icon

Horskej službe musíme zaplatiť 190 eur

14. okt 2021

S mamou sme zablúdili v horách. Postihla nás tma. Museli sme zavolať horskú záchrannú službu. Povedali ze nič neplatíme. Ale dnes nám prišla faktúra že máme platiť 190eur. No nemáme toľko. Mama je chorá a jej účet ma na starosti brat. Ale on je po nehode v nemocnici a nemá nám ako pomôcť. Co robiť prosím? Poistenie nemáme. My do hôr nechodíme. Toto bola náhoda. Ja som chcela ísť na bedle. Už pri prvom ťažkom úseku som sa chcela vrátiť, ale mama chcela ísť ďalej.

mima1
14. okt 2021

Hod foto faktury co vam prisla poradime kam volat

autor
14. okt 2021

@lenkasarka niekto písal o novom Zélande. Ďakujem

autor
Autor odpoveď zmazal
mima1
14. okt 2021

Krora HZS to bola? Ake mesto?

girlie_konik
14. okt 2021

ak to vies odfotit, hod to sem ako prilohu, alebo len mne do posty

autor
14. okt 2021

Faktúra

autor
14. okt 2021

@mima1 kláštorsko

girlie_konik
14. okt 2021

odfot to cele. Tu je uplne ina suma, ako si pisala najprv, ani tu nie je vidiet datum splatnosti

nafka0483
14. okt 2021

@jankalukasova Nevedela som, ze ju poznas osobne. V kazdom pripade ja som sa jej snazila poradit ako to riesit, pristup k uctu, k peniazom atd. Nevysmievala som sa za nic.

mima1
14. okt 2021

Ved pises ze 190€ a tu je 95€

autor
14. okt 2021

@girlie_konik lebo sme dve. Toto je len za jednu osobu

jankalukasova
14. okt 2021

@nafka0483 veď jasné, ja Ťa z toho neobviňujem. Len si sa pýtala, prečo si myslím, že je to tá istá osoba.

mima1
14. okt 2021

No ved mas tam tel cislo tak vytoc povedz co tu a dohodnete sa

marse
14. okt 2021

treba volat na to číslo dole pod menom Zuzana Harvanová a tam sa obratit s prosbou o splátkový kalendár

autor
14. okt 2021

@mima1 je to za jednu. Druhá platí rovnako

nafka0483
14. okt 2021

Autorka: Aj tu prilohu asi odfot, tam by mali byt dalsie udaje.
A teda Klastorisko, fuuu odvaha, dobre ze sa vam nic zle nestalo.

@jankalukasova Ano, netusila som, ze ju poznas, nevies jej tym padom nejak pomoct ty, sprevadzat s mamkou do banky aby si to mohli uhradit? Alebo jej vysvetlit osobne, nejak dohliadnut? Ci nemas taku moznost?

guiseppinka
14. okt 2021

Dole mas cislo na pani Harvanovu.. takze pokial nemas peniaze a nemozes to zaplatit, tak jej volaj a dohodni si splatkovy kalendar... Alebo sa s mamou oblecte a v ramci prechadzky chodte do banky a mama nech urobi prevod pri okienku... Nieco sa za takyto prevod plati..

autor
14. okt 2021

Neviem ako urobiť prevod. Pinkot vie len brat

nikyball
14. okt 2021

Zavolaj tam a ak to nemôžete zaplatiť, dohodni splátkový alebo nech ti posunie dobu splatnosti. Povedz jej, že ste obidve ztp, či vám to nevedia nejak znížiť aspoň na polovicu .

autor
14. okt 2021

Ďakujem

girlie_konik
14. okt 2021

vies aku mate banku? Najdem ti cislo na ich infolinku, mozes tam skusit zavolat a mozno sa bude dat prevod zadat aj cez telefon, ak budes mat vsetky potrebne udaje. V mojej banke to myslim ide, treba zistit. Na samotny prevod vacisnou nepotrebujes ziaden PIN kod ku karte, ale potrebujes vediet udaje majitela uctu

lopka1313
14. okt 2021

Pin nepotrebuje, staci, aby bol ucet na jej meno a teda mala obciansky. Ale v pobockach zvykne byt poplatok, vsetko sa presuva do online sfery, kt je zatial nespoplatnena. Ten poplatok je vsak v pohode, kedze vy to inak urobit ani neviete... Ale najprv fakt skuste zavolat tej pani na FA a mozno Vam daju splatkovy kalendar...

autor
14. okt 2021

Volala som. Musimm vypísať žiadosť..o splátkový.. ale ja to neviem

autor
14. okt 2021
mima1
14. okt 2021

A co vies? Vies volat a vies pisat na konika.

mima1
14. okt 2021

Jaj vies sa stratit v lese este

zuzki1
14. okt 2021

Kamarát bol dlžný cez 11000 euro za výjazd vrtuľníka . Dalo sa dohodnut na splátky na viac rokov. Ale neviem či aj pri 190 e sa bude dať , za pokus nič nedáš . Ponuka ti tu radu právnička , tak skús sa s ňou poradiť to bude najlepšie .

autor
14. okt 2021

Musím napísať žiadosť o splátku.ale ja to neviem

girlie_konik
14. okt 2021

ok, tak skus volat na toto cislo - 0850 123 000 , povedz im ze by si chcela zadat prevodny prikaz, a urcite ti budu napomocni. ak to pojde, tak ti s tym cez telefon pomozu. Ak to nepojde, daj mi vediet a pomozem ti s tym splatkovym kalendarom 🙂

mima1
14. okt 2021

Ved premyslajte s mamou a sformuluje par viet. Najdi na nete daky vzor napr