icon

Hotovosť verzus platba kartou

savoya
9. apr 2020

Zaujma ma Vas nazor co sa tyka zrusenia hotovosti.Vy by ste suhlasili s tym ze by ste uz nikdy neplatili hotovostou a nemali peniaze v ruke?Aby vlada uplne zamietla hotovost a platilo by sa len elektronickymi platbami?Ja som urcite proti,pretoze na hotovost som zvyknuta a platby kartou moc nevyuzivam pretoze nemam potom prehlad o svojich financiach. A to ze vlada poukazuje na dovod ze sa mozeme nakazit bankovkami je velmi slaby a nicim nepodlozeny argument.Boli by ste za to ze hotovost by sa vyuzivala dalej a dajme tomu podpisali peticiu proti jej zruseniu?

marca12
9. apr 2020

@savoya a to si kde pocula,ze sa zrusi hotovost?

0silvia0
9. apr 2020

@savoya my, ktori nemame tringelty, nemame potrebu si schovavat niekde doma hotovost na horsie casy a my mame zdanene vsetko do posledneho centu, taky je zivot🤷‍♀️

mimibb
9. apr 2020

Platím aj aj a nesúhlasím so zrušením hotovosti, nakolko tak získajú "mocní" už úplny prehľad a kontrolu nad našimi financiami... V podstate až keď mám peniaze v ruke, viem, že sú realne...

mimibb
9. apr 2020

A ešte-chcem byť slobodný človek ako to len pôjde a mat možnosť volby o keď viem, že o toto ide.. Zrušiť hotovosť, akože pod záštitou korony... Cerpajte info aj z iných zdrojov, nie len z"hlavných medii"kde znie len polovičná pravda, ak vôbec... Zapnime svoje mozgy a uvedomme si, že sa tu niekto snaží maximálne okresat naše práva, slobody.... A využíva na to strach-top nástroj na ovládanie mas ľudí...

sofia1
9. apr 2020

Platím všetko kartou a mam prehlad

23121974
9. apr 2020

Neznášam plastové peniaze,takže o kartách si myslím svoje...

danielinaa
9. apr 2020

viem mozno trochu fantasy, ale pocula som, ale to davno, s koronou to nesuvisi, ze najskor bude moznost platit mobilom, potom hodinkami (obe uz su) a potom casom zrusia karty, hotovost a budes moct platit len cez cip ktory ti voperuju pod kozu ruky. Kto si cip neda, bude bez prijmu lebo vsetko pojde uz bezhotovostne a len cez ten cip v ruke budes moct platit. Nebudu uz ani doklady, vsetko bude v tom cipe. Kto si ho neda, umrie hladom a pride o pracu, lebo si nebude moct nic kupit a nebude moc prijat vyplatu ked nebude mat cip. Dufam ze je to vymyslene fantasy a tiez dufam ze ak nie, dojde k tomu az ked umriem. Lebo s tym cipom by sme boli uz sledovani navzdy, nechcela by som sa nikdy takeho niecoho dozit.

sisa_s
9. apr 2020

@hiro no uz vidim 90rocnu babku, ktora nikdy nemala ucet v banke a mobil, ako ide platit QR kodmi a viamo... Vacsina dochodcov si chodi po dochodok na postu, rovnako nedas 6rocnemu decku do ruky platobnu kartu ani mobil s moznostou platenia len tak z uctu...

bluka2
9. apr 2020

A keď sa ti pokazí karta a pod.? Banka spraví chybu a nepošle novú a všelijaké situácie su, sama som raz na kartu čakala celú vecnost kvoli sérii nepravdepodobnych udalosti. Takze za mňa rozhodne musí byť možnosť platiť v hotovosti

bluka2
9. apr 2020

@danielinaa to písal orwel alebo kto...?

danielinaa
9. apr 2020

@bluka2 neviem aky zdroj a dufam ze je to fantasy.

diewcatqoo
9. apr 2020

Toto bude vyzivna debata na vecer, uz sa konspiruje.. idem si naliat pohar vina a nakrajat syr 😀

babalenka
9. apr 2020

Väčšinou platím kartou ,ale posielam aj deti do obchodu keď mi dačo pochybi a pri tom si neviem predstaviť aby som dala osem ročnej kartu a pin kód kvôli tomu že ide kúpiť desať rožkov a mlieko aby platila kartou takže som rada že je to tak ako je nám menšiu hotovosť pre deti a ja platím kartou

danielinaa
9. apr 2020

@diewcatqoo z vina sa pribera. 🙂 a este na vecer. 🙂

liz_lemon
9. apr 2020

@sunny8 ako ta banka mohla oklamat pri bezkontaktnych platbach? jednak taka platba ide predsa na ucet obchodnika a nie banky, skor sa mohlo stat, ze si tu tvoju kartu pozical nejaky rodinny prislusnik a si o tom nevedela
divila by si sa, kolko deti uz pripravilo rodicov o pekne sumy penazi, a ti to zistili az ked bolo neskoro

diewcatqoo
9. apr 2020

@danielinaa zo syra tiez.. nevadi 🙂

katren
9. apr 2020

@savoya moj svokor je dochodca, ma 68r, plati vacsinou kartou a plati dokonca CEZ MOBIL! Svokra to iste...moja mamina ma 55 a nema ani ucet....

danielinaa
9. apr 2020

@diewcatqoo tiez som teraz dojedla kusok syra. :D

0silvia0
9. apr 2020

ja som normalne v soku z tejto diskusie... som myslela ze bankovky pod matracom ukladaju a kazdy vecer preratavaju len nejaki spiatocnicki dochodci a tu hla, mlade zeny🧐

liz_lemon
9. apr 2020

@0silvia0 ja mam kamosku, co si vyberie z bankomatu, aby s tym hned zaplatila nakup v hypermarkete 😂

0silvia0
9. apr 2020

@liz_lemon prosim ta vysvetli mi tento pocin, mne to fakt hlava neberie🤦‍♀️

liz_lemon
9. apr 2020

@0silvia0 no, ani ja nechapem, preco :D a nepojde ani do samoobsluznej pokladne, radsej bude stat v dlhom rade...lebo ona s tym nevie robit, hovorim pod ukazem ti to, ved to je nic, ale nejde, nechce

hiro
9. apr 2020

@sisa_s " rovnako nedas 6rocnemu decku do ruky platobnu kartu ani mobil s moznostou platenia len tak z uctu..." - preco nie? 6 rocne deti vedia obsluhovat mobil na urovni rodicov :D A kartu preco nie? Moje dieta ma detsku kartu od TB, sice ju este teraz nevyuziva ale vie ze ju ma, mozes tam dat limit 10€ na den, to ma skolsky vylet ako ked mu das do ruky 10€.

hiro
9. apr 2020

@babalenka "pri tom si neviem predstaviť aby som dala osem ročnej kartu a pin kód kvôli tomu že ide kúpiť desať rožkov a mlieko aby platila kartou" - tak na 10 rozkov a mlieko nebude potrebovat PIN ;)
Mojho uz asi 2x ogabali o hotovost, neporatal si dobre, raz za hamburger zaplatil 4€ co mal stat zo 2,5€ a nemas to ako dokazat ked platil hotovostou.

zuzanagarelova
9. apr 2020

Hotovosť peniaze sú antiseptickej bavlny a dajú sa postriekat dezinfekciu keďmáte obavy keš je keš

bluka2
9. apr 2020

@hiro wow, vy ste nejaki Tech! Moja 5,5 ročná si ani video na YouTube nevie pustiť, lebo som to detstvo bez mobilu a tabletov a tak dotiahla do dokonalosti 😁 som zvedavá, či to v 6 bude inak, že kedy príde ten tlak a bude to chcieť...

bluka2
9. apr 2020

@zuzanagarelova aj vyprať v práčke sa dajú 😉

tslobik
9. apr 2020

@savoya a nie je práve to ten cieľ? Aby mali prehľad o všetkých peniazoch každého jedného človeka?

0silvia0
9. apr 2020

@tslobik kto konkretne by mal mat prehlad o vsetkych peniazoch kazdeho jedneho cloveka? A ako s tymi informaciami nalozi?

lienka.7
10. apr 2020

@0silvia0 bola by si prekvapena... napr.ked mas nakupnu kartu hocijakeho hypermarketu, vedia presne co nakupujes. Este stale nic nedochadza?
A mimochodom retazce potom tieto "data" veeeelmi sikovne predavaju dalej 👍👍👍
Viac k tomu pisat nebudem, mudry clovek pochopi co za tym je, iny sa tu bude hadat do krvi, ze mu nevadi ze "vsetko" o nom vedia...