Je možné vybaviť nový doklad pre dieťa na počkanie?
Ahojte, zajtra máme letieť ryanairom do Talianska, ale pri check iné som zistila že dieťa má expirovany pás aj občiansky. Viem, moja chyba, nevedela som, že dieťa má platný doklad len 2 roky. Expirovany je mesiac. Sme z Ba, myslíte, že je možnosť, že by ho vedeli vybaviť za nejaký extra poplatok už hneď v piatok? Viem, že šanca sa rovná asi 0, ale aj tak sa pre istotu pýtam, či náhodou sa to niekomu nepodarilo.
@anonym_autor expresne vybavenie za extra príplatok je 2 dni, takže žiaľ, určite nestihaš.
Keby ste sli autom, vlakom, dalo by sa to risknut ist bez dokladu dietata. Sme v Schengene. Lietadlom to nejde. Jedine toto skombinovat. Dat urobit doklad, ist autom, potom doklad poslat. Alebo doklad a neskorsi let.
Myslis akoze zajtra? Nie ani zazrakom 🙂 to by ho tam ta pani musela hned po tom ako ti dieta odfoti aj vyrobit a to teda asi veru nie.
Nie je sanca. A s expirovanym dokladom (oboma) nie je sanca, ze vas nikto na kontrolach neotoci.
Keby ste sli autom, vlakom, dalo by sa to risknut ist bez dokladu dietata. Sme v Schengene. Lietadlom to nejde. Jedine toto skombinovat. Dat urobit doklad, ist autom, potom doklad poslat. Alebo doklad a neskorsi let.
@anonym_bc4abb zartujes? Jedna kontrola dieta jej vezmu....
na kontrole pozeraju iba ci sedi meno, nikto nekontroluje datum ked si v ramci schengenu. Je to risk, ale moze to vyjst..
na kontrole pozeraju iba ci sedi meno, nikto nekontroluje datum ked si v ramci schengenu. Je to risk, ale moze to vyjst..
@anonym_41f8f6 ako vies ze.nekontroluju datum?
@anonym_842037 Dieta jej vezmu na policiu iba do doby, kym nedokaze, ze je to jej dieta. Zoberie so sebou oba neplatne doklady. Lepsie ako nic. Aky je rozdiel v udajoch dokladu, okrem datumu expiracie. Stale ma sancu sa vyhovorit, ze si nevsimla ... a mozu jej povedat, no no, dajte si to do poriadku.
@anonym_autor Buď pôjdete bez dieťaťa alebo v utorok, Skôr doklad nevybavíte. Bez platného dokladu dieťa nepustia.
@anonym_41f8f6 ako vies ze.nekontroluju datum?
@zuzinabila lebo mam toho nalietaneho neskutocne vela a v ramci EU a Schengenu pozeraju vzdy len meno, nic ine. Datumy sa kontroluju ked ides mimo EU alebo Schengen..
Teda ja vzdy kontrolujem pasy vsetkych ci su ok,starsie maju 5r pas,najmensi 2r a hned pri zajednavani dovolenky som ho pozerala ci ho treba vymenit,ale ma ho do r.2027 takze netreba.
Toto je obrovska skoda,ze to takto automaticky hned nepozeras,lebo v tv stale davaju ako aj pasy vedia meskat.Cize je pisane,ze do 48hod ale realne to moze byt aj viac aj ked si za to priplatis.
@anonym_41f8f6 dátum expiracie sa tiež kontroluje a mimo iného ju to nepustí urobiť online check in. Neprejde s dokladom po platnosti
Expresne vybavenie 2 dni, cize dieta zajtra neleti. A prosim ta len neriskuj ziadne cestovane bez platneho dokladu ako tu nejaky expert radi 🤦♀️
@anonym_41f8f6 dátum expiracie sa tiež kontroluje a mimo iného ju to nepustí urobiť online check in. Neprejde s dokladom po platnosti
@e1i pri letoch v schengene sa nekontroluje.. netrep.. a dokonca Wizzair doklady ani nepyta lebo ich netreba...
@anonym_842037 Dieta jej vezmu na policiu iba do doby, kym nedokaze, ze je to jej dieta. Zoberie so sebou oba neplatne doklady. Lepsie ako nic. Aky je rozdiel v udajoch dokladu, okrem datumu expiracie. Stale ma sancu sa vyhovorit, ze si nevsimla ... a mozu jej povedat, no no, dajte si to do poriadku.
@anonym_bc4abb vyhovorky jej nemusia pomoct. Aky dokaz predlozi? Ja by som s tym veru neriskovala.
@e1i pri letoch v schengene sa nekontroluje.. netrep.. a dokonca Wizzair doklady ani nepyta lebo ich netreba...
@anonym_41f8f6 letia ryanairom. Minuly mesiac som robila checkin na ryanair zrovna do talianska a pýtalo to dátum platnosti resp.expirácie občianskeho. Tvrdíš, že si stačí vymyslieť dátum a nikto nerieši?
Keby si na to prišla v stredu, po obede, tiez by si si nepomohla, nam nedalo ani listok a čakali sme do záverečnej zbytocne
@anonym_autor nabudúce si nastav pripomienky do mobilu kedy končia každému doklady
@zuzinabila lebo mam toho nalietaneho neskutocne vela a v ramci EU a Schengenu pozeraju vzdy len meno, nic ine. Datumy sa kontroluju ked ides mimo EU alebo Schengen..
@anonym_41f8f6 to je zaujimabe.potom asi vies ze do online check-inubsa zadava dava datum platnosti dokladu..ako to teda spravi?
@anonym_autor na OP ti vedia vystavit docasny dokument, ze cakas na novy OP.
Ale do lietadla to nestaci.
Mozno by to stacilo na cestu autom/vlakom. Ale ani tym som si nie ista.
@anonym_41f8f6 vzdy sa doklady kontroluju nejakym sposobom. Manualne, alebo skenom. V niektorom bode odbavenia. Casto aj viacnasobne na roznych miestach.
Ak sa ti podarilo preklznut bez kontroly dokladov, tak iba vynimocne a nahodne. Nie cielene a na pravidelnej baze.
@anonym_41f8f6 na Ba letisku prechadzas pasovou kontrolou aj ked leti vramci eu a teda ruku do ohna nedam za to ze ten colnik kontroluje len meno a datum platnosti pasu nie
@anonym_842037 na ktorych hraniciach robia kontroly? Na ziadnych. Uz konecne ani rakusko nerobi, teda nie ze by robilo, ale islo sa okolo policajtov, uz som v nedelu prechadzala rovno - konecne. A za 13 rokov pravidelneho pendlovania nikdy nekontrolovali pasy detom (ani v case uteceneckej krizy v 2015, ani v case covidu). Takze autom by som to v pohode riskla s exnutym pasom.
Autorka, pas vybavis na pockanie, pokial mas kontakty na tych, ktori pasy vyrabaju. Inak zabudni
A este som zabudla na to, ze uz chodi dost skoro sms s info o vyprsani platnosti... prckovi konci v oktobri a uz v maji ci kedy mi to piplo...

Nie. Zajtra dieta ostava doma🤷🏼♀️