Horskej službe musíme zaplatiť 190 eur
S mamou sme zablúdili v horách. Postihla nás tma. Museli sme zavolať horskú záchrannú službu. Povedali ze nič neplatíme. Ale dnes nám prišla faktúra že máme platiť 190eur. No nemáme toľko. Mama je chorá a jej účet ma na starosti brat. Ale on je po nehode v nemocnici a nemá nám ako pomôcť. Co robiť prosím? Poistenie nemáme. My do hôr nechodíme. Toto bola náhoda. Ja som chcela ísť na bedle. Už pri prvom ťažkom úseku som sa chcela vrátiť, ale mama chcela ísť ďalej.
@mima1 Ono, keď to takýto človek nemá v hlave v poriadku, to ťažko niečo racionálne vykonštruuje.
Na internete sú vzory
A svišť ju potom balil do fólie 😂 😂 😂
Prepáč autorka, ja teda nie som ZŤP, no ani tak by mi nikdy nenapadlo trepať sa do hôr na huby 😀.... Klobúk dole ak ste to s mamou zvládli tak ďaleko keď ste obe ZŤP 😏
Obidve ste ZTP a trepete sa do lesa do tazkeho terenu? A rozum ste kde nechali?
@petamich autorka je vážne chorá.
@nikyball nereis jej vzor, uz si s nou pisem v spravach, vyzera ze ucet je na mamu, tym padom by to mali vediet v pohode vyriesit. Uvidime, cakam ze sa ozve, ako pochodila 🙂
@girlie_konik ved clovek by jej aj pomohol ale tazko ked na kona napisat vie Ale nevie ze na fakture ma cislo kde ma zavolat. To jej musia zeny na konikovi radit tAku vec? Alebo ze je nieco ako splatkovy kalendar. Ci pripadne aby isla mama do banky. Nechces mi povedat ze toto clovek nevie. Ze na nic sam nepride.
@girlie_konik super ♥️
@mima1 ja mám zlý zrak tak som si ho nevsimla
Stále dúfam že je toto len vymyslené. 🤷 Dospelému človeku (dokonca dvom), ktorý je zťp hádam nemôže ani len napadnúť ísť do ťažkého horského terénu na huby😳. Aj tá faktúra môže byť kľudne podvrh. Ak je toto ale pravda tak mám ozaj dosť 🤦
zeny Marplove, ak sa domnievate, ze pribeh je vymysleny, tak to napiste takto a na nikoho neutocte - adresovat priamo alebo nepriamo niekomu, kto je v nudzi a nevie z toho von, slova ako socka, ztp na hlavu a vyvysovat sa nad nim. je absolutne neuctive a bezohladne
@alchemilkazltozelena nevedeli sme že to bude ťažký terén. A mama nastojila na tom ísť ďalej aj ze pôjde so mnou. Už to oľutovala
@jankalukasova tak to sa skutocne uprimne ospravedlnujem
@evaachesa je to pravda
bože ženy, niektoré ste fakt otrasné, nepomôžete, ale pourážate človeka, ktorý je bezradný, v poslednej dobe som sklamaná z ľudí, fakt
Ak mas taky zly zrak ze si si nevsimla tel cislo na uctenke, ako si dokazala s chorou mamou vyjst na Klastorisko? Je tam z kazdej strany daleko, teren je muestami narocny a treba pozerat pod nohy, inde su rebriky, stupacky-neviem z ktorej strany ste sli. Zhodou okolnosti sme tam cez vikend boli.
Baby tu naznacuju ze mame byt uctivejsie, no ja mam sto chuti zavolat kamosovi na horsku a overit si to...a konecne by mohli admini zrusit tuto mozmost anonymnych otazok.
Autorka, neviem, ako ti s tým poradíme takto na diaľku, teda my poradíme, ale samotná realizácia je už na tebe.. ale neskúsiš ešte obrátiť sa na váš obecný úrad? Najmä ak si z menšieho mesta či obce. Nemusia, ale môžu aj oni pomôcť, myslím už tú praktickú stránku veci, napr. aj s napísaním žiadosti o splátkový kalendár. Skús tam zájsť osobne.
@evaachesa Neviem ci sa uz stretla s psychiatrickymi diagnozami, ale ja ano. A chapem, ze neveris, ani ja by som. Ale zazila so na vlastnej kozi coho su taki ludia schopni - ci povedat, ci ako sa spravat, ci co urobit a ano velakrat to znelo ako velmi zly vtip, ze by tomu clovek ani neveril keby to len od niekoho pocul a nezazije na vlastnej kozi.
Tu nejde o to ze ona realne nevidi cislo na fakture, nemozes sa na to pozerat racionalynm pohladom a hladat v tom nejaku logiku. Ja som sa to uz naucila, tiez som pristupovala tak, ze nechapem ako je to mozne, ako moze toto povedat a pod., ale pochopila som ze ide o diagnozu. Ale to by si asi musela mat v okoli takeho cloveka a stretavat sa s tym denno denne aby si niektore veci pochopila. Ale neprajem ti to samozrejme, len hovorim, ze ja to pochopit viem.
@jonki sama neviem ako. Mama ma hnala ďalej. Báli sme sa.
Este dobre, ze si vobec dve zeny v takom stave a s diganozami vedeli zavolat tu horsku sluzbu a ze to nedopadlo horsie, toto malo este velmi stastny koniec.
Ozvala sa tu jedna co uz sukromne radi so splatkovym kalendarom a ked brata pustia z nemocnice, tak snad uz pomoze dohliadnut na doriesenie situacie.

@mima1 ja jej to kludne napisem, nestracaj tu uz cas ponizovanim ludi. Pomohla si jej doteraz ako?