icon

Dostal som pokutu z Nemecka za rýchlosť?

riicino
28. okt 2024

Aj keď som tam v živote nebol a ani moje auto.Na oznameni mi prišlo evidenčné číslo môjho auta a fotka nejakej cudzej osoby. Prekročenie rýchlosti je o 7km a chcú odomňa vyplatenie pokuty 30€ poslali aj dotazník (v slovenskom jazyku) či súhlasím s pokutou ?kto šoféroval? Proste nezmysly. Neviem či to mám ignorovať.poprosim o radu dík.

sissy27
29. okt 2024

@bbshop tie omyly su tiez bezne. Mali sme jedno auto s koncovkou OS, za dialnicne v zahranici pokuty kazdy tyzden, lebo to system vyhodnotil ako nulu a na take auto nebola kupena znamka 🤷‍♀️
Ty mas pravdepodobne ako sukromna osoba 1-2 auta, ktore jazdia prevazne na SK, my ako firma mame 26 aut a jazdia po celej europe, takze tych skusenosti mam v tomto smere pravdepodobne viac 🙂

beloved
29. okt 2024

@kiki68 Najprv by si mal na prislusnom urade overit, ci mu vobec nieco posielali a nie hned posielat svoj pas, PN a podobne.

kiki68
29. okt 2024

@beloved tak ono nemyslim, ze toto je podvod. Hoci moze tam zavolat najprv a spytat sa priamo, ze ci to je oddelenie a je tam vedena pokuta

beloved
29. okt 2024

@kiki68 Presne tak, najprv tam zavolat alebo napisat mail, overit si, ci vedu a posielali pokutu a ked ano, potom nech posle vsetko co treba, aby im dokazal, ze to nemohol byt on. Ale treba si urcite davat velky pozor a neposielat hned svoje doklady, podvodnikov je teraz na kazdom kroku kopec a len cakaju, kedy sa kto v strachu chyti.

riicino
autor
29. okt 2024

Nie doporučene len prvou triedou

riicino
autor
29. okt 2024

Už som poslal mail zatiaľ neodpysall

beloved
29. okt 2024

@riicino Pokuty zo zahranicia sa posielaju doporucene a vacsinou v uradnom jazyku krajiny.

slnecnica82
29. okt 2024

@beloved to není pravda, nič doporučené, prišlo nám ich pár z Rakúska a normálne v schránke hodené ako bežný list

pieksamaki
29. okt 2024

@vevesh tak myslela som ze musi byt aj číslo zákona...tak asi nie...našťastie to je mala pokuta....

beloved
29. okt 2024

@slnecnica82 A keby ste to teoreticky odignorovali a tvarili sa, ze vam nic neprislo, ako vam bude druha strana dokazovat, ze vam nieco poslala a vy ste to dostali, ked nema ziadne potvrdenie o doruceni?

cookie29
29. okt 2024

@beloved pozri, ja Ti rozumiem a otazka je logicka... ale nie vsade to tak funguje... u nas Ti pride bezny list. Mozes zaplatit v skratenej lehote a vtedy je ta pokuta nizsia, v zakonom stanovenej lehote a vtedy je normalna sadzba. A ked nezaplatis, tak potom Ti pride doporuceny list s penalizovanou sadzbou, ktora nema s tou povodnou nic spolocne (priklad zo 75 ideme na 400€) a nie je ich problem, ze si nedostal. Mozes maximalne poziadat o "milost" a navrat na povodnu sadzbu, eventualne akceptuju, ak ide prvykrat ale bodka. Proste s bernakom sa nedohoduje a oni nic dokazovat nemusia

slnecnica82
29. okt 2024

@beloved To už není otázka pre mňa, ja som len písala že podávas nepravdivé informácie ohladom dorucenia

vevesh
29. okt 2024

@beata_k oni maju znacku a fotku. A podla znacky to identifikovali na jeho auto. A on sa musi branit, ze on to nebol, lebo....medved. A oni budu hladat dalej, kedze niekde je chyba. Je to normalny postup v nemecku, kedze tu nie su prestupky viazane na auto, ale na vodica veduceho auto v danom okamihu.

vevesh
29. okt 2024

@pieksamaki vsak tam je presne napisane cislo zakona a cislo priestupku🫣
$41 Abs 1 iVm Anlage 2, $ 49 StVO $ 24 Abs. 1,3 Nr.5 StVG

pieksamaki
29. okt 2024

@vevesh mne to príde iba ako paragrafovo a odstavcovo....pozerala som to v rýchlosti....nie vždy sa mi dá....ale je to zaujímavé....nám nedávno prišlo z Čiech....keď manžel išiel autom napisanym na mna...tam to bolo 3 strany...ale tak to je ine

malinovka333
30. okt 2024

Nam ked prisa pokuta tak bolo odfotene cele auto s ečv na dialnici.nie len fotka sofera.

tramtada31
30. okt 2024

@beloved Rakusania moc doporučene neposielajú. Tam ti aj faktura na zaplátanie za 5000 eur príde normálne do schránky. Oni sú ina mentalita, nepredpokladajú, že sa budes hrat, že si to nedostala..

derdia
30. okt 2024

@riicino chod s tým na políciu.

johanka21
Autor odpoveď zmazal
johanka21
30. okt 2024

@riicino Mne sa to nezdá, odfoť mi, prosím Ťa, ten nemecký dokument, Viem dobre po nemecky. Možno tam skúsim aj zavolať...

slniecko5
30. okt 2024

Podľa mňa fake ako svet, z DE nebudú písať po slovenský určite, fotka total mimo, neplat nič a chod s tým dnes na políciu.

slniecko5
30. okt 2024

@kiki68 pas neposielať určite, toto je podvod.

basska_b
30. okt 2024

@johanka21 Nemci to automaticky posielaju Slovakom takto prelozene do slovenciny, on podla mna nema nemecke znenie

riicino
autor
30. okt 2024

Dnes mi poslali číslo odfotenéj znacky namiesto C dali G ospravedlnili sa . dík čo ste sa zapojili do diskusie👍

76california
30. okt 2024

@riicino 👍

ja stále hovorím, že Modrý koník, to je studnica múdrosti 😀😂😍

kikuska_1996
1. nov 2024

@riicino Ahoj napíš mi SS ...manžel je kamionista a vie ako to funguje v zahraničí s pokutami ....dlhoročná prax

energit
1. nov 2024

@sissy27 ten dotaznik sa výplňuje len v prípade ako je tento ,pokiaľ všetko sedí zaplatí sa len pokuta ,len in bude musieť dokázať že to nieje on vyfotenim auta značky a v prípade že auto bolo jeho šoféroval ho niekto iný musí doložiť jeho meno atď inak pokutu musí uhradiť on

zelenykon
2. nov 2024

Nic neplat je to podvod ktory sa bezne robi uradny list musi byt vzdy s dorucenkou inak nevedia na sude dokazat ze si to prebral nikto nieje povinny citat spam mne to prislo 3x a zakazdym som to zahodil a odvtedy nic pokuty zo zahranicia ich policia riesi cez nase min vnutra prisiel by ti papier z DI okrem toho ak mas v smartfone povolene sledovanie polohy ta za celu dobu mas google v casovej osi ulozene kedy a kde si bol

vevesh
2. nov 2024

@zelenykon je to orginal. Staci si precitat 4 komenty vyssie. V nemecku nemusia nic dokazovat-jednoducho im budes platit penale z omeskania..🤷‍♀️🤷‍♀️

zelenykon
2. nov 2024

@vevesh ako ti na sude dokazu ze ti to dorucili ked to nema dorucenku ? Netreba byt predposraty lebo na sude ti to musia dokazat ze to bolo dorucene a vysvetlit preco to neislo cez nas DI kazde obvinenie musi byt vinnikovi dokazane aj v nemecku plati pravo