Budem platiť súdne testy DNA ja ak prehrám?

crazygirl22
2. máj 2011

dobry vecer mam otazku byvali sa mi ozval ze ma pochybnosti a ze chce dna ale on uz je zapisany v rodnom liste a dokonca sme boli na sude ktory schvalil nasu dohodu ze bude platit 85 eur.podotykam vsade bol dobrovolne ale este mi nezaplatil ani cent aj je trestne oznameni nanho podane.chcem sa spytat ze ak by vysiel na sude ze nie je otcom moze to byt pravdepodobne tak platim sudne testy ja aj trovy konania?je to vraj okolo 1000 eur..

katarina1234
2. máj 2011

Moc ti neporadim, ale v pripade ak testy DNA prikaze sud bude ich platit otec dietata ak sa preukaze ze je otcom ak sa preukaze ze nie je otcom budes platit ty testy aspon takto to funguje ked sa urcuje otec ale ty to mas trosku zlozitejsie.Testy stoja cca 350-400E a sudne poplatky a trovy konania plati kto prehra ale to nie je pravidlom, o tom rozhodne sud ci ano alebo nie.

lucka1987
3. máj 2011

ak on poda ziadost na urcenie otcovstva ,a uz je zapisany v rodnom liste ,mal by preukazat dokaz o tom, ze nebol jediny, kto vtedy s tebou spal. ak sa preukaze ze je otcom dietata, plati aj trovy aj testy, pretoze bol navrhovatel, ak otcom nebude platis trovy aj testy ty... a cena aj s trovmi moze byt 1000 eur, myslim ze aj vyssia , podla toho ako sa dlho sud taha, a akych mate pravnikov... (sestrernici hrozi 4 tis eur, ale ona to ma s uradnymi prekladmi, kedze je to mimo Slovenska)

sisaha
3. máj 2011

testy DNA sa daju urobit aj mimo sudu. stoji to cca 200 eur - na nete najdes link. Daj mu tuto moznost, nech si to zaplati a ked vyjde ze nie je otcom, tak ta to aspon vyjde lacnejsie...a praveho otca najdes medzi zvysnymi... 😉

ani3012
3. máj 2011

Anonymný ("domáci") test otcovstva

http://www.dnatest.sk/index.php?page=test-info&... 😉

mery.maja
3. máj 2011

DNA test sa da spravit aj doma,nas to stalo okolo 10000Sk to bolo uz davnejsie neviem kolko to je teraz.Ale viem ze pokial sa davaju cez nariadenia sudu vyjde to o dost viac.....ale o tom kto plati trovy sudu netusim.

katy1979
3. máj 2011

ale ak to chcete pouzit na sude anonynmne vam nestacia tie co su pouzitelne na pravne ukony su okolo 300-400eur. anonymne teraz stoja 170eur

klincek
3. máj 2011

@crazygirl22 ak je zapisany v rodnom liste dietata, tak sa povazuje za otca a nezmeni sa nic, pokial otcovstvo uspesne nezaprie. to by ale musel stihnut v zakonnej lehote troch rokov od narodenia dietata (v pripade, ak ste boli manzelia), resp. do troch rokov od súhlasného vyhlásenia na matrike/súde (ak ste neboli manzelia, len ste spolu zili).
ak by to ale stihol a fakt sa chcel sudit, tak si hned po zacati konania podaj ziadost o oslobodenie od sudnych poplatkov - malo by sa ti vyhoviet, ak si na materskej alebo mas nizsi prijem. ak ten test DNA navrhne ako dokaz on, platit ho bude preddavkovo on (alebo sud, no v kazdom pripade by sa ta to netykalo). no ak by predsa len vyslo, ze otcom nie je, platila by si jeho trovy urcite. ich vyska by zavisela od toho, ci by mal alebo nemal advokata. a ak by preddavkovo platil aj tie DNA testy, tak by sa ta suma tiez do trov zahrnula-je to okolo 400 €. s advokatom by ta to do tej tisicky aj vyslo.

titkovamiriam
3. máj 2011

@crazygirl22 sa mi zda že sudne trovy a vsetko okolo toho platí ten kto prehrá-len tak mimo temu niesi si istá otcom ked mas pochybnosti žeby nemusel byť????

maggie59
16. dec 2011

Prislo mi predvolanie na sud ohladne zapretia otcovtva, a žiadaju odo mna vyjadrenie
exmanzel popiera otcovstvo, je zapísaný v RL, žiada dna testy a aby sud vyniesol rozsudok, ze nie je otcom dietata. Ja si nie som ista či je môj syn jeho preto ma zaujíma:
1. ak sa ja vyjadrím, tiež, že to dieťa nieje jeho a v DNA vyjde, že je tak kto potom plati testy

diabolico
16. dec 2011

Ahoj
DNA testy dal spraviť súd a platil ich priateľ (navrhovateľ). Aj napriek tomu že na súde bol úspešný odporkyňa mu má vrátiť iba poloviacu čo je 210eur ☹

nibiru
16. dec 2011

mojmu bratovi robili testy DNA a kedze jeho otec prehral len za samotne odbery platil 15000sk (5000sk stal jeden odber.)+sudne trovi vždy ich plati ten ktory prehra ale ak si sama v hmotnej nudzi možes poziadat o odpustenie trov ale odbery zaplatit budes musiet.

stela01
16. dec 2011

http://www.geneton.sk/

tu si dajte sukromne spravit dna testy ...175 € na polovicu a bude lepsie ako sudne trovy a ostatne veci ...

marcela510
26. apr 2012

pekny den prajem chcem sa spytat ze ci by mohol dat urobit biol.otec dietata testy DNA ked zapisany v RL bude iny otec,a ci by som to potom platila ja ci ako by to boloo..poradi my niekto?

zuuzanared
3. jún 2016

Takéto ženy má vedia fakt dostať.
Slečna či pani tu riešila či bude platiť súdne trovy ak prehra.
A ak prehra kto zaplatí tie roky klamstvá tomu mužovi sak ona bola tá čo ho uviedla do omylu ak mu povedala ze je tehotná a on je otec!
Muž si nemôže byť istý ale žena áno(no nie každá),treba hrať fér.
Takže je možné že nieje otcom a vy bez štipky charakteru ste si dali výživné 85€ a keď neplatil tak podali trestné oznámenie. Fu to je sila.Takze chlapa môžu zavrieť že neplatil na dieťa ktoré pravdepodobne nieje jeho.A to ze podotýka:že dobrovoľne podpísal otcovstvo. Sak a ako mal hneď po narodení dať urobiť DNA? Šak ste boly jeho partnerka/žena! Keby my môj povedal toto pri našom malom tak ho asi zabijem, sak komu má chlap veriť keď nie svojej žene? Vedome ste ho zavádzali, klamali keď ste ste si bola vedomá že nie len on navštevoval spálňu. Fuj hanbiť sa môže každá jedna žena za takéto chovanie, hanbiť? To je malo každému sa vráti to co dal karma je zadarmo. Cuz

clovek123
9. okt 2016

@zuuzanared ja mam zas opacny pripad ja sice estelen cakam otec dietata ma opustil ziadala som ho aby mi isiel podpisat na matriku ze je otec . Povedal ze nepojde a ze pochybuje ze je jeho ja mam milionovu istotu lebo pocas nasho vztahu som z nikym nespala a ani teraz nie. Chcela som sa snim podobrom dohodnut ale ako mi povedal ze pochybuje ze to dieta je jeho uz ma moja ochota presla a nech si plati vsetky sudne trovi aj test a just si este aj pravnicku najmem . Komu niet pomoci tomu niet rady.A pravda karma je zdarma

levandula27
9. mar 2017

@clovek123 dobry den, ja mam dost podobny pripad...moj syn uz bude mat o chvilu pol roka a taha sa mi to s vyzivnym. Otec dietata ma opustil ked som bola v 6.mes tehotenstva a teraz este aj podal navrh na zapretie otcovstva. Ja si nemusim davat DNA testy aby som zistila kto je otcom, ale obavam sa, ze to bude chciet podplatit. Maleho doterz este nevidel a nema ani zaujem..ale hlavne, ze sa vyhraza striedavou starotlivostou...

pepusa1
11. mar 2019

@zuuzanared presne tak takto osrat chlapov no hnus a tí žijú v klamstve ,nemajú tie ženy výčitky sila fakt radšej treba vinst s pravdou von než takto klamat jednoducho len kurva toto urobí