Ako vybaviť občiansky preukaz pre dieťa, keď som rozvedená?
Prosím Vás, ak to idem vybaviť a som rozvedená, čo všetko potrebujem? Koľko vopred treba ísť a ide aj dieťa?
@moon1979 ja som mala tiež dlhšiu materskú a to som vydatá, ale s manželom sme nežili v jednej domácnosti, lebo sme riešili otázku bývania, podpísala som len čestné prehlásenie a bolo, a bola som na materskej tak dlho ako slobodná mamička.
@fantagiro31 nemáš viac vybavovačiek, lebo nikto neskúma či si vydatá, rozvedená, slobodná, vdova, keď to sama nepovieš... ale každý má na vec iný pohľad...
@lalinko2010 ale mám, asi viem, že mi nechceli dať pas do ruky
@lalinko2010 a ver tomu, že toto som nepovedala, ale hadam je to dieťa chranéné, aby nemohol niekto dieťa uniesť, napr, druhý rodič.
nasi su tiež rozvedeni a normálne mi mamina vybavovala občiansky ked som mala 15 rokov 🙂
upps...tak som práve vďaka vám zistila, že nie 30 dní po ako som v rýchlosti si prečítala, ale 30 dní pred...najneskôr..tak to sme prešvihli...neviete aká bude pokuta? 15 už mal...
...a s tými spomenutými rozsudkami...je to pravda, 8 stranový rozsudok s podrobnosťami o rodinnej situácii okopírovaný odovzdávam každej úradnej osobe, ktorá ma pochopiteľne na jeho základe musí akceptovať ako "rodiča", aj keď náhradného (pestúnstvo)...aj pri nahlasovaní trvalého pobytu napr...ale nevadí, verím, že sú nestranné profesionálky 🙂 naozaj sa dá vybaviť skrátený rozsudok? dostanem o pár dní nový, pokúsim sa o jeho skrátenie 🙂
Ja mam iny problem,dcera nevie dobre pisat a tam este ani nevidi co pise,neviem ako sa podpise.Neviete poradit ci mam od lekarky alebo od inokadial pytat nejake potvrdenie ze sa nevie podpisat?
čo ak malo pred par dnami dieťa 15 rokov a nema občiansky preukaz da sa to ešte vybaviť.a do kolko dní?
@fantagiro31 mozem sa opytat ci si platila nejaku pokutu,lebo syn ma zajtra narodky a taktiez asi som presvihla termin.dakujem za odpoved
Všetko sú tui staré prispevky tak prosím o radu:
manzelia su rozvedený, dieťa je zverené matke, matka má trvalý pobyt na mesto (žije v Čechách), dieťa už malo 15 a chce po bývalom aby vybavil OP.
Moja otázka, keďže je dieťa pridelené matke tak trvalý pobyt na po nej tak by mala ísť vybaviť OP len ona nie? Ak má pobyt na mesto a nie na konkrétnu adresu potrebuje potvrdenie o trvalom pobyte? Aké sú sankcie za nesplnenie podmienok (teda to že nepodali žiadosť nejneskor 30 dní pred 15-tkou) čítala som že do 150€ ale videla aj konkrétnu sumu 33€. Ďakujem

@arabeska no mne vyslovene povedala, že si to prefotí ☹