icon

Ako získať malú časť pozemku?

natalka1919
13. jan 2023

Ahojte, vlastným 6a pozemok, na ktorom nič nieje, iba ho kosíme. Mam tam podiel 148/150 a je tam ešte jedná pani s podielom 2/150. Chcela by som to vysporiadať, bola som za ňou, ale ta pani mi tvrdí, že ona nič predávať nebude, že ju nemám otravovať. Jej podiel predstavuje 6m2. Ponúkla som jej 10nasobnu cenu za to. Ale nemá záujem, dosť je nepríjemná. Dá sa nejako získať takýto pozemok? Chceli by sme si tam postaviť v budúcnosti chatu.

joe33
13. jan 2023

@natalka1919 ak sa nechce dohodnúť tak súdnou cestou. Iná cesta nieje. Ale prvej na vašom mieste by som jej to oznámil že pokiaľ sa nedohodnete tak rozhodne súd. Potom by mala zmäknúť. Lebo súd určí trhovú cenu

3petka
13. jan 2023

Súhlasím s @joe33 len takto

ibrunova
13. jan 2023

To naozaj jej môže súd určiť, aby svoj podiel predala, aj keď nechce?

zuzanaete
13. jan 2023

@ibrunova Ano moze. A verim, ze v tomto pripade by tak rozhodol bez mihnutia oka. Co by chcela dotycna s tak malym podielom robit?

nepic
13. jan 2023

@natalka1919
Mi osobne sme s tým nepohli. Ja som tam mal ale piatich vlastníkov,so štyrmi sme sa vysporiadali a piaty povedal že nie a mal tam 16m2 s celkového výmeru vyše 3500m2. Že on má troch synov a nech si oni s tým urobia čo chcú a nevie či tam chatu nebudú stavať a podobne reči. A nepomohlo ani súdnou cestou,súd sa vyjadril,že je jeho vec ako nakladá s vlastným majetkom,akurát čo ma to stálo ďalšie peniaze. Ale bolo to cca 10rokov dozadu,teraz to je možno situácia iná.

angelous1991
13. jan 2023

Tak ju treba vyvlastnit súdne tých jej 6 m niekde na okraj pozemku a nech si to užíva . Oploť si svoje a jej nechaj otvorené a krby dačo máš to tam

nelca84
13. jan 2023

@natalka1919 posli jej pisomnu ponuku s tym, ze ak odmietne, budes ziadat vysporiadanie spoluvlastnictva sudnou cestou. Mozno ju to vystrasi a vyhnete sa sudu. Tam by si aj tak uspela.

kacenocka2
13. jan 2023

@ibrunova..o pozemok ak sa nestara, nechodí kosiť,tak myslím že to na súde prejde..a ešte lepšie by bolo ak by mali svedkov že sa o pozemok nestará, nekosí

casillas28
13. jan 2023

@natalka1919 urcite jej pohrozte sudom a ak nie rieste to sudnym vysporiadanim... 6m² je hrozne malo cize bud vam vyhoveju alebo sa vycleni tych 6m bokom ..

nelca84
13. jan 2023

@kacenocka2 nepotrebuje svedkov a ani to nie je rozhodujuce, ci kosi, alebo nekosi. Jednoducho takto funguje vysporiadanie spoluvlastnictva.

kiki68
13. jan 2023

@natalka1919 Iba na sud a takto ist