Dobrovoľne nezamestnaná
Ahoj Baby.. prosím bez predsudkov proste nam to s muzom tak vyhovuje.. som dobrovoľne nesamestana.. platím si zdravotné odvody ale sociálne nie.. po kolkych rokov si musím začať platiť aj sociálne ďakujem...
@zmrzlinka2021 velmi dobre si toto napisala.
Ja som zazila aj byt docasne doma aj chodit do prace z domu som bola 7-18 hod. a teda nikto kto ma dvojizbovy byt ma nepresvedci, ze som mala vsetko porobene, obstarane a dotiahnute ako som si predstavovala vo velkom dome s velkou zahradou, ze som bola kolko som chcela s detmi - kedze den ma 24 hodin a treba aj spat - no nie, nebola som s nimi dost, nemala som vsetko ako som chcela, pretoze to proste nie je casovo a technicky mozne!
Vzdy je nieco na ukor niecoho, asi nedam deti spat o polnoci pretoze ze ja som o 18.00 prisla
z prace...kedysi boli zeny normalne v domacnosti, aj za sociku a nikto sa nad tym nepozastavoval.
Riesia to vecne len zatrpknute zeny, ktorych muz nezarobi alebo nedopraje ( mame to v rodine).
Tu takouto temou vzdy hadku zarucene rozputas, to si bud ista. Lebo nikto nie je zene vacsim sudcom a katom ako ina zena, ked ma nedajboze inak zariadeny zivot.
ja neviem, prečo všetci riešite, že chce zostať doma. Asi vie prečo a predpokladám, že nie je taká naivná aby si myslela, že ak sa niečo stane (čo sa môže, nebola by výnimka , rozvod, nedajbože smrť manžela), bude to mať ťažké. Okrem toho,môže zdediť majetky, mať aj druhého, tretieho, štvrtého muža. Môže si to zariadiť aj tak, že nemusí celý život robiť a bude mať peniaze a majetok. TAk keď neodpoviem priamo na otázku, radšej sa nezapájam s blbými komentármi ako to bude v budúcnosti, Pretože to nikto nevie.
A okrem toho, že je nezamestnaná, nevieme čo robí celé dni. Možno niečo užitočnejšie a lepšie ako tie, čo chodia do práce. To že je žena doma neznamená, že celé dni sedí na riti a keby aj , druhého nič do toho.
Autorka - odvody platiť nemusíš,
@doriiis v poslednej dobe som sa stretla so zamestnavatelmi, ktori nutia ludi robit zavislu cinnost na zivnost, samozrejme na papieri je nieco ine, daju im 6,5 €, nechcu zamestnavat na TPP, ponukaju minimalku na papieri a zvysok keš, neposkytnu pracovne oblecenie a obuv, nutia ludi pracovat v nepriaznivom pocasi a potom vyhadzuju za PN a OČR.
Ani sa necudujem ze kto moze, pracuje radsej doma pre svoju rodinu.
@babulkomale
@doriiis
@doriiis
@kvetinka75
Ahoj. Necakala som ze jedna otázka ohľadom odvodov urobí takú výmenu názorov.
Je to môj život s mužom nám to vyhovuje. Ako tu píšete keby sa niečo stane nie neostanem bez ničoho.. ja svoj čas trávim s rodinou ,maminou ,psikmi.. som spokojná a šťastná a svojho chlapa budem ľúbit aj keby ma pošle pracovať praca mi nevadi ked sa to zmeni pojdem ..Každej prajem len a len všetko dobré.. nechcela som tu vyvolať konflikty. Pekný deň. Užívajte krásne pocasie.Ahojte
autorka - je to tvoj život, nikomu nemusíš nič zdôvodňovať. Ale ako to tu chodí, tu nestačí dať jednu otázku - a dostať na ňu odpoveď. tu ti budú písať , aj keď nechceš 😂 a to čo nechceš. MIesto toho, aby mnohé riešili svoj život, riešia druhých. Jedným uchom dnu a druhým von. 🌞
@doriiis Ona napisala,ze ma na to svoje dovody. Ty ich poznas? Moja mama tiez nevytrubovala kazdemu, preco je doma. Moze mat zdravotne dovody,pre ktore chce byt isty cas doma. Co ked ma muza v zahranici a nema jej kto deti vyberat a odnasat do/zo skolky? Akym pravom si dovolujes o niekom tvrdit,ze je lenivy,ked sa rozhodol nejaku dobu nepracovat?
@doriiis a ty ako pracuješ,keď tu sedíš na koňovi?
@sickynickyobsadene ....dnes idem na nočnú😀,aj zajtra...ešte niečo?
@sickynickyobsadene ....potom mám deň voľna a potom dve denne...potom tri dni voľna. Stačí takýto rozpis?
@doriiis tak volný čas dospavaj, asi si nevyspata a chrlíš.
@sickynickyobsadene ....ako povieš.Pekny den
@doriiis konečne normálny komentár
@kvetinka75 ....ktorý?
@doriiis ....ako povieš.Pekny den
Nikde nepíše, že plánuje byť doma celý život, ale už tu vypisujete katastrofy ako skončí s holou ritou a bez dôchodku.Okrem toho môže začať podnikať pedikúra, sluzby...a nie prosiť sa niekomu a či ju po x rokoch zamestná ako píšete.Asi vie čo si môže dovoliť možno bude doma pol roka, rok, tri.Poznam takú čo si vypiplala v klude deti spravila kurz a teraz pracuje na živnosť.A veru nikto sa jej nepýtal prečo bola doma 8 r
kazdy ma pravo sa rozhodnut, aj zostat doma, tiez som zvazovala isty cas, ale chcem sa rozvijat a pracovat na sebe. Zena, ktora travi cas len doma (nepusti sa do studia, nezalozi podnikanie), tak ano, trati na pracovnom trhu, po case je v urcitych oblastiach nezamestnatelna a zostane pre nu len podradne miesto.

@doriiis Mna by hanba fackala,keby som sa k ludom chovala ako ty. Odsudzovala,ked vies 💩 o ich zivote. Moja mama ostala po materskej ako zena v domacnosti,aby sa starala o svojho ZTP syna. Postavila leziaka na nohy,nacvicila sa s nim ako mulica. A si predstav,ze sa este aj po rokoch najdu tak hlupi ludia,ze jej zavidia,ze je doma a nemusi pracovat🤦♀️ Kazdu volnu chvilu co ma nieco aktivne robi. Tym ako si zaradila a odsudila ludi v domacnosti,si ju vlastne urazila. A vies co, verim,ze karma ti to spocita.