icon

Je možné vybaviť nový doklad pre dieťa na počkanie?

9. júl 2026

Ahojte, zajtra máme letieť ryanairom do Talianska, ale pri check iné som zistila že dieťa má expirovany pás aj občiansky. Viem, moja chyba, nevedela som, že dieťa má platný doklad len 2 roky. Expirovany je mesiac. Sme z Ba, myslíte, že je možnosť, že by ho vedeli vybaviť za nejaký extra poplatok už hneď v piatok? Viem, že šanca sa rovná asi 0, ale aj tak sa pre istotu pýtam, či náhodou sa to niekomu nepodarilo.

Strana
z2
anonym_41f8f6
11. júl 2026
@anonym_50cc7d

@anonym_41f8f6 letia ryanairom. Minuly mesiac som robila checkin na ryanair zrovna do talianska a pýtalo to dátum platnosti resp.expirácie občianskeho. Tvrdíš, že si stačí vymyslieť dátum a nikto nerieši?

@anonym_50cc7d nie netvrdim to... ale ked to spravi takto je sanca ze prejde, pretoze si to nikto nevsimne, kedze datumy nekontroluju ale len to ci sedi meno..

anonym_41f8f6
11. júl 2026
@anonym_26126f

@anonym_41f8f6 to je zaujimabe.potom asi vies ze do online check-inubsa zadava dava datum platnosti dokladu..ako to teda spravi?

@anonym_26126f keby si citala s porozumenim, pisala som to.. proste tam da rok 2027 napriklad... Pri nastupe datum nikto pozerat nebude, len meno...

anonym_41f8f6
11. júl 2026
@moonlight1210

@anonym_41f8f6 vzdy sa doklady kontroluju nejakym sposobom. Manualne, alebo skenom. V niektorom bode odbavenia. Casto aj viacnasobne na roznych miestach.

Ak sa ti podarilo preklznut bez kontroly dokladov, tak iba vynimocne a nahodne. Nie cielene a na pravidelnej baze.

@moonlight1210 prosim ta, aspon netrep.. Kde ti kontoluju OP (nehovorim o pase) skenom? Ano, manualne kontroluju ci sedi meno na letenke s menom na OP. TO je tak vsetko..

anonym_41f8f6
11. júl 2026
@stormie

@anonym_41f8f6 na Ba letisku prechadzas pasovou kontrolou aj ked leti vramci eu a teda ruku do ohna nedam za to ze ten colnik kontroluje len meno a datum platnosti pasu nie

@stormie aspon netrep.... pasovou kontrolou prechadzas iba ked ides mimo schengen... Normalne tam pasova kontrola v ramci schengenu ani nie je...

natalka13
11. júl 2026
@guiseppinka

@anonym_842037 na ktorych hraniciach robia kontroly? Na ziadnych. Uz konecne ani rakusko nerobi, teda nie ze by robilo, ale islo sa okolo policajtov, uz som v nedelu prechadzala rovno - konecne. A za 13 rokov pravidelneho pendlovania nikdy nekontrolovali pasy detom (ani v case uteceneckej krizy v 2015, ani v case covidu). Takze autom by som to v pohode riskla s exnutym pasom.

Autorka, pas vybavis na pockanie, pokial mas kontakty na tych, ktori pasy vyrabaju. Inak zabudni

@guiseppinka taliansko rakuske hranice su casto rady aut a namatkovo kontroluju doklady. Daju aj auto bokom.Nikdy nechapem preco. Tuto jar 2x z troch. Nam iba nakukli do auta.

anonym_50cc7d
11. júl 2026
@anonym_41f8f6

@anonym_50cc7d nie netvrdim to... ale ked to spravi takto je sanca ze prejde, pretoze si to nikto nevsimne, kedze datumy nekontroluju ale len to ci sedi meno..

@anonym_41f8f6 len ak zadá nesprávny dátum expirácie pri checkine a potom na to náhodou prídu, tak sa už nemôže vyhovoriť, že si nevšimla zlý dátum. Bude jasné, že chcela vybabrať so systémom. Ako nikdy nevieš či si to niekto nevšimne.

moonlight1210
11. júl 2026
@anonym_41f8f6

@moonlight1210 prosim ta, aspon netrep.. Kde ti kontoluju OP (nehovorim o pase) skenom? Ano, manualne kontroluju ci sedi meno na letenke s menom na OP. TO je tak vsetko..

@anonym_41f8f6 A vtedy ti rovno pozru aj na datum platnosti dokladu. To, ze im to trva sekundu a pol (lebo vedia, kam pozriet) a ty si myslis, ze pozreli len na meno, je tvoj dojem.
Naco sa stale hadas o tom?

anonym_41f8f6
11. júl 2026
@moonlight1210

@anonym_41f8f6 A vtedy ti rovno pozru aj na datum platnosti dokladu. To, ze im to trva sekundu a pol (lebo vedia, kam pozriet) a ty si myslis, ze pozreli len na meno, je tvoj dojem.
Naco sa stale hadas o tom?

@moonlight1210 kde presne vyplyva ze si to myslim? tiez mas zjavne problem citat s porozumenim...

moonlight1210
11. júl 2026
@anonym_41f8f6

@moonlight1210 kde presne vyplyva ze si to myslim? tiez mas zjavne problem citat s porozumenim...

@anonym_41f8f6 hm, celu diskusiu obhajujes svoju teoriu, ze datumy platnosti dokaldov pri kontrolach nepozeraju a ty to mas odsledovane, lebo vela cestujes.

A ja ti tvrdim, ze sa mylis a datumy pozeraju. Ci v ramci EU letov, alebo mimo EU. A ze je to hlupa rada, aby to riskli s prepadnutym dokladom. Lebo expirovany doklad = ziadny doklad. Tak to je.

O tom sa tu cely cas bavime. A na to ja reagujem.

Ci ty sa (zrazu) bavis o niecom celkom uplne inom?

Daj vediet.

anonym_41f8f6
11. júl 2026
@moonlight1210

@anonym_41f8f6 hm, celu diskusiu obhajujes svoju teoriu, ze datumy platnosti dokaldov pri kontrolach nepozeraju a ty to mas odsledovane, lebo vela cestujes.

A ja ti tvrdim, ze sa mylis a datumy pozeraju. Ci v ramci EU letov, alebo mimo EU. A ze je to hlupa rada, aby to riskli s prepadnutym dokladom. Lebo expirovany doklad = ziadny doklad. Tak to je.

O tom sa tu cely cas bavime. A na to ja reagujem.

Ci ty sa (zrazu) bavis o niecom celkom uplne inom?

Daj vediet.

@moonlight1210 nechce sa mi... plati co som napisala (selektivne vnucujes nieco co napisane nie je, co z nicoho nevyplyva). Tu je skoda debaty... Pekny den

stormie
11. júl 2026
@anonym_41f8f6

@stormie aspon netrep.... pasovou kontrolou prechadzas iba ked ides mimo schengen... Normalne tam pasova kontrola v ramci schengenu ani nie je...

@anonym_41f8f6 ok tak trepem, ty si tu evidnetne najviac scestovana a pas po expiracii evidnetne nie je problem 🙈

anonym_41f8f6
11. júl 2026
@stormie

@anonym_41f8f6 ok tak trepem, ty si tu evidnetne najviac scestovana a pas po expiracii evidnetne nie je problem 🙈

@stormie dalsia co nevie citat s porozumenim a reaguje uplne na nieco ine? Kde pises nieco o pase?

stormie
12. júl 2026
@anonym_41f8f6

@stormie dalsia co nevie citat s porozumenim a reaguje uplne na nieco ine? Kde pises nieco o pase?

@anonym_41f8f6 tu pisem o pase:

iwesska
12. júl 2026

Ako ste to vyriesili? Ostali ste doma?

natalka13
12. júl 2026
@iwesska

Ako ste to vyriesili? Ostali ste doma?

@iwesska vraj vybavili doklad v piatok.

anonym_d476ed
12. júl 2026
@natalka13

@natalka13 ako sa to dalo?

natalka13
12. júl 2026
@anonym_d476ed

@natalka13 ako sa to dalo?

@anonym_d476ed vraj ochotna pani na MV.
Uplne rovnaky pribeh je na FB

anonym_dc0c9c
12. júl 2026

3 krát som letela z vieden Nemecko a Poľsko ani raz nekontrolovali občiansky. Ale ba je asi prisnejsia

anonym_41f8f6
12. júl 2026
@stormie

@anonym_41f8f6 tu pisem o pase:

@stormie ano pises a pises blud... Lebo ked letis v ramci EU a Schengenu tak pasova kontrola nie je. Pasova kontrola je pri non Schengen letoch.. (mam tam preklep, malo byt nie pises ale pisem - lebo ja som o pase nic nepisala)

iwesska
12. júl 2026
@natalka13

@natalka13 No jedine tak papier,ze je novy doklad vo vyrobe. Obciansky urcite nie.

Strana
z2