icon

Aký doklad potrebuje muž, keď stráži deti počas mojej návštevy u doktora?

suzi248
4. nov 2025

Ahojte chcela by som sa informovať, aký doklad by mal muž predložiť v práci, ak stráži deti počas toho, ako mám ja vyšetrenie, keďže sa nejedná o klasický doprovod. Dajme tomu, že dovolenku už nemá. Niektorí lekári nevystavia priepustku len tak bez mena a nie to ešte na iné meno. Aké máte stým skúsenosti vy?

Strana
z3
patta89
4. nov 2025

Ja som stale lekarovi povedala, ze manzel strazi deti a dal mi doprovod.

janka1224
4. nov 2025

Ja som mala tiež skúsenosť, že vystavili na muža priepustku keď som vysvetlila situáciu.

suzi248
autor
4. nov 2025

Práveže moja obvodná to nechce vystaviť, pokiaľ nie je prítomný.

zuzanaete
4. nov 2025
@suzi248

@suzi248 Tak potom jedine, ze tam realne vsetci pridete a muza lekarka uvidi. Alebo neplatene volno, ak uz nema dovolenku.

janage
4. nov 2025
@suzi248

@suzi248 tak nech sa jej tam dotrepe aj s vašimi deťmi a garantujem, že tu priepustku nabudúce vystaví už len preto, aby ste malé deti netrepali k nej do čakárne.
Deti majú koľko?

anjelicek26
4. nov 2025

Muz si vezme dovolenku - ak nema, tak neplatene volno.

ibrunova
4. nov 2025

Možno detská lekárka, lebo sa stará o deti - ale je nereálne to vybavovať

Ty si na RD?

anonym_ae4b67
4. nov 2025
@janage

@suzi248 tak nech sa jej tam dotrepe aj s vašimi deťmi a garantujem, že tu priepustku nabudúce vystaví už len preto, aby ste malé deti netrepali k nej do čakárne.
Deti majú koľko?

@janage prečo by mala vystaviť, keď tam nie je reálne? Nie je povinná.

janage
4. nov 2025
@anonym_ae4b67

@janage prečo by mala vystaviť, keď tam nie je reálne? Nie je povinná.

@anonym_ae4b67 lebo ľudsky. Trepať 2,3 či hoci jedno malé dieťa do čakárne plnej chorých dospelých (no mozno objednava dr. na čas), aby fyzicky otca videla, že stráži deti, kým je manželka na vyšetrení...
Tak hádam autorka tam nechodí prvý rok, navzájom sa poznajú, jej obvodná vie koľko a akých malých detí má autorka doma.
Ak nevie, môže popýtať zdravotné kartičky, môže požiadať o videohovor a za 3 minúty overiť ci je otec s deťmi.
A to nehovorím o tom ako niektorí zdravotníci zazeraju, keď sa matka dotrepe na vyšetrenie s deťmi lebo ich nemá kde nechať a s kým.

anonym_ae4b67
4. nov 2025
@janage

@anonym_ae4b67 lebo ľudsky. Trepať 2,3 či hoci jedno malé dieťa do čakárne plnej chorých dospelých (no mozno objednava dr. na čas), aby fyzicky otca videla, že stráži deti, kým je manželka na vyšetrení...
Tak hádam autorka tam nechodí prvý rok, navzájom sa poznajú, jej obvodná vie koľko a akých malých detí má autorka doma.
Ak nevie, môže popýtať zdravotné kartičky, môže požiadať o videohovor a za 3 minúty overiť ci je otec s deťmi.
A to nehovorím o tom ako niektorí zdravotníci zazeraju, keď sa matka dotrepe na vyšetrenie s deťmi lebo ich nemá kde nechať a s kým.

@janage to nie je o ľudskosti. Ona zasa nemôže hocikomu dávať priepustkou.

anjelicek26
4. nov 2025
@anonym_ae4b67

@anonym_ae4b67 ved toto... "ludskost" - lekarka ma predpisy a on tam zo zenou fyzicky nie je. Muz si ma zobrat dovolenku, neplatene volno, su to jeho deti.

janka1224
4. nov 2025
@anonym_ae4b67

@anonym_ae4b67 Podľa mňa je to o ľudskosti, a predsa pacientku pozná a vie že má malé dieťa. Pokiaľ to autorka nezneužíva čo si určite nemyslím a nepýta priepustky každý týždeň pre manžela, neviem prečo by ju nemohla dostať.

janage
4. nov 2025
@anonym_ae4b67

@anonym_ae4b67 to nie je hocikto. Je to manžel autorky, otec maloletých deti, čo nemôžu ostať samé doma.
Tvoje riešenie by bolo teda aké? Majú matky brať deti na svoje vyšetrenia?
Všetky skutočnosti sú ľahko overiteľné za 3 minúty.

janage
4. nov 2025
@anjelicek26

@anonym_ae4b67 ved toto... "ludskost" - lekarka ma predpisy a on tam zo zenou fyzicky nie je. Muz si ma zobrat dovolenku, neplatene volno, su to jeho deti.

@anjelicek26 aké predpisy jej zakazujú dat priepustku, ak manžel sa stará. To, že ho fyzicky nevidí v dnešnej online dobe nemôže byť problém.
Neplatené voľno so sebou prináša ďalšie byrokracie komplikacie ohľadom odvodov napr. Tuším by si ich musel sám uhradiť a prihlásiť a odhlásiť sa kvôli tým pár hodinám, čo je manželka na vyšetrení.

anjelicek26
4. nov 2025
@janage

@anjelicek26 aké predpisy jej zakazujú dat priepustku, ak manžel sa stará. To, že ho fyzicky nevidí v dnešnej online dobe nemôže byť problém.
Neplatené voľno so sebou prináša ďalšie byrokracie komplikacie ohľadom odvodov napr. Tuším by si ich musel sám uhradiť a prihlásiť a odhlásiť sa kvôli tým pár hodinám, čo je manželka na vyšetrení.

@janage - doprovod - muz tam nie je, sedi doma... Nedoprevadza ju, je uplne jedno, co doma robi.

- bud si da termin skoro rano alebo neskor poobede a muz pojde z prace skor-neskor a potom to nadropi
- vezme si neplatene volno
- vezme si dovolenku z buduceho roka, aj to sa da s personalnym dohodnut.

janage
4. nov 2025

To predsa nie je cudzia žena z ulice, ktorá prišla prvýkrát na vyšetrenie.
Ak doktorka považuje pacientku za špekulantku, môže ju zobrať prednostne zadarmo, navrhnúť čas poobede, keď je manžel doma z prace či požiadať, aby sa aj s deťmi prišli ukázať, dá mu priepustku, on s deťmi odchádza domov, manželka čaká na vyšetrenie alebo ju vezme prednostne.
Dá sa, len chcieť treba

anonym_ae4b67
4. nov 2025
@janage

@anonym_ae4b67 to nie je hocikto. Je to manžel autorky, otec maloletých deti, čo nemôžu ostať samé doma.
Tvoje riešenie by bolo teda aké? Majú matky brať deti na svoje vyšetrenia?
Všetky skutočnosti sú ľahko overiteľné za 3 minúty.

@janka1224
@janage to nejde o to. Ona nesmie dať priepustku niekomu, kto tam reálne nie je.

janka1224
4. nov 2025
@anonym_ae4b67

@janka1224
@janage to nejde o to. Ona nesmie dať priepustku niekomu, kto tam reálne nie je.

@anonym_ae4b67 No ja som s tým problém nemala a lekárka mi dala potvrdenie pre manžela, ktorý bol doma s dieťaťom, aj keď reálne nebol so mnou ako doprovod.

monro
4. nov 2025

Keď nemá dovolenku, potom si ten čas musí nadrobiť, buď vopred alebo potom.

anonym_ae4b67
4. nov 2025
@janka1224

@anonym_ae4b67 No ja som s tým problém nemala a lekárka mi dala potvrdenie pre manžela, ktorý bol doma s dieťaťom, aj keď reálne nebol so mnou ako doprovod.

@janka1224 tak to je tvoja lekarka a jej zodpovednosť

janage
4. nov 2025
@anjelicek26

@janage - doprovod - muz tam nie je, sedi doma... Nedoprevadza ju, je uplne jedno, co doma robi.

- bud si da termin skoro rano alebo neskor poobede a muz pojde z prace skor-neskor a potom to nadropi

@anjelicek26 ty nežiješ na SK ak sa nemýlim.
Možno manžel už nemá dovolenku, možno dr.ordinuje poobede len raz týždenne a autorka ma bolesti a nemôže čakať niekoľko dní,
Možno tam musí byť už o 7.00 ráno, aby sa zapísala do poradia a čaká hodiny
Neplatené voľno som už vysvetlila prečo si ho zobrať je časovo a finančne komplikované
Komunikácia a ľudskosť by to vyriešili.
Ak je autorka spekulantka aj to sa dá ošetriť.

rachel36a
4. nov 2025

@suzi248 moh lekwr by mu tiež nevystavil...bral si dovolenku, neplatené voľno, potom sme už radšej zaplatili opatrovateľku...chodila nám študentka, nebolo to drahe

janage
4. nov 2025
@monro

Keď nemá dovolenku, potom si ten čas musí nadrobiť, buď vopred alebo potom.

@monro toto bohužiaľ nie každý zamestnávateľ umožňuje. Teda nie každý si môže nadrobit.

janka1224
4. nov 2025
@anonym_ae4b67

@janka1224 tak to je tvoja lekarka a jej zodpovednosť

@anonym_ae4b67 Sa tu bavíme ako keby sa išiel neviem ako zneužívať systém.... Ide o jednu priepustku a aká jej zodpovednosť? Napísala jeho meno a dátum vyšetrenia... Ide o jeden deň....

janage
4. nov 2025
@anonym_ae4b67

@janka1224

@anonym_ae4b67 ale ved aj to sa dá dohodnúť OK prídete sa ráno ukázať, že ste s deťmi kým mame iba odbery a môžete ísť domov.

anjelicek26
4. nov 2025
@janage

@anjelicek26 ty nežiješ na SK ak sa nemýlim.
Možno manžel už nemá dovolenku, možno dr.ordinuje poobede len raz týždenne a autorka ma bolesti a nemôže čakať niekoľko dní,
Možno tam musí byť už o 7.00 ráno, aby sa zapísala do poradia a čaká hodiny
Neplatené voľno som už vysvetlila prečo si ho zobrať je časovo a finančne komplikované
Komunikácia a ľudskosť by to vyriešili.
Ak je autorka spekulantka aj to sa dá ošetriť.

@janage to su predpisy, doprevadza - priepustka, nedoprevadza - ziadna priepustka. Logicky. Vsetky tie omacky okolo toho su "dobra vola" lekarky ist mimo predpisy a vsetky taketo "akcie" jej mozu narobit len a len problemy...

anonym_950fa0
4. nov 2025
@anjelicek26

@anjelicek26 nie kazdy lekar ma vysetrenia skoro rano (to robia sestricky odbery) a este neskoro poobede 🤣, na Slovensku? A skoro rano je co? O siestej? Ani pri najlepsej voli sa zena nestihne vratit pred zacatim pracovnej doby muzovej a este sa on musi stihnut dopravit na pracovisko.

anonym_ae4b67
4. nov 2025
@janka1224

@anonym_ae4b67 Sa tu bavíme ako keby sa išiel neviem ako zneužívať systém.... Ide o jednu priepustku a aká jej zodpovednosť? Napísala jeho meno a dátum vyšetrenia... Ide o jeden deň....

@janka1224 ešte raz. Ona nemôže dať priepustku niekomu, kto tam nie je. Čo je na tom nepochopiteľné. A áno je zodpovedná ona, keby vykradol banku počas svojho voľna tak má pruser tá lekárka. To bol príklad.

janage
4. nov 2025
@janka1224

@janka1224 a možno ani nie cely, len pár hodín, kým manželka absolvuje vyšetrenie.
Podľa zákonníka práce priepustka je na čas nevyhnutný. Teda vôbec nemusí vynechať celý deň, ak má možnosť.
To, že niektorý zamestnávatelia trvajú na celom či pol dní je už na ďalšiu debatu.

janka1224
4. nov 2025
@janage

@janka1224 a možno ani nie cely, len pár hodín, kým manželka absolvuje vyšetrenie.
Podľa zákonníka práce priepustka je na čas nevyhnutný. Teda vôbec nemusí vynechať celý deň, ak má možnosť.
To, že niektorý zamestnávatelia trvajú na celom či pol dní je už na ďalšiu debatu.

@janage presne napíše čas vyšetrenie a po príchode manželky sa manžel vráti do práce s priepustkou...

Strana
z3