Aký doklad potrebuje muž, keď stráži deti počas mojej návštevy u doktora?
Ahojte chcela by som sa informovať, aký doklad by mal muž predložiť v práci, ak stráži deti počas toho, ako mám ja vyšetrenie, keďže sa nejedná o klasický doprovod. Dajme tomu, že dovolenku už nemá. Niektorí lekári nevystavia priepustku len tak bez mena a nie to ešte na iné meno. Aké máte stým skúsenosti vy?
Ja som mala tiež skúsenosť, že vystavili na muža priepustku keď som vysvetlila situáciu.
Práveže moja obvodná to nechce vystaviť, pokiaľ nie je prítomný.
Muz si vezme dovolenku - ak nema, tak neplatene volno.
Možno detská lekárka, lebo sa stará o deti - ale je nereálne to vybavovať
Ty si na RD?
@janage prečo by mala vystaviť, keď tam nie je reálne? Nie je povinná.
@anonym_ae4b67 lebo ľudsky. Trepať 2,3 či hoci jedno malé dieťa do čakárne plnej chorých dospelých (no mozno objednava dr. na čas), aby fyzicky otca videla, že stráži deti, kým je manželka na vyšetrení...
Tak hádam autorka tam nechodí prvý rok, navzájom sa poznajú, jej obvodná vie koľko a akých malých detí má autorka doma.
Ak nevie, môže popýtať zdravotné kartičky, môže požiadať o videohovor a za 3 minúty overiť ci je otec s deťmi.
A to nehovorím o tom ako niektorí zdravotníci zazeraju, keď sa matka dotrepe na vyšetrenie s deťmi lebo ich nemá kde nechať a s kým.
@anonym_ae4b67 lebo ľudsky. Trepať 2,3 či hoci jedno malé dieťa do čakárne plnej chorých dospelých (no mozno objednava dr. na čas), aby fyzicky otca videla, že stráži deti, kým je manželka na vyšetrení...
Tak hádam autorka tam nechodí prvý rok, navzájom sa poznajú, jej obvodná vie koľko a akých malých detí má autorka doma.
Ak nevie, môže popýtať zdravotné kartičky, môže požiadať o videohovor a za 3 minúty overiť ci je otec s deťmi.
A to nehovorím o tom ako niektorí zdravotníci zazeraju, keď sa matka dotrepe na vyšetrenie s deťmi lebo ich nemá kde nechať a s kým.
@janage to nie je o ľudskosti. Ona zasa nemôže hocikomu dávať priepustkou.
@anonym_ae4b67 ved toto... "ludskost" - lekarka ma predpisy a on tam zo zenou fyzicky nie je. Muz si ma zobrat dovolenku, neplatene volno, su to jeho deti.
@anonym_ae4b67 Podľa mňa je to o ľudskosti, a predsa pacientku pozná a vie že má malé dieťa. Pokiaľ to autorka nezneužíva čo si určite nemyslím a nepýta priepustky každý týždeň pre manžela, neviem prečo by ju nemohla dostať.
@anonym_ae4b67 to nie je hocikto. Je to manžel autorky, otec maloletých deti, čo nemôžu ostať samé doma.
Tvoje riešenie by bolo teda aké? Majú matky brať deti na svoje vyšetrenia?
Všetky skutočnosti sú ľahko overiteľné za 3 minúty.
@anonym_ae4b67 ved toto... "ludskost" - lekarka ma predpisy a on tam zo zenou fyzicky nie je. Muz si ma zobrat dovolenku, neplatene volno, su to jeho deti.
@anjelicek26 aké predpisy jej zakazujú dat priepustku, ak manžel sa stará. To, že ho fyzicky nevidí v dnešnej online dobe nemôže byť problém.
Neplatené voľno so sebou prináša ďalšie byrokracie komplikacie ohľadom odvodov napr. Tuším by si ich musel sám uhradiť a prihlásiť a odhlásiť sa kvôli tým pár hodinám, čo je manželka na vyšetrení.
@anjelicek26 aké predpisy jej zakazujú dat priepustku, ak manžel sa stará. To, že ho fyzicky nevidí v dnešnej online dobe nemôže byť problém.
Neplatené voľno so sebou prináša ďalšie byrokracie komplikacie ohľadom odvodov napr. Tuším by si ich musel sám uhradiť a prihlásiť a odhlásiť sa kvôli tým pár hodinám, čo je manželka na vyšetrení.
@janage - doprovod - muz tam nie je, sedi doma... Nedoprevadza ju, je uplne jedno, co doma robi.
- bud si da termin skoro rano alebo neskor poobede a muz pojde z prace skor-neskor a potom to nadropi
- vezme si neplatene volno
- vezme si dovolenku z buduceho roka, aj to sa da s personalnym dohodnut.
To predsa nie je cudzia žena z ulice, ktorá prišla prvýkrát na vyšetrenie.
Ak doktorka považuje pacientku za špekulantku, môže ju zobrať prednostne zadarmo, navrhnúť čas poobede, keď je manžel doma z prace či požiadať, aby sa aj s deťmi prišli ukázať, dá mu priepustku, on s deťmi odchádza domov, manželka čaká na vyšetrenie alebo ju vezme prednostne.
Dá sa, len chcieť treba
@anonym_ae4b67 to nie je hocikto. Je to manžel autorky, otec maloletých deti, čo nemôžu ostať samé doma.
Tvoje riešenie by bolo teda aké? Majú matky brať deti na svoje vyšetrenia?
Všetky skutočnosti sú ľahko overiteľné za 3 minúty.
Keď nemá dovolenku, potom si ten čas musí nadrobiť, buď vopred alebo potom.
@anonym_ae4b67 No ja som s tým problém nemala a lekárka mi dala potvrdenie pre manžela, ktorý bol doma s dieťaťom, aj keď reálne nebol so mnou ako doprovod.
@janka1224 tak to je tvoja lekarka a jej zodpovednosť
@janage - doprovod - muz tam nie je, sedi doma... Nedoprevadza ju, je uplne jedno, co doma robi.
- bud si da termin skoro rano alebo neskor poobede a muz pojde z prace skor-neskor a potom to nadropi
@anjelicek26 ty nežiješ na SK ak sa nemýlim.
Možno manžel už nemá dovolenku, možno dr.ordinuje poobede len raz týždenne a autorka ma bolesti a nemôže čakať niekoľko dní,
Možno tam musí byť už o 7.00 ráno, aby sa zapísala do poradia a čaká hodiny
Neplatené voľno som už vysvetlila prečo si ho zobrať je časovo a finančne komplikované
Komunikácia a ľudskosť by to vyriešili.
Ak je autorka spekulantka aj to sa dá ošetriť.
@anjelicek26 ty nežiješ na SK ak sa nemýlim.
Možno manžel už nemá dovolenku, možno dr.ordinuje poobede len raz týždenne a autorka ma bolesti a nemôže čakať niekoľko dní,
Možno tam musí byť už o 7.00 ráno, aby sa zapísala do poradia a čaká hodiny
Neplatené voľno som už vysvetlila prečo si ho zobrať je časovo a finančne komplikované
Komunikácia a ľudskosť by to vyriešili.
Ak je autorka spekulantka aj to sa dá ošetriť.
@janage to su predpisy, doprevadza - priepustka, nedoprevadza - ziadna priepustka. Logicky. Vsetky tie omacky okolo toho su "dobra vola" lekarky ist mimo predpisy a vsetky taketo "akcie" jej mozu narobit len a len problemy...
@anjelicek26 nie kazdy lekar ma vysetrenia skoro rano (to robia sestricky odbery) a este neskoro poobede 🤣, na Slovensku? A skoro rano je co? O siestej? Ani pri najlepsej voli sa zena nestihne vratit pred zacatim pracovnej doby muzovej a este sa on musi stihnut dopravit na pracovisko.
@anonym_ae4b67 Sa tu bavíme ako keby sa išiel neviem ako zneužívať systém.... Ide o jednu priepustku a aká jej zodpovednosť? Napísala jeho meno a dátum vyšetrenia... Ide o jeden deň....
@janka1224 ešte raz. Ona nemôže dať priepustku niekomu, kto tam nie je. Čo je na tom nepochopiteľné. A áno je zodpovedná ona, keby vykradol banku počas svojho voľna tak má pruser tá lekárka. To bol príklad.
@anonym_ae4b67 Sa tu bavíme ako keby sa išiel neviem ako zneužívať systém.... Ide o jednu priepustku a aká jej zodpovednosť? Napísala jeho meno a dátum vyšetrenia... Ide o jeden deň....
@janka1224 a možno ani nie cely, len pár hodín, kým manželka absolvuje vyšetrenie.
Podľa zákonníka práce priepustka je na čas nevyhnutný. Teda vôbec nemusí vynechať celý deň, ak má možnosť.
To, že niektorý zamestnávatelia trvajú na celom či pol dní je už na ďalšiu debatu.
@janka1224 a možno ani nie cely, len pár hodín, kým manželka absolvuje vyšetrenie.
Podľa zákonníka práce priepustka je na čas nevyhnutný. Teda vôbec nemusí vynechať celý deň, ak má možnosť.
To, že niektorý zamestnávatelia trvajú na celom či pol dní je už na ďalšiu debatu.
@janage presne napíše čas vyšetrenie a po príchode manželky sa manžel vráti do práce s priepustkou...

Ja som stale lekarovi povedala, ze manzel strazi deti a dal mi doprovod.