Hotovosť verzus platba kartou
Zaujma ma Vas nazor co sa tyka zrusenia hotovosti.Vy by ste suhlasili s tym ze by ste uz nikdy neplatili hotovostou a nemali peniaze v ruke?Aby vlada uplne zamietla hotovost a platilo by sa len elektronickymi platbami?Ja som urcite proti,pretoze na hotovost som zvyknuta a platby kartou moc nevyuzivam pretoze nemam potom prehlad o svojich financiach. A to ze vlada poukazuje na dovod ze sa mozeme nakazit bankovkami je velmi slaby a nicim nepodlozeny argument.Boli by ste za to ze hotovost by sa vyuzivala dalej a dajme tomu podpisali peticiu proti jej zruseniu?
Ale to by sme nemohli pouzivat ani telefony, interet. Staci, ked vyhladavas nieco n nete a zacnu ti porom vyskakovat reklamne banery na ten produkt.
A nemt peniaze v banke? Tam su viac v bezpeci ako doma pod vankusom, napr bude poziar, vykradnu vas.
Ale tu je dovod iny, ze nechce kartu. Teraz sice dostava tringelty, nezdanuje, nema odvody, ale pride materska (neviem, kolko ma zakladatelka rokov ) dlhsia PN, dochodok a potom bude prekvapena, ked ten dochodok bude nizky
A to vam nevadi, ze v telefonoch mate zapnute data a gps? Ze pouzivate internet a zanechavate za sebou vsade datovu stopu?
Toto sa uz deje, ale budete tu spekulovat a konspirovat ohladom zrusenia hotovosti co sa vobec nikto nechysta urobit :D
A k tým výletom daktora tu spomínala tak dcerina trieda boli na výlete niekde na kopci pri koňoch a terminál tam nemajú tak so zvedavá ako by zaplatila tou kartou keď sa iba v hotovosti dalo.alebo si neviem predstaviť ako by som platila ucitelke 2 eura keď idú do divadla alebo kina alebo sa len previesť busom do centra keď bus stojí 30 centov.Niekde majú napríklad že môžeš platiť kartou od určitej sumy už sa mi stalo tak že som v mini obchode chcela kúpiť vodu nemala som drobné tak som musela ešte dokúpiť somariny lebo bolo treba od 5 euro platiť kartou
@fokuska tak to mi je jasné že keby nastala taká situácia ,že to musí byť premyslené každý obchod by musel mať zariadenie aby sa dalo platiť kartou a muselo byť aj doriešené ako platiť učiteľkám keď niekde pôjdu.Sice neviem si predstaviť platiť kartou u šoféra ale budis aj to môže byt
@babalenka ved kartou sa v autobusoch da platit uz davno
@diewcatqoo u nás nie musí byť hotovosť
@savoya ja platím hotovosťou, platobnú kartu nepoužívam nikdy
@viestta k tvojmu komentu 20:45 - podľa mňa je téma tringeltov veľmi diskutabilna. Ja keď niekomu dobrovolne darujem svoje peniaze, prečo by som za to mala platiť štátu? Ved si platím za službu, jedlo, pitie z ktorého sa odvádza daň a to koľko prispejem obsluhe je snáď moja vec🤷♀️. Co sa týka platov takýchto zamestnancov-nemajú ďaleko od minimálnej mzdy pretože zamestnávateľ počíta s tým ze zamestnanec dostane tringelty. Takáto práca podľa mna nie je adekvátne ocenená, preto je ľuďmi zaužívaný takýto system. Proste to tak je, ľudia to tak chcú, je to tak zaužívané. Ci chceš aby peniaze ktoré dáš obsluhe boli zdanene?
Mne by určite zrušenie hotovosti nevadilo, dokonca by som ho uvítala. A to mám 45 rokov, takže už nie som predstaviteľ mladej generácie. S hotovosťou je oštara, človek musí do bankomatu, keď sa niekde nedá platiť kartou, treba mať pri sebe peniaze, ináč máte smolu. Keď Vám ukradnú peniaze, prídete o nich. Keď ukradnú kartu, dáte si ju zablokovať. Samé výhody. Vyhovárať sa na zvyk neobstojí, zvykli sme si aj na euro, zvykli by sme si aj na bezhotovostný platobný styk.
@tslobik pozri, dnes vdaka internertu, udajom z gps a pod, o tebe vedia snad aj kedy si prdnes. Ludia si to ani neuvedomuju, ale sami dobrovolne ponukaju informacie, ktore by ponuknut asi ani nechceli.
Dufam, ze mas aspon poriadne zaheslovane wifi doma, taktiez zaheslovany pocitac niekolkymi urovnami, ze velmi dobre zvazujes, co kde napises a aku fotku kde postnes alebo komu posles. A ze nepouzivas nikdy ziadne verejne free wifi, mas vypnute data, lokalizovanie a vsetky podobne sluzby mas zablokovane.
Btw, napichnut susedovi wifinu, pokial ma slabe heslo, trva par sekund. Dalsich par sekund trva dostat sa mu do pc a prezerat si jeho subory.
Toto je podla mna strata sukromia a mnoho ludi absolutne nevenuje pozornost jej ochrane. A pritom sa im cielene moze niekto prehrabavat v ich citlivych udajoch.
A stavim sa, ze viac ako polovica tych, ktori maju plno reci toho, ze banky budu o nich mat prehlad a velky brat ta vidi, pouziva heslo admin123 alebo nieco podobne a veselo pouzivaju akekolvek free wifi bez patricneho zabezpecenia.
Ja potrebujem mat peniaze v ruke.
@erickatt
@tslobik
A vyplata? To sa da este stale vyplacat v hotovosti? Myslim oficialne ako sa to robilo kedysi.
Moj stryko nechcel ucet, ale v praci to bolo povinne, zamestnavatel nevyplacal inak, tak si dal posielat k sestre, ona mu vybrala z bankomatu a dala. Potom sa mu nepacilo, ze vie presne kolko zarobil, tak si zalozil vlastny ucet.

@tslobik presne tak, to je hl. cielom 👌👌👌