icon

Dá sa zmeniť priezvisko bez svadby?

7. máj 2025

Ahojte,
Milé dámy, panie a slečny,
Vedeli by ste mi poradiť?

Je tu nejaka čo pracuje na úrade ? Matrike? alebo neviem ?
Ako sa to dá urobiť?
Ohľadne stojí ako by sa dalo zmeniť priezvisko bez toho aby sme mali svadbu.

Nezmenila som si meno po bývalom manželovi a nechcem ani svoje rodné.

Chceme mať rovnaké ale bez svadby.
Na ostatné prečo sa nepýtajte je to naše rozhodnutie.

Dá sa to?

Veľmi pekne ďakujem

sisska96
•
7. máj 2025

To sa dá? :ooooooo

autor
•
7. máj 2025
@sisska96

To sa dá? :ooooooo

@sisska96 Neviem práveže 🤷🏻‍♀️

nikha2809
•
Autor odpoveď zmazal
•
autor
•
7. máj 2025

@lukbe Ďakujem za odpoveď.. 🙂 cením si to

už som čítala aj to ...

wilkova
•
7. máj 2025

Ja som mala pred rokmi stretko zo strednej a jedna spolužiacka prisla s priezviskom svojho druha. Nezobrali sa, len ona si zmenila priezvisko na jeho. Mali spolu deti. Hadam neklamala, tak sa to asi da...

joannita
•
7. máj 2025

Určite sa to da

beata_k
•
7. máj 2025

Ano, da sa to.

autor
•
7. máj 2025
@wilkova

Ja som mala pred rokmi stretko zo strednej a jedna spolužiacka prisla s priezviskom svojho druha. Nezobrali sa, len ona si zmenila priezvisko na jeho. Mali spolu deti. Hadam neklamala, tak sa to asi da...

@wilkova aj ja som.nieco také čítala ale vieš/ viete § paragrafy sú nato aby sa krútili .. takže asi tak ...

ale veľmi pekne ďakujem za odpoveď ' cením si to 🙂

preto som sa pýtala či niekto nevie niečo viac o tom

deti95060810
•
7. máj 2025

bez svadby... však svadba nemusí byť honosná. stačí zabehnúť na úrad a len nahlásiť sobáš - svedkov zoženieš aj na úrade. či ani takýto typ svadby nie?
bez obleku, bez hostiny...

sara07
•
7. máj 2025
@deti95060810

bez svadby... však svadba nemusí byť honosná. stačí zabehnúť na úrad a len nahlásiť sobáš - svedkov zoženieš aj na úrade. či ani takýto typ svadby nie?
bez obleku, bez hostiny...

@deti95060810 však prave toto by mali aj lacnejšie ,

katarinaforever
•
7. máj 2025

Ahoj ja som si zmenila na partnerove. Stačí dať žiadosť na klieštikom centre a dobrý dôvod.

autor
•
7. máj 2025

Všetkým veľmi pekne ďakujem za odpovede. Ste veľmi milé že ste sa mi ozvali na moju otázku 🙂

katarinaforever
•
7. máj 2025
@katarinaforever

Ahoj ja som si zmenila na partnerove. Stačí dať žiadosť na klieštikom centre a dobrý dôvod.

@katarinaforever klientskom centre 🙂 stalo to 100 eur

bielasovicka
•
7. máj 2025

Som ani netušila ze sa to dá 🤭

kiki68
•
7. máj 2025

Da sa to

gypsomilka
•
7. máj 2025
@katarinaforever

@katarinaforever mozem vediet co je dobry dovod? Ako fakt ma to zaujma. Tam sa zadava ze preco chcem zmenit priezvisko dovod.

katarinaforever
•
7. máj 2025
@gypsomilka

@katarinaforever mozem vediet co je dobry dovod? Ako fakt ma to zaujma. Tam sa zadava ze preco chcem zmenit priezvisko dovod.

@gypsomilka áno musíš uviesť dôvod. Ja mám s partnerom dieťa a dôvod som dala zosúladenie mena s maloletým synom. Poradila mi to tá pracovníčka. Bola tam kočka ktorá mala hanlivé priezvisko ako dôvod a jej to neschválili.

gypsomilka
•
7. máj 2025
@katarinaforever

@gypsomilka áno musíš uviesť dôvod. Ja mám s partnerom dieťa a dôvod som dala zosúladenie mena s maloletým synom. Poradila mi to tá pracovníčka. Bola tam kočka ktorá mala hanlivé priezvisko ako dôvod a jej to neschválili.

*zaujima
@katarinaforever dik.

maranco
•
7. máj 2025
@katarinaforever

@katarinaforever klientskom centre 🙂 stalo to 100 eur

@katarinaforever minulý rok zdraželi na 140€

bielasovicka
•
7. máj 2025
@katarinaforever

@katarinaforever u nej asi nebude dôvod dieťa, to by povedala. Možno si zmenila pohlavie 🤭🤣

sevrin
•
7. máj 2025

Priezvisko si môžeš zmeniť na aké chceš, len je dobré to v žiadosti dobre vyargumentovať. Zaplatíš stovku správny poplatok a do 3 týždňov si ideš vybaviť nové doklady.