovy zalaminovany...je to uz 12 rokov a nikto nic

lenka2710
15. jan 2025

Co viem, tak občiansky ma pohrebná služba ale teda neviem, či ho potom odovzdáva rodine alebo úradom, vodicak otcov ma mama doma a kartičku poistenca netreba, pas otec nemal, takže to neviem

januska12323
15. jan 2025

Kľudne si nechaj aj tak je doklad neplatný.

telefon00
15. jan 2025

Poviem to takto, ty si ten pas stratila, alebo ho nevieš nájsť. A či je to prevda alebo nie, nič sa neudeje, žiadna pokuta ani postih za to nejestvuje. Budeš mať aspoň peknú pamiatku..

abbey1
15. jan 2025

Neodovzdavali sme nič.

deti95060810
15. jan 2025

peniaze za pohreb dostaneš až o mesiac... pošľú alebo poštou, alebo na účet...
pas a všetky prkotiny si môžeš nechať. to nikomu nechýba. ani lekárom nemusíš volať.

anicka332
15. jan 2025

Ja som vo štvrtok pochovala dedka.
Občiansky mi zobrali na obecnom úrade ked som bola vybavovat umrtny list oni ho poslali na políciu.
Na zdravotke si prefotila umrtny list a odovzdala som tam kartičku.
Do banky som niesla umrtny list aby pozastavili mesačne poplatky na účte a hneď aj zablokovali účet.
V piatok som niesla papiere na upsvar čo som dostala z pohrebnej služby.
Čaká sa cca mesiac .

anicka332
15. jan 2025

A v piatok som bola ešte dedka poodhlasovat v nemocnici co bol poobjednavany u lekárov a pani mi hovorí ze ona tam nič nevidi ze systém ho už odhlásil.

autor
15. jan 2025

@deti95060810 No volala som kardiologičke pretože tam mala termín a je to dobra doktorka su tam dlhe čakacie doby tak som jej odhlasila termin zo slušnosti

viky_21
15. jan 2025

OP si nechala pohrebná služba a VP som si nechala ..

janicast
15. jan 2025

Nič..nemusela si ho ani najsť