Čo robiť s pokutou za lístok v MHD v zahraničí?
Ahojte, mám taký problém, dnes ma v autobuse v Kielcach (Poľsko) chytil revízor bez lístka a keďže som nemal hotovosť, vypísal mi bloček na v prepočte viac ako 85€. Ešte sa smial, že to mám darček na Silvestra, ale má len moje meno a priezvisko a číslo OP, v kolónke adresa nemá nič. Rozmýšľam, že to vôbec nezaplatím, majú na to ako prísť, keď je to v inej krajine a nemajú žiadne moje kontaktne údaje (ani adresu)? Nechce sa mi to po pravde platiť.
samozrejme, že ta najdu. Ty si myslíš, že tisíce Slovákov jazdia napr. v Prahe načierno, lebo maju slovenský OP? A čakaj minimálne raz tolko, ked si nezaplatil na mieste.
Majú tvoje číslo OP 😂😂 šiel si na čierno tak zaplať tvoja chyba
Načierno sa ti cestovať zachcelo, ale platiť pokutu to už nie, čo? A k otázke, jasné, môžu ťa nájsť.
Však kľudne nezaplat, ale potom čakaj prekvapenie, nemilé prekvapenie
@samuelfk “len” cislo OP je viac nez dost😅 radsej by som to na tvojom mieste zaplatila
Majú Tvoje číslo občianskeho preukazu a nemajú ako na to prísť? Fakt? ... kus naivné ... radšej tú pokutu zaplať, lebo za mesiac, rok, dva Ti príde zaplatiť o kus viac ... si myslíš, že medzinárodné vymáhanie nefunguje? Veru funguje, hrať v tomto prípade mŕtveho chrobáka Ti nepomôže.
S tým jazdením na čierno, jasné nemá sa to, ale čo urobíte keď prídete do cudzieho mesta po 21 večer a všetky trafiky, kde sa tie lístky predávajú sú zavreté a ani automaty v okolí nemajú, inak by nebol problém... Aplikácia funguje na registráciu vopred kde treba zadať údaje s poľským číslom, čo nemám a naše to berie ako nesprávny formát. Asi toľko ku kritike, čo sa platby týka, uvidím, na mieste som nemal, takto je to 340zl. Keď mi príde poštou, tak zaplatím... Ale príde mi to aj z ich strany nefér
@samuelfk zaplat to a budes mat klud. Takto budes stale v strehu.
Mne prisiel po 10 rokoch jazdenia na cierno (na sk) pozdrav od exekutora priamo. Resp. Tesne pred premlcacou lehotou 10 rokov. Musela som zaplatit vtedy 7000 SK na tu dobu dost teda, kvoli ignorovaniu pokuty. Zablokovany ucet....mala som par dni na zaplatenie.
Urcite zaplat.
@samuelfk taxi?
@samuelfk nefer? Akože revízor /cudzia MHD môže za tvoju neschopnosť zistiť si veci vopred? Ak má číslo OP a meno má všetko čo treba na vymáhanie pokuty, pekne zaplať ak to nechceš aj s úrokmi.
Cena je v pohode, v iných krajinách je to rovných 100. Tvoju skúsenost nemám, zaplatila by som... Svedomie by mi nedalo.
Zaplat to inak ti pride pozdrav domov od nich😃
@samuelfk tešíme sa s tebou, ako to dopadne 😂😁😂😁.... to je doklad o ničom
@samuelfk cudzie mesto nie je vyhovorka. Zistim si na internete, ako funguje mhd v danom meste. Maju aj aplikaciu mobilnu. Stiahnes, kupis si listok
Podľa mňa to chvíľu potrvá ale príde ti to nakoniec. My sme s mužom boli autom v Taliansku nevedomky sme vošli do jednej uličky kde bol zákaz vjazdu (autá tam parkovali mali asi povolenia preto nám to neprišlo ani divné a riešili sme gps ktorá nás tam navigovala tak sme značku prehliadli), ulicu sme prešli a išli sme ďalej, prešlo asi 8 mesiacov a do schránky sme dostali fotku ako vchádzame do danej ulice a šek na zaplatenie pokuty 😊 mali ŠPZ čiže sa vedeli dopátrať adresy a mena, keďže revízor ma tvoje číslo OP tak síce to bude chvíľu trvať ale tiež sa budú vedieť dopátrať adresy a mena 😊
@zuzuliennka1 Ďakujem
@kris_tin257 ono prehliadnuť značku zákaz vjazdu? No neviem. Tie sú všade rovnaké,či tam parkujú auta,či nie. Je to skôr také slovenské,nikto ma nevidí,prefrcim. Mne sa to páči ako vedia iné štáty si narobiť poriadky so šoférmi s dočasnými výpadkami pravidiel cestnej premávky,rovnako ako revízori atď. Tak to má byť a tak to aj funguje. Viď hranice Bratislava -berg, sinieeee sa auto po ceste ešte na rodnej hrudi 100vkou a ajhľa,rakusko30tka a ide vzorne ako pionier🤣myslím,že už aj vy budete ostrazitejsi na zakazove značky v zahraničí . Ako nič v zlom,ale zákaz vjazdu je vždy zákazom,aj v ugande,aj keď by tam parkovali aj lietadla
@maciatkolulu jednoducho, nebola tam značka zákaz vjazdu klasická ako sme zvyknutí bola tam značka kde bolo napísané niečo v taliančine čomu sme nerozumeli (logicky nezastaneme v strede cesty a negooglime si čo to znamená) a navigácia nás tadiaľ navigovala... Ja neviem šoférovali ste v Taliansku niekedy keď ste taký expert? Skôr je také slovenské súdiť každého a kázať bez poznania kontextu 😊
@samuelfk maju tvoje cislo OP to uplne staci... Ak ti pride ta pokuta domov na sk tak si mimo ine priplatis aj pravnika k tomu cez ktoreho ti ta pokuta pride 👍
@maciatkolulu ty si prosim ta kolko krat soferovala mimo SK a specialne v Taliansku ? neviem o akom poriadku hovoris ale tam si casto chodi kazdy ako chce a znacenie maju tiez v niektorych veciach odlisne😅take slovenske je skor na vsetko pindat, tam som nezazila ani raz ze by niekto vytruboval alebo bol nervozny🙏
@kris_tin257 to si nevsimaj taketo reci ani, my zeny soferov to pozname inak😁
Je to smutné autor,bydlisko Poľsko a toľko výhovoriek na systém...

@samuelfk vyskúšaj a uvidíš,možno z toho bude aj o trochu viac,ma číslo op....sme v EU a nerozumiem,prečo niekto chodí niekde bez zaplatenia. A potom sa pýta.... dosť hanba,okrem iného.