Dá sa čerpať OĆR pri chorobe dieťaťa počas prázdnin?
Sú prázdniny, takže OČR na školáka sa nedá brať, lebo to nie je škola zatvorená zriaďovateľom, ale to je školský zákon.
Čo ale, ak takéto dieťa ochorie? Môžem na neho OČR? Doma je tak či tak, tak prečo si nepomôcť, ak to je možné a legálne?
@anonym_01682e PResne tak, beriem to, čo mi legalne patrí, takže nie je problém ani legálny, ani morálny. To, že vy to tak nerobíte, tak to fakt nie je môj problém. Kto neberie čo mu patrí - okráda vlastnú rodinu.
Potom nezabudnite skučať, ako sa na slovensku žije nahovno a že polovica mladých uteká do zahraničia (a o pár rokov sa znova vrátia, ale to už je úplne iná téma)
@thirstymonk dostal si tu x normalnych odpovedí.Tvoje reakcie su nenormálne,zbrkle neslusne a nerozumné.
Verim,ze si so sebou spokojný.
@monro To hovoriš preto, že si očividne z domu nikdy nerobila. Homeoffice neznamena, že sa popri robote staráš o dieťa a povysavaš si barak a povykladaš umyvačku. Moja zlata, maš veľmi skreslene predstavy. Odporučal by som, aby si si to aspoň tak na týždeň skúsila a uvidiš, že to nie je med lízať ;)
@thirstymonk Ale prosím Ťa, dobré poznám, čo je to robiť z domu. A moju zlatú si odpusti, láskavo. Veď kľudne choď spokojne na OČR ak máš choré dieťa. A slušne komunikuj.
@monro To hovoriš preto, že si očividne z domu nikdy nerobila. Homeoffice neznamena, že sa popri robote staráš o dieťa a povysavaš si barak a povykladaš umyvačku. Moja zlata, maš veľmi skreslene predstavy. Odporučal by som, aby si si to aspoň tak na týždeň skúsila a uvidiš, že to nie je med lízať ;)
@thirstymonk odjakživa využívam HO vtedy,ked su deti chore.
Umývačku počas HO len nakladam.Varim den pred a rovnako povysavam vecer pred.
Ako som pozrela,mas dost veľké deti,aby pochopili,ze sa maju hrat/pozriet rozprávku/kresliť,lebo otecko ma calls a pod.
Ak vsak robíš Gigiho na internete,uplne Ti rozumiem,s detmi to nejde.
@thirstymonk odjakživa využívam HO vtedy,ked su deti chore.
Umývačku počas HO len nakladam.Varim den pred a rovnako povysavam vecer pred.
Ako som pozrela,mas dost veľké deti,aby pochopili,ze sa maju hrat/pozriet rozprávku/kresliť,lebo otecko ma calls a pod.
Ak vsak robíš Gigiho na internete,uplne Ti rozumiem,s detmi to nejde.
@amel Dosť veľke deti. 15 mesačne :D To je fakt dosť veľke. Normalne vyloži umyvačku a navari gulaš, kym ja pracujem.
@thirstymonk dostal si tu x normalnych odpovedí.Tvoje reakcie su nenormálne,zbrkle neslusne a nerozumné.
Verim,ze si so sebou spokojný.
@amel Dostal som zo začiatku normalne odpovede, za ktoré som sa patrične poďakoval. Potom tu nabehli samozvané "morálne majáčky" a začali mudrovať a poučovať čo by som mal a čo by som nemal. Tak som začal byť agresívny. To je tzv. kauzalita.
NEviem čo tu bluznite o jakych taboroch? Moje decko by v živote do žiadneho tabora nešlo. Normalne je doma a ma prazdniny. Len akurát je choré. Takže jediný rozdiel je ten, že na neho budem poberať neuveriteľných 13€ za deň. To je všetko.
@thirstymonk Ak ti vyhovuje 13 € na deň OČR a čistá mesačná mzda 500 €+, keď je manželka na rodičovskom s ročným dieťaťom a ďalšie dieťa je choré, je to len a len vaša vec a voľba . Skóre uzdravenie želám.
@amel Dosť veľke deti. 15 mesačne :D To je fakt dosť veľke. Normalne vyloži umyvačku a navari gulaš, kym ja pracujem.
@thirstymonk Prepáč, ale tu sa musím zastať @amel, tvoje deti majú 8 rokov, takmer 5 a s 15 mesačným je na rodičaku mamina.
Predpoklam, že to takmer 5 ročné chodí do škôlky, tam máte nárok na OČR v čase uzatvorenej škôlky, o ktorej naisto vieš. Ak je choré 8 ročné dieťa, áno, máš nárok na OČR aj ty. No so sumou akú píšeš, by som si to premyslela. Samozrejme, ak je to vážnejšie, situácia je iná.
@amel Dostal som zo začiatku normalne odpovede, za ktoré som sa patrične poďakoval. Potom tu nabehli samozvané "morálne majáčky" a začali mudrovať a poučovať čo by som mal a čo by som nemal. Tak som začal byť agresívny. To je tzv. kauzalita.
@thirstymonk si sa znížil na ich úroveň.Nerozumny ťah.
Tak 15 mesacne v profile nemáš....to ma predsa maminku🙂

Popravde, ani by mi nenapadlo brať OČR, ak by som mala doma muža a robila som z domu.