Hmotná núdza a príspevok na bývanie
Ahojte tak babule ste jediná moja šanca kde sa vážne dozviem čo potrebujem. Mám 21 rokou môjsyn sa narodil 30.10.2009 ..3 roky som bola na rodičovskéj dovolenke a po troch rokoch syna som si dala predĺžiť rodičovskú zo zdravotného dôvodu syna predĺžili mi ju na rok teraz je vlastne ukončenie.Chcem sa isť zaevidovať na úrad práce a poberať hmotnú núdzu a príspevok na bývanie.Ako som písala mám 21 rokou bývam zo synom sama v prenájme mám aj zmluvu o prenájme kde platím 250€ výživné na malého od môjho bývalého partnera dostávam 70€ mesačne a inak nič preto chcem vedieť či mám ten nárok lebo čo som čítala tak že pokiaľ mám do 25 rokou sú povinný sa o mňa starať rodičia no ja otca nemám ani v rodnom liste a moja matka je obyčajna šička za minimálny plat a býva uplné v inej dedine ako ja a nemáme dobre vzťahy ďakujem za každú dobrú radu 🙂
Tiež nie celkom k veci, ale chcela by som sa spýtať všetkých moralistiek, či by si nechali ujsť jedinú štátnu dávku, na ktorú majú nárok? Jasné, že človek zisťuje, čo všetko môže dostať a nie je vylúčené, že popritom hľadá lepšie možnosti, zamestnanie, presťahovanie... Pytateľka nechce nič, na čo nemá nárok, ale prečo nemá chcieť to, čo jej patrí? Múdre rady typu, že má pracovať a presťahovať sa určite napadli aj ju samu.
@havana_frost a čo by si jej navrhla ty? veď ona nebude mať z toho čo jej štát dá ani na nájomné, nieto ešte na žitie.. Pýtala sa, či má nárok na HN, áno má naň nárok, ale každý jej tu napísal, že hoci by ho poberala, nemá šancu vyžiť, nepokryje jej to ani nájomné. Tak ejj daj nejakú rozumnú radu ako si zachrániť zadok? pretože my sme sa o to aspoň pokúsili... kdežto niektoré sa tu len poburujete nad tým, že jej radíme nájsť si prácu...
@vejulka2509 ja na teba útočím? píšem najlepšie ako viem poradiť = postav sa čím skôr na vlastné nohy a nehľadaj výhovorky ako sa to nedá,to si mala rovno napísať,že máme radiť ako čo najviac získať od štátu /čo ti patrí si ber,ale dokedy z toho vyžiješ a s akou perspektívou?/ ale stačí,viac nebudem reagovať,v podstate nemám inej rady,ži si ako vieš,maj sa dobre
@vejulka2509 jedina moznost je ta, ako baby pisu zamestnat sa. Kdekolvek. Tam kde si nemas ziadnu kamaratku, znamu susedku, ktora by dieta do skolky odviedla? Ak nie, mozes chodit upratovat, daj si inzerat a mozes zacat, pracovnu dobu si prisposobis sebe aj klientom. Ak mas stvorizbovy byt (co je na moj vkus dost velky luxus pre dvoch ludi), zober si tam nejaku studentku, inu maminu, poskladate sa na najomne. Moja kamoska sa rozvadzala a potrebovala sa rychlo zamestnat. Aj ked mala VS, musela ist robit hocico, tak sla do DM-ky na mensi uväzok. Dohodla sa tak s veducou a robila od 8.00 do 14.00. Jasne nezarobila majland, ale mala stalu pracu, odvadzali sa jej odvody a nezobrali jej dieta. Treba hladat sposoby, ako sa da nie ako sa neda. Aj ked mas narok na socialne davky, podnajom ti to nezaplati.....
@cecil36
inak, to upratovanie..hmmmm .. no kebyze na takej dedine (klasickej, nie tie satelitne obce pri BA) ponukas take sluzby...tak ludia si tukaju na celo... Tam nie je zvykom vyuzivat take sluzby, vacsina ludi tam robi pod 500 eur v hrubom, kopec nezamestnanych... takze dost nevhodna klientela 😀
@vejulka2509 neuvazovala si ist na cas k svojej mamine? Viem, ze vztahy mate zle, ale je to tvoja mamka a vzdy nou bude... a vzajomne by ste si pomohli.
@mima4 fuu to ozaj nie ona ma svoj život svoj spôsob života chcem ukončiť túto debatu pretože som dostala info ake som chcela a táto debata sa tu už prekúca len neviem ako vymázať túto tému
Mna maximalne zaraza to ze zijes v 4 izbovom byte. Za 250 eur by som vedela byvat ja a moj syn v bratislave. To je ina palka. Asi sa nemas az tak zle.
Ano, garzonka rybnicnej. 260€. A sama si napisala 180€ u vas. Nehnevaj sa ale ak niekomu nechyba 70€ tak sa asi nema az tak zle.
No vidis. A myslim si ze na ubytovni je to este o kusok menej. A tych 70€ bolo len obrazne. Ak byva v 4 izbaku zq 250€ a garzonka tam stoji 180€ tak jej asi ten rozdiel nechyba.
tá cena za 4-izbový byt je perfektná,prerobený,plastové okná...akurát si z tej rekonštrukcie nič nezoberie.Ja som narýchlo prebehla realitky a našla som 1-izbák priamo v meste za 220 zo všetkým.To len tak na okraj... 🙂
@p4 FíííHA, čiže garzonka v BA vychádza lacnejšie než v NR?pretože tu garzonka od 250 plus energie,1izbák od 330 ,-za 230 nájdeš nezariadené ,aj to veľa inzerátov už neaktuálnych
a určite aj pre maminku s dieťaťom? to je perfektné ,baby ! pretože tu napríklad deti málokto chce v nájmoch,navyše chcu často depozit za 2-3 mesiace vopred,čo je v dnešnej dobe logické,len neviem kde na to taká mamina vezme,jedine ,že by jej mal kto požičať 🙂

@fidka79 ďakujem ti veľmi pekné to dúfam aj ja že budú milé pekný deň