icon

Dá sa vrátiť kúpená nehnuteľnost?

brna1989
23. jan 2020

Dobrý deň, chcel by som sa spytat kupil som dom cez hypotekárny uver, cez realitnú kanceláriu. Nie som spokojný so stavom domu nakoľko tam všetko ,bývalý majiteľ urobil a ppstvaval tak,aby to bolo na oko dobre (ide mi spadnúť strop,zla izolácia,nezatepleny sokel a následná vlhkosť a plesne v dome...) Nakoľko sme s tym nepočitali a pán, ktorý ju predával vravel, že je všetko v bezchybnom stave. Dá sa nehnuteľnosť vrátiť predchádzajúcemu majiteľovi?

brna1989
autor
23. jan 2020

@lila1988 presne toto aj my,viete niektoré komentáre typu a to ste nevideli?no nie.su veci,čo sa dajú vidieť a veci ,čo zakamufluju
My máme podlahu to isté ,na hline bez izolácie..my plesne tiež po 4mesiacoch nám vyskočili,pretože dom sme po kúpe začali vykurovať až po 3mesiacoch približne.nas by to hádam ani tak nenaštartovalo k nejakému súdeniu,ale keď sme sa dozvedeli,že oni sa susedom zmienili,keď tu ešte bývali,za tu majú plesne.to nás pekne nasralo.chceme odstúpiť od zmluvy,uvidíme,čo sa nam zadari

brna1989
autor
23. jan 2020

@simca06022011 tu termoviziu nam odporučil aj znalec ,nakoľko robil aj tabuľku vlhkosti a teploty do znaleckého.dame urobiť určite.dakujem za tip 👍

cistykvietok
23. jan 2020

@cistykvietok Môžem vedieť meno realitky?

deti95060810
23. jan 2020

@anita6666 plieseň zakryješ prípravkami...to nie je vôbec problém...

brna1989
autor
23. jan 2020

@cistykvietok napr.jedna známa nám poradila,že nemáme nechať tak RK,že aj ju by sme mali napadnúť a pýtať si ich províziu späť.ale čo je na Tom pravdy..no neviem.

simca06022011
23. jan 2020

@brna1989 ako môže realitka za stav nehnutelnosti? 😔

koray
23. jan 2020

@brna1989 ja osobne si myslim, ze nikto, kto zrekonstruuje dom poriadne ho bude predavat. Ked ho spravia dobre, nemaju dovod ist prec. Cize je jasne, ze tam este nieco bude, s cim si nedaju rady. Treba zistit realne, preco ho predavaju. Uz to dost napovie. Teda pred kupou, teraz uz je to nepodstatne

stela01
23. jan 2020

@brna1989 tak pleseň vyrazí , časom
Dá sa to krásne zamaskovať a predávať nehnuteľnosť v lete .

brna1989
autor
23. jan 2020

@stela01 to je náš prípad.och

stela01
23. jan 2020

@koray to si zas nemyslím , ľudia sa sťahujú z rôznych dôvodou .

brna1989
autor
23. jan 2020

@koray áno,to je pravda.vuchvalovali,ako sa im dobre býva,susedia super a podobne.tak nám to bolo podozrivé.no že je to 10km od Nitry,že oni chcú ísť do mesta ,už by sme boli opatrnejší,určite.
Teraz je už neskoro

deti95060810
23. jan 2020

@koray nikto ti nepovie dôvod prečo dom predáva...

brna1989
autor
23. jan 2020

@simca06022011 neviem ja,hovorím,že to mi bolo poradene.

stela01
23. jan 2020

@brna1989 realitka je len sprostredkovateľ ...

brna1989
autor
23. jan 2020

@stela01 ok 🤷 ja som to tiež nechápala,čo s tým má ona..jedna pani spomínala,že vysudila aj od realitky späť províziu.. 😲

anita6666
23. jan 2020

@deti95060810 ale konkrétne tu pleseň aj tak vidno,aj keď je zasstriekana..iné veci ok,vyskočia časom,ale čo píše autor mi príde všetko také vidítelne hned

brna1989
autor
23. jan 2020

@anita6666 vôbec,nebolo vidno,všetko premaľovali

stela01
23. jan 2020

@anita6666 to sa mýliš , nieje to vidno . Ak niekto krásne steny vystrieka Oškrabe vymaluje vyvetra krásne predá v lete nemáš šancu
Až zima to odhalí

codal
23. jan 2020

@brna1989 já jsem to zažila, koupila jsem byt po rekonstrukci, ale byla to rekonstrukce pouze na oko, vymalováno, nova podlaha, ale bez izolace, hned po nastěhování mi začal téct záchod, po dvou měsících zvlhla stěna a zjistilo se, že tam jsou prasklé trubky, no hrozný. Chtěla jsem se soudit, ale bylo mi řečeno, že je to na dlouhé lokte s nejistým výsledkem, protože ve smlouvě většinou bývá kouzelná formulka, že kupující viděl byt a zná jeho stav. Nakonec jsem byt pár let pronajímala a když stoupla cena bytů, tak jsem ho dala do prodeje jako předrekonstrukční, dala jsem ho za celkem nízkou cenu (naštěstí díky tomu, že ceny bytů stouply, tak jsem zůstala na svém) a prodávala jsem ho s příznanými problémy. Do kupní smlouvy jsem nechala napsat, že stav bytu je horší a že je potřeba rekonstrukce. Nakonec se mi byt podařilo prodat a zůstala jsem na nule. Určitě se dá žalovat a napadnut smlouva, ale určitě to nebude snadný boj!

brna1989
autor
23. jan 2020

@codal nám tiež povedali podaktorí,však vymalujte a zakamuflujte vady a predajte.no ja by som teda v kľude nespavala.ak sa nám nepodarí vrátiť nehnuteľnosť,určite ju predáme pod cenu a poukažeme na vady..poriadne si to prejdeme s viacerými pravnikmi a všetko bude na papieri..tento svet.ja by som to nemohla,takto klamať.

evalin88
23. jan 2020

A po akom case ste na to prisli ??? Je celkom mozne, ( celkom pravdepodobne) ze predávajúci uz peniaze minul a aj ked vyhrate spor o odstupeni od kupnej zmluvy, k peniazom sa nedostanete.resp. voci predavajucemu bude bedena exekucia atd... len taky postreh. Vela špekulantov napiše svoj majetok dom auto na pribuzneho, cize exekutor nema co vziat a z coho vyplatit opravneneho.

brna1989
autor
23. jan 2020

@evalin88 prišli sme na to po 4mesiacoch.predavajuci nie sú ochotní . Ja som sa vlastne na toto pýtala,že ako to bude,keďže oni nebudú mať na vyplatenie plnej sumy domu alebo nejakej čiastky na opravu nehnuteľnosti,pokiaľ my vyhráme spor
A bolo mi povedané,že to by nemal asi nikto na vyplatenie ( buď naozaj človek nemá / poprepisuje majetky,zamlči príjem a pod )a preto sa to robí tak,že právny zástupca je poistený,berie si hypotéku vo výške našej vysudenej sumy.
Ciže k nám sa peniaze dostanú a on,právny zástupca to potom od protistrany vymáha
Budem múdrejšia v pondelok,keď sa stretnem s právnikom.

marca12
23. jan 2020

@brna1989 vsetko zalezi od dokazov,znaleckych posudkov,ale ano,da sa vyhrat takyto sud,ale uz tazko mu dokazes niektore veci ako napr. ze praskla trubka a vytopilo vas a podobne. Ale je sanca vyhrat sud alebo aspon nahradu skody. Lenze si zober,ze vyhras sud,bude ti musiet vratit peniaze,ale ma ich este vobec? Kolko sa budete sudit 5-10 rokov? Pri nasom sudnictve velmi realne. Nebude mat peniaze, budes ich vymahat cez exekutora a kolko ti bude platit 100€ mesacne? Budes bez domu aj penazi. Kazdopadne drzim palce. Je hrozne,ze sa clovek zadlzi na niekolko rokov a ooravy domu nemaju konca kraja.

brna1989
autor
23. jan 2020

@marca12 veď toto ,keby to bol starý dom,je to 4rocna stavba
Veď sme sa mohli ludsky dohodnúť a pozri..ľudia sú svine.poniektori.ja by som spávať s tým svedomím nemohla 😲

simca06022011
25. jan 2020

@brna1989 my máme problémy s úplne novým domom 😂 nik tu v živote nebýval pred nami. Lebo majstri ju majstri u nás, všetky chyby boli z odflaknutej roboty... A videli sme keď sme aj my zháňali ľudí aký bol problém... Tie indivíduá co tu boli, múdre reči a skutek útek 😂 keď to človek nestrazi na stavbe tak sa riadne neurobi....

simca06022011
25. jan 2020

@brna1989 to s tým m platením je dobra rozprávka... Susedia sa súdili a nedostali späť nič od nich, čiže neverím tomu vôbec. Síce nie som v tom zvrhla, ale on keď jr raz vyhlási za platobne neschopného ( co bude keď si to zabezpečí) nik ta neho nebude platiť a čakať 100 rokov kým mu to bude po pár eur vyplácať zrážkami z príjmu napríklad.

brna1989
autor
25. jan 2020

@simca06022011 presne,my sme najprv chceli stavať,ale však manžel musí pracovať,dozor je mastná záležitosť ,takže sme z toho upustili.na stavbe musis veci proste denne skontrolovať.
Tak sme kúpili a stupili sme do riadneho hovna.

stela01
25. jan 2020

@brna1989 vieš ako sa vraví aspoň 3 domy . Aby si vedela čo a ako .

brna1989
autor
25. jan 2020

@simca06022011 ono ako som vyššie písala s tým platením.pravnik je poistený,čiže na vysudenu sumu,ktorú nám treba vyplatiť,vyplatí najskôr právnik (berie si na to hypotéku,z tej poistky) a následne vymáha od protistrany.
Neviem ,aké su podmienky,prečo vaši známi nedostali vysúdene peniaze,možno iný prípad,možno treba mať určitú sumu vysudenu.nik nevie..uvidíme aj my,čo nás čaká.ako sa povie jedna baba povedala a nakoniec môže byť všetko inak.moc tomu neverím,no uvidíme.
Lebo ono je blbosť ísť do súdu,keď nemáš istotu,že ak vyhráš,aj tak peniaze nedostaneš...to by sa asi nikto do súdu nepúšťal.
Špekulanti sú ale na každom kroku,som zvedavá,ako nám to dopadne.

brna1989
autor
25. jan 2020

@stela01 presne,človek sa učí a tuším je pravda,že najlepšie na svojich chybách.