Dostal som pokutu z Nemecka za rýchlosť?
Aj keď som tam v živote nebol a ani moje auto.Na oznameni mi prišlo evidenčné číslo môjho auta a fotka nejakej cudzej osoby. Prekročenie rýchlosti je o 7km a chcú odomňa vyplatenie pokuty 30€ poslali aj dotazník (v slovenskom jazyku) či súhlasím s pokutou ?kto šoféroval? Proste nezmysly. Neviem či to mám ignorovať.poprosim o radu dík.
@kiki68 Presne tak, najprv tam zavolat alebo napisat mail, overit si, ci vedu a posielali pokutu a ked ano, potom nech posle vsetko co treba, aby im dokazal, ze to nemohol byt on. Ale treba si urcite davat velky pozor a neposielat hned svoje doklady, podvodnikov je teraz na kazdom kroku kopec a len cakaju, kedy sa kto v strachu chyti.
Nie doporučene len prvou triedou
Už som poslal mail zatiaľ neodpysall
@beloved to není pravda, nič doporučené, prišlo nám ich pár z Rakúska a normálne v schránke hodené ako bežný list
@vevesh tak myslela som ze musi byt aj číslo zákona...tak asi nie...našťastie to je mala pokuta....
@slnecnica82 A keby ste to teoreticky odignorovali a tvarili sa, ze vam nic neprislo, ako vam bude druha strana dokazovat, ze vam nieco poslala a vy ste to dostali, ked nema ziadne potvrdenie o doruceni?
@beloved pozri, ja Ti rozumiem a otazka je logicka... ale nie vsade to tak funguje... u nas Ti pride bezny list. Mozes zaplatit v skratenej lehote a vtedy je ta pokuta nizsia, v zakonom stanovenej lehote a vtedy je normalna sadzba. A ked nezaplatis, tak potom Ti pride doporuceny list s penalizovanou sadzbou, ktora nema s tou povodnou nic spolocne (priklad zo 75 ideme na 400€) a nie je ich problem, ze si nedostal. Mozes maximalne poziadat o "milost" a navrat na povodnu sadzbu, eventualne akceptuju, ak ide prvykrat ale bodka. Proste s bernakom sa nedohoduje a oni nic dokazovat nemusia
@beloved To už není otázka pre mňa, ja som len písala že podávas nepravdivé informácie ohladom dorucenia
@beata_k oni maju znacku a fotku. A podla znacky to identifikovali na jeho auto. A on sa musi branit, ze on to nebol, lebo....medved. A oni budu hladat dalej, kedze niekde je chyba. Je to normalny postup v nemecku, kedze tu nie su prestupky viazane na auto, ale na vodica veduceho auto v danom okamihu.
@pieksamaki vsak tam je presne napisane cislo zakona a cislo priestupku🫣
$41 Abs 1 iVm Anlage 2, $ 49 StVO $ 24 Abs. 1,3 Nr.5 StVG
@vevesh mne to príde iba ako paragrafovo a odstavcovo....pozerala som to v rýchlosti....nie vždy sa mi dá....ale je to zaujímavé....nám nedávno prišlo z Čiech....keď manžel išiel autom napisanym na mna...tam to bolo 3 strany...ale tak to je ine
Nam ked prisa pokuta tak bolo odfotene cele auto s ečv na dialnici.nie len fotka sofera.
@beloved Rakusania moc doporučene neposielajú. Tam ti aj faktura na zaplátanie za 5000 eur príde normálne do schránky. Oni sú ina mentalita, nepredpokladajú, že sa budes hrat, že si to nedostala..
Podľa mňa fake ako svet, z DE nebudú písať po slovenský určite, fotka total mimo, neplat nič a chod s tým dnes na políciu.
Dnes mi poslali číslo odfotenéj znacky namiesto C dali G ospravedlnili sa . dík čo ste sa zapojili do diskusie👍
@riicino 👍
ja stále hovorím, že Modrý koník, to je studnica múdrosti 😀😂😍
@riicino Ahoj napíš mi SS ...manžel je kamionista a vie ako to funguje v zahraničí s pokutami ....dlhoročná prax
Nic neplat je to podvod ktory sa bezne robi uradny list musi byt vzdy s dorucenkou inak nevedia na sude dokazat ze si to prebral nikto nieje povinny citat spam mne to prislo 3x a zakazdym som to zahodil a odvtedy nic pokuty zo zahranicia ich policia riesi cez nase min vnutra prisiel by ti papier z DI okrem toho ak mas v smartfone povolene sledovanie polohy ta za celu dobu mas google v casovej osi ulozene kedy a kde si bol

@bbshop tie omyly su tiez bezne. Mali sme jedno auto s koncovkou OS, za dialnicne v zahranici pokuty kazdy tyzden, lebo to system vyhodnotil ako nulu a na take auto nebola kupena znamka 🤷♀️
Ty mas pravdepodobne ako sukromna osoba 1-2 auta, ktore jazdia prevazne na SK, my ako firma mame 26 aut a jazdia po celej europe, takze tych skusenosti mam v tomto smere pravdepodobne viac 🙂