icon

Dá sa napadnúť majetok občana?

patriciaa32
22. máj 2014

ahojte,chcela by som sa opýtať, či je možné napadnúť majetok-nehnuteľnosť občana...ide o to, že manžel stavia dom, ktorý si ale napísal na svoju sestru a zvažujem, že dám návrh na súd o prešetrenie a keby sa to dokázalo, či mu može súd dať povinnosť aby to napísal na nás?dakujem

ushuaia
23. máj 2014

@effie81 Cajla Pezinok... 😀

macamac
23. máj 2014

@katka1981 tak ale zas - on stavia dom, ktorý je písaný na sestru, takže tam asi nik nedokáže,že je jeho a teda nespadá pod BSM
a že tam robí - to ešte neznamená, že je vlastník
a inak - je to blb, ak teda by tam vrazil 60000 eur a sestra menej - 40000, tak potom,ak je ona výlučný vlastník, vybabrala ona s bratom 😅 😀 😀

@patriciaa32

henikav
23. máj 2014

A ja som sa uz zlakla ze dnes bude nuda

katka1981
23. máj 2014

@macamac, Mali sa spolu normalne dohodnut pred stavbou domu. Po prve, kto bol zapisany na katastry ako vlastnik pozemku? Kedy? Komu bolo vystavene stavebne povolenie? Podla mna ked sa teraz nevedia dohodnut oni aj bez pranika, tak ten vztah je z mojho pohladu zabity. A viac drzi sestre, ako vlastnej zene, tak? O com je to?

katka1981
23. máj 2014

@henikav, neboj este po sobotnej noci dojdu otazky ohladom mozneho tehotenstva.

patriciaa32
autor
23. máj 2014

no lenže teraz je majitel danej nehnutelnosti jeho sestra a to može napísat na hocikoho

patriciaa32
autor
23. máj 2014

@katka1981 pozemok kupila jeho sestra, stavebne povolenie a projekt je tiež na nu, ale ja viem že tam ma peniaze aj moj manzel z podnikania, ktore nevidím,ale viem že su tam...len to nemam ako dokazat,nemam žiadne bločky o nakupe materialu, žiadny ucet nemame odkial by peniaze vyberal,no proste nic. a zvazuje,že si to necha darovat len čisto na seba od sestry...hmmmmmm

ukulela
23. máj 2014

@patriciaa32 - v predchadzajucej diskusii o hroziacom rozvode si sa po 20tich stranach bludov a natahovaciek priznala, ze si si tu temu vymyslela
MAS CHVILKOVE VYPADKY PAMATI? alebo inu diagnozu? zeny ti tam v dobrej viere k problemu radili a ty si ich vodila za nos. koza si sprosta.

katka1981
23. máj 2014

@patriciaa32, ako ste sa planovali vyrovnat s tou sestrou, ked ona zaplatila pozemok aj cast domu? Ja by som s niecim taky, nikdy nesuhlasila, lebo kazdy sa vie posekat.

katka1981
23. máj 2014

@patriciaa32, v prvom rade je problem medzi vami manzelmi. Mali by ste sa normalne dohodnut, lebo yhrazat sa ze ked to na mna neprepises tak rozvod..... neviem aky ma vztah s tou sestrou. On to na nu prepisal asi aby mala zabezpeku, aby sa nebala o svoje peniaze, co dava logiku. Jedina moznost, vezmite si uver a vyplatte sestru. A dom sa prepise na vas dvoch.

patriciaa32
autor
23. máj 2014

no ja pozicku nechcem, a ani darovaciu zmluvu...ale už mi písal,že si to dá darovat od nej, čiže len ne neho a mna obídu,super!!! hlavne že som mu doteraz robila slúžku

patriciaa32
autor
23. máj 2014

ja som mu povedala pred mesiacom, ok ak chces zachranit manželstvo, tak prepíš dom, poslúchaj, a možes sa k nám vratit...a on že keby ideme bývat bokom, bez mojich rodicov tak ok, ale ze sa sem nevrati ked on nemusí mojich rodicov a nie že ešte aj dom prepisovat! on vobec nevie čo chce, ale viem že sa trapim ja, on a aj deti trpia...

jabadaba
23. máj 2014

@patriciaa32 asi mam nieco s fantaziou, ale neviem si predstavit ako niekto stavia dom a ten este rozostavany figuruje uz na inu osobu kym existuje neodskriepitelna manzelka a taka vecicka ako BSM. Pozemok je ci? Kto je jeho majitel? Stavbu financuje kto? Kto je vlastne zadavatelom stavby? Toto je nejaka haluz...

jabadaba
23. máj 2014

@patriciaa32 aha, cize sestra kupovala pozemok. No tak potom je jeho vyhradnou majitelkou. Podla tvojich info stavia ona. Ze nasledne barak daruje manzelovi, fajn. Stedra sestra. Daruje mu k tomu aj pozemok? Ci mu ho bude prenajimat? 😀 Ako manzelia mate BSM, pokial nemate upravene inak. Takze ak pan manzel odlieva zo spolocnych prostriedkov na stavbu domu, odlieva aj z tvojich. Byt tebou, zajdem si za pravnikom a toto s nim preberiem, on jedine Ti povie co a koho mozes napadnut. Zatial nepodnikaj nic, ani pantokom muzovi cez gebulu. Aj keby si zasluzil. 😀

mirica
23. máj 2014

@patriciaa32...ja vcelku chápem o čo ti ide...zisk z firmy spadá do BSM....on teda Vaše spoločné peniaze dáva do stavby domu, ktorý spolu nevlastníte...ale ak ho za Vaše peniaze dostavia, tak ho cez darovaciu zmluvu dostane od sestry speť, ale kedže ide o darovanie bude patriť výlučne jemu..

no žalovateľné to je, ale ak niekoho zažaluješ, taak dôkazová povinnosť je na tebe....musela by si ty jednoznačne dokázať.

patriciaa32
autor
23. máj 2014

no lenže nikde není na papiery kolko má zisk z podnikania,kedže vela vecí dáva bez papiera a vlastne DPH...on na danovom priznaní ma stale nulu,len tento rok dal ze 200€ v pluse...ak to budu riesit podla jeho firmy a výkazov, je v podstate na papiery chudák bez penazí

patriciaa32
autor
23. máj 2014

a zas druhá vec je tá, že podnikat zacal este pred manželstvom

jabadaba
23. máj 2014

@patriciaa32 to je jedno, ze podnikat zacal pred manzelstvom. Tvori zisk predsa aj pocas neho a ten spada do bezpodieloveho spoluvlastnictva vas oboch. Ak teda tvori zisk, kedze pises, ze na danovy urad vykazuje nulovy prijem. Potom z coho hradi vystavbu de facto sestrinho domu? Ako to mate medzi sebou poriesene? Akoze nemas ani paru kolko zarobi svojou podnikatelskou cinnostou? Mas vobec pristup k uctu/uctom? Mate spolocny ci fungujes ako solo jednotka bez toho, aby si o partnerovi, s ktorym zdielas spolocnu strechu a postel, vobec cosi tusila? 😝

digysa
23. máj 2014

@patriciaa32 Pre teba mam asi iba jedno: si P@#% s VELKYM P----patriciaa32

Naco tu natahujes ludi? Kocky prestante jej pisat. Uz tu jednu temu vyvorila ( hned po prvej strane mi tuklo, ze je to vymyslene, preto som tam nenapisala ani ciarku)

https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/problem-s-peniazmi-a-hroziaci-rozvod/

A toto do tej temy napisala po 20-tich stranach vymleteneho mozgu:

patriciaa32 ludia su naivný, a na internete je fakt všetko možné 🙂 no nevadí, uverili ste mi uplne vsetko,aj s navijakom 😀 😀 😀 takže pre ukončenie a v stručnosti...mam 21rokov, niesom z PN, som slobodná a uplne štastná že som sa trocha pobavila...takže snad zas niekedy si baby popíšeme, a budeme polemizovat o zivote a moznostiach jeho ziwota emoticon pekný wečer a ešte mi riadne naložte hehehe
21. máj o 19:15 • Odpovedz • Páči sa mi to • Pošli IP •

patriciaa32 @anatalia77 vymyslený príbeh,vymyslené postavy,foto z netu, nech ma stíhajú emoticon treba si zapnut ine fóra a tam skutocnú tvar neuvidite nikdy...ziadne konkretne udaje voči nikomu neboli poskytnute ani nic podobne,na nikoho konkretneho som nenadavala,niet čo riesit...chceli ste zabavu,ja som vaam ju poskytla a ked to končí,tak ma tu idete ukamenovat? nebojte, v blízkej dome daco vymyslim znova,ale uz to viac prepracujem do detailu,alebo som sa sama stracala v deji emoticon
21. máj o 19:28 • Odpovedz • Páči sa mi to • Pošli IP •

Nie Patricia s Velkym P, my nie sme naivni............. Ty mas poruchu osobnosti!

digysa
23. máj 2014

@anatalia77 prepac, ze ta to oznacilo, ale skopirovala som to aj s tvojim menom, presne, ako to napisala.

patriciaa32
autor
23. máj 2014

@digysa ty sa hlavne ukludni cica takých názorov ako tu píses ty ma vobec nezaujímaju...sa ti cudujem ze píses,ked na mna tak nadavas

patriciaa32
autor
23. máj 2014

@jabadaba praveze nemam ani sajnu kolko zarobí.vobec!!! a nezdielame spolocný ucet, a dokonca uz ani domacnost a postel vonkoncom nie!!! odisiel od nas 😒

digysa
23. máj 2014

@patriciaa32 sa ti cudujem, ze pises, ked na mna tak nadavas...........
TO co je za vetu? Ty nemozes mat ani 21, lebo tvoje vety su na velmi slabej urovni...
Ja som tebe venovala 2 vety v prispevku (aby si porozumela - tu prvu a tu poslednu)

Zvysok bol pre ludi, ktori este nezaregistrovali, ze "nevies co s volnym casom" 🙄 hlavne, ze si sa pobavila 😝

jabadaba
23. máj 2014

@digysa hm...dobreeee, toto mi uslo.

ushuaia
23. máj 2014

@jabadaba citala si temu ,,problem s peniazmi a hroziaci rozvod,, ? Myslim, ze ta hovori za vsetko 😒

jabadaba
23. máj 2014

@ushuaia praveze nie, preto aj moja odpoved @digysa, ze mi to uslo. Nuz...

ushuaia
23. máj 2014

@jabadaba ja len tolko bud je tak zaneprazdnena ze nevie od nudy co so sebou (niekde na str 20 zvestovala ze je to cele vymyslene), alebo je naozaj trafena...,nemam vo zvyku urazat ...ale na nu sa nic nechyta... 😒

anatalia77
23. máj 2014

@jabadaba to nevadi,hypoteticky ak by aj niekto riesil takyto problem,tak tvoj nazor a este tusim nejaka Katka,ste dali smerodajne odpovede.
Ved neraz sa riesia tzv.nezhody v manzelstve a neraz tam figuruje pan podnikatel,co odlieva peniaze.
A ja pridavam pre Patriciu32-rozved sa a zi zivot tak ako chces ty. Ak sa ti tvoje manzelstvo nepaci,tak to zmen.

macamac
23. máj 2014

@patriciaa32 čo ho viedlo k tomu, že začal za takýchto podmienok stavať? na sestrinom pozemku a spolu s ňou to financovať?
vieš čo mne napadá?
že vy dvaja máte riaaaaadne manželské problémy, o ktorých vie celé blízke aj ďaleké okolie
a keďže zrejme sestra súcití s bratom ( napr. ak si vypočítavá mrcha), tak ho chápe a ušili stavbu takto
aby si na ňu nemala dosah, žiaden
takže problém budeš ty, resp. vy a popredu ti poviem, tento boj ani nezačínaj, lebo už teraz si prehrala
takto sa vo fungujúcom vzťahu nejedná
a stavba je fest veľká vec v manželstve, obrovská investícia
takže zrejme keďže si mamičkárka, zostaneš aj u nej navždy a chlapec sa nasťahuje sám, bez teba
len škoda,že zrejme aj bez detí 😒