icon

Cestovný pas po 30-dňovej lehote

monitas15
15. jún 2023

Dobrý deň, dávala som si robiť cestovný pas v Ba 17.5 prebehlo 30 kalendárnych dni a v systéme mi píše stále že je žiadosť ešte len prijatá. Stalo sa Vám niekomu že vám prišiel pas až po 30 dňovej lehote?

Strana
z5
najjulinka
26. apr 2024

@ibrunova povedia to čo si ja viem pozrieť cez internet. ... "žiadosť podaná"

ibrunova
26. apr 2024

@najjulinka takže nie je urobený,ona to nevie nijako urýchliť, všetky doklady sa vyrábajú v Bratislave.

najjulinka
26. apr 2024

@ibrunova ano a tel. čislo tam alebo nejaky kontakt alebo čokolvek nedaju, nemaju, neviem čo.. .proste neda sa a hotovo.... kedysi sa urýchliť dalo a dosť bola prekvapena že sme o tom vooobec vedeli..... (známemu sa asi pred rokom stalo čosi podobné a manžel ho stretol presne na policii, ked to riešil - urýchloval)....

natmel
27. máj 2024

Ahojte, ja tiež na pas čakám už viac ako 40 dní a nič. O týždeň mame ísť na dovolenku a som z toho hotova, že mi prepadne. Pomáha vôbec chodiť sa osobne vypytovať na pracovisko alebo je to strata času?

ibrunova
28. máj 2024

@natmel treba ísť s papuermi z dovolenky a vedia to vtedy urýchliť.
Včera prišli pasy z 28.3

vojkri
28. máj 2024

@sona272 my cakame od velkej noci🫣

najjulinka
28. máj 2024

@ibrunova a aj to nie všetky..... včera bolo presne 60dni....

Ja som si podala žiadosť o vratenie penazi a neuznali, že vydali do 60dni...... ale tak na 60 a viac dni sa na čo vyhovoria? By som si na vašom mieste podala žiadosť nech vám vratia peniaze.

dajana555
2. jún 2024

@najjulinka kde ste si podávala tu žiadosť o vrátenie peňazí ja už čakám viac ako 2mesiace

najjulinka
3. jún 2024

@dajana555 som to elektornicky poslala na nejaku košicku policiu, kedže sme v KE davali robiť PAS.... Vybrala som čosi z toho čo mi to tam nukalo, čo sa mi zdalo naj 😀 Odpoved prišla papierova doporučene poštou.

dajana555
3. jún 2024

@najjulinka ďakujem za odpoveď.Ja čakám už 66dní

lady511
24. jún 2024

@vojkri tak ja som dala robiť dcére 21.5 a ešte nič ešte rátam tak 5dni a keď nič pôjdem určite tam,,však každý rok je nával ale vždy každý rok tuším minuli aj predminuli sme si robili s mužom a do 30fni bol však každý rok je nával

ibrunova
24. jún 2024

@lady511 to nie je celkom pravda, síce každý rok je nával, ale teraz bol obrovský nával na konci marca, lebo od 1.4 šli hore ceny. Tam, kde bolo predtým 40 ľudí, bolo zrazu každý z tých posledných dní 400 ľudí. Potom na začiatku apríla zase menej, ono sa to o chvíľu ustáli.

michbel
24. jún 2024

Ano, stalo sa nam to, vybavovali sme pas pre syna, a to uplne mimo dovoleniek - zaciatkom marca. V maji sme mali dovolenku a nastastie, my to vzdy robime navcas tak stary pas este bol platny.
To je uplna katastrofa, proste si jeden seriozny stat to nema dovolit. Ak pise 30 dni - nemoze sa cakat ani den dlhsie. Ludia maju plany! Takto budeme vediet ze aspon rok dopredu to musime zacat vybabovat, co je sranda.
Inak, ja som z krajiny z tretieho svetu, a cez ambasadu v Prahe (vsetko biometricky, online, v Prahe som nebola) som vybavila pas v zakonnej lehote - 2 tyzdne. Kym moj syn mesiace cakal svoj slovensky pas 🙈

lady511
24. jún 2024

@michbel presne tak keď je lehota 30fni ha ktorú si zaplatíme a ešte som sa pýtala zamestnankyne pri kiosku že to za určite stihne do 30fni aj keď je nával ,,,v tomto štáte nič nefunguje ako ma aj termín napr u ortopeda si zaplatím ale na vysetrenie čakám 2mesiace jedna katastrofa

prunee
24. jún 2024

Nam po urgencii kvoli terminu dovolenky prisiel pas o dva dni po urgencii, celkom to bolo po 45 dnoch od podania ziadosti.

najjulinka
25. jún 2024

@ibrunova ževraj naval,a le normalne som si rezervovala termin tak ako inokedy a na policii poloprazdno.... boli sme 19.marca.... Dceram končili pasy nejak 17.aprila myslim, tak sme boli cca mesiac pred tak aby sme neostali ani jeden vikend bez pasu.Vždy tak chjodime a nie je problem. Clovek nie je jasnovidec, že oni maju problem, ked všetko funguje tak ako inokedy. A tým, že vždy im to trvá mesiac, tak sa nam robenie pasov vždy o cca mesiac posunie. Nemali pobrať viac rezervacii a viac žiadosti ako vedeli spracovať, alebo mali aspon pri okienku povedať, že bude problem. Alebo či nestačí obcanak, lebo ten robili na čas..... Proste ešte pani za okienkom mi potvrdí, že mam dobre vyratane kedy pas už budem mať.... A nie, že potom ked už človek všetko naplanuje a da robiť, tak oni zrazu nestihaju. To može každy podnikatel takto pobrať prachy a nesplanť terminy? že vyhovorka, že pred letom nestihli dodavať stany, lebo vela ludi chcelo - to sa predsa očakava, skoro nikto nepotrebuje stan v decembri, alebo uf dodaju mi vianočný stromček vo februári s tým, že v decembri malý velky dopyt???? To sa predsa očakáva.

lady511
4. júl 2024

@ibrunova pravda je to že to čo dávajú v tv že nával a dovolenky a bla bla je blud,,od overeného zdroja som sa dozvedela že štát nemá dodávateľa na pasy resp na tie stránky vo vnutry pasu,ja ešte stále čakám a už je to 40dni,,začala som to riešiť cez známu tak uvidíme či dokáže niečo poriešiť leni vraj 30dnove pasy majú sklz aj 70dni

lady511
11. júl 2024

@vojkri koľko ste prosim čakali celkovo na pas?

Strana
z5