Byt písaný na priateľa, svadba, prepis
-> tým, že priateľ má na seba napísaný byt, až potom sa zoberieme, uzavrieme manželstvo ale.. (byt je stále len na neho)
-> tým, že priateľ má na seba písaný byt ale po svadbe ho prepise na oboch?
Aký je v tom rozdiel v prípade, že by umrel?
Nie je trocha neskoro na taketo otazky? 🙂
Ja celkom nechapem.
Pises,ze byt ste nadobudli spolu.
Aj ked bral hypo Sam,pises,ze ty si byt komplette zariadila a tak.
Mas to na papieri?
Ked som Sa vydala,moj.muz mal Dom po svojich rodicoch.
Potrebovalo Sa prerobit vsetko.kurenie,okna,strecha,zariadenie,oplotenie.
Ja som mala dost penazi nasetrenych a dost penszi nam dali moji rodicia-a bolo logicke,ze ich vrazime do domu.
ALE najskor na mna prepisal polku domu.
Je velkou chybou mnohych,ze financuju nieco,co im absolutne nepatri.cize keby nam to nevyslo,odidem a som s holym zadkom?
V ziadnom pripade...
To su prilis vysoke polozky.
Samozrejme,pokial by muz mal Dom a ja by som do neho nic neprispela ,automaticky by som ani nemohla ocakavat ze nieco na mna napise.
Preco by to robil,?
Ako by k tomu prisiel?
Ahoj
no zrejme nejake problemy riesite, pretoze pokial ste stastni a mate pekny vztah, neriesila by si rozvod, smrt.
@sono2 podla mna by mala dostat aj pri rozvode. Ved ten byt ma on na hypoteku a tu uz splacaju ako manzelia, ci nie?
Máme to tak, necítim sa ukrivdena...
A maju s tym nieco jeho surodenci?
@liljana stačilo čítať ten byt kupovali keď boli spolu akurát hypotéku bral on lebo jej by ju nedali a ona kupovala nábytok a všetko zariadila za svoje 🙈
Asi by som to vytiahla s tým že by si rada bola tiež písaná v liste vlastníctva ..prispievala niečo na hypotéku ? Či ako ste sa na začiatku rozhodli ? My sme si kupovali po svadbe takže o tento detail problému mám menej .ale určite by som chcela aby polovička bola na mňa písaná
v prípade rozvodu / rozchodu nedostaneš nič. ak je byt písaný na neho, aj hypo, nech si ho platí. ak ho platíš aj ty, max dostaneš naspäť to, čo si zaplatila ak máš o tom dôkaz že si prispievala na splátky, alebo energie. (my sme boli takto v dome 4roky, a nevyplatil mi nič, proste je taká povaha, všetko len on, a on nemá peniaze atď.) nemysli si že tam budete spolu bývať pár rokov a on ti dá presnú polovicu z bytu.
ak mu šplechneš do tváre že to je jeho byt, len ho nahneváš. Skús sa s ním porozprávať a povedať že chceš aby bol byt aj tvoj, že sa cítiš zle a bola by si rada ak sa napíše polovica na teba, veď budete manželia, a ste rodina . nemusíš sa hneď hádať. on to pochopí neboj sa 🙂
@mariska1989 Aha, tak pardon. V tom pripade ma narok na polku splatok a na svoje zariadenie. Zvysok domu ma banka ako nesplatenu hypo, tak manzelovi patri menej ako tretina domu. Nemoze sa naparovat, ze ho ma cely.
Jediny "problem" je, ze ma narok na polku splatok hypo a svoje zariadenie, nie na polku hodnoty domu.
Byt nech prepíše pred svadbou na teba, nie si žiadna ženská z ulice ale matka vašich troch detí ! To už aj v takomto prípade si ideme každý mať svoje a nechávať si zadné otvorené "zadné vrátka"? Veď to je blud.
U nas je to tak, ja mam byt, kupila som ho 5rokov pred svadbou, manzel tu ma trvale bydlisko, avsak urcite neprepisem polovicu bytu na neho. Preco by som to robila? Ja som kupila byt, ja som ho splacala kym sme sa spoznali a zobrali sa a on sa teraz tiez podiela na chode domacnosti. Nemyslim si ze ma narok byt ukrivdeny, mame jeden ucet a z toho sa plati vsetko vratane hypoteky. Ak by prislo k rozvodu, na co chce mat narok? Na polku bytu, ktory som splacala x rokov sama a zlozila za neho aj vysoku hotovost a on sa len pristahoval a pomahal splacat? Urcite nie. Keby sme boli v podnajme tiez platime reziu a najom z jedneho uctu, takze nie, nic sa prepisovat nebude a v pripade rozvodu odide ako prisiel, zial tak to je a je si toho vedomy. Nijak sa nepricinil o nadobudnutie bytu tak na to nevidim dovod.
No neviem, ak by si ty nadobudla byt pred manželstvom s tým, že sama splácaš hypotéku, prepísala by si polovicu po svadbe na manžela? A potom keď náhodou ten krasny harmonicky vzťah s 3 krásnymi zdravými deťmi prejde do rozchodu, tak mu ako bonus k splátkam vyplatis aj polovicu hodnoty. To by sa ti už nepáčilo čo? Toho keď náhodou umrie sa nemusíš obávať, byt ostane stále tebe a deťom. Pokiaľ teda nemá nejaké ďalšie ine deti okrem vašich spoločných.
@aaalenkak konečne jeden triezvy názor. Bohužiaľ v tvojom prípade je to opačne, lebo inak si ženy myslia, že môžu kamarátovi porodiť x detí a automaticky majú nárok na všetok jeho majetok. Tiež nerozumiem tomu, že ona tam kúpila par panvic a chladničku a myslí si, že on má prepísať automaticky pol bytu na ňu. Je to choré a scestné. Raz ten byt kúpil kúpil za svoje peniaze a sám splácal hypotéku a ešte ju aj živil počas materskej s tromi deťmi, tak môže byť rada, že je rada. To, že kúpila vybavenie do bytu mi príde normálne, veď ten byt sama používa a to zariadenie časom stráca na hodnote. Keď nechcela vyjsť autorka naprázdno, tak si nemala robiť s kamarátom tri deti a mala ísť úplne z opačného konca. Prispieť polovičkou na byt, zosobášiť sa a potom robit deti a mala by nárok na polku všetkeho. Autorka uvedom si, že ťa určite finančne podporoval počas troch materských. Keby to bolo opačne, ty by si mu prepísala polku bytu len za to, že ti spravil tri krásne deti?🙂

cize mam dat pocitit manzelovi pri hadke, ze si dovolil kupit byt, v ktorom teraz zijeme a pred tym roky platil hypoteku sam? a to je co za hlupost? ved na ten byt nemam absolutne ziadny narok aspon teda by ma asi hanba fackovala, keby som od neho chcela, aby na mna polovicu prepisal, preco by to robil?