Kam nahlásiť nájdenú peňaženku?
Ahojte ľudia idem sa vás opýtať dnes som šiel sa prejsť do parku sadol som si a vedľa mňa na lavičke som našiel stratenú peňaženku s dokladmi aj s peniazmi mam to nahlásiť na obecnú políciu abo štátnu políciu?...či mam isť zajtra s týmto na obecný úrad a tam to odovzdať,že si tam vyzdvihne....Vie niekto poradiť?...
@stelly652 odovzdaj mestskej polícii, ideálne, čo najskôr, aby si majiteľ zbytočne nevybavoval nové doklady
@jancejance a povedať im že som ju našiel?..stratenú v parku abo len odovzdať a nič im nehovoriť prvý krát sa mi toto stalo,že som našiel cudziu peňaženku
@jancejance a povedať im že som ju našiel?..stratenú v parku abo len odovzdať a nič im nehovoriť prvý krát sa mi toto stalo,že som našiel cudziu peňaženku
@stelly652 oni sa budú pýtať, že kde si to našiel, aj si to poznačia a pozrú dovnútra
Priprav sa na riadne opletačky na polícii s tým... Jednoduchšie más si toho majiteľa nájsť v nejakej mestskej skupine / straty a nálezy/ alebo ísť na adresu
ja som našla na zemi peňaženku, akurát nato išla hliadka mestskej policie, tak som im to dala a tým padom to haslo, nemala som žiadne opletačky, len sa pýtali kde som ju našla, odovzdaj čim skôr, žiadne soc. siete neskúšaj, poprípade ked je tam adresa tak ju zanes tam
ja som našla na zemi peňaženku, akurát nato išla hliadka mestskej policie, tak som im to dala a tým padom to haslo, nemala som žiadne opletačky, len sa pýtali kde som ju našla, odovzdaj čim skôr, žiadne soc. siete neskúšaj, poprípade ked je tam adresa tak ju zanes tam
@charlotte911 áno hneď ráno idem čim skôr tým lepšie bude pre mňa aj pre toho dotyčného čo ju stratil
@charlotte911 áno hneď ráno idem čim skôr tým lepšie bude pre mňa aj pre toho dotyčného čo ju stratil
@stelly652 Prečo si to hneď nezniesol na políciu alebo priamo majiteľovi, ak sú tam doklady s adresou?
Ja som poslala na adresu v dokladoch.. peniaze tam už neboli..
Ved ked su tam doklady chod hned teraz na adresu a penazenku vrat skor nez ten chudak zablokuje vsetky karty. Necakaj do rana, alebo zavolaj na policiu ze to mas a ze nech zavolaju vlastnikovi, oni vedia zistit telefon. Ale najlepsir hned zaniest. To by som urobila ja.
Ak je tam obciansky a adresa je nejako blizko zajdi ju odniest rovno majitelovi.
@stelly652 Tri hodiny si sa spamätával zo šoku? Mne by ani nenapadlo niesť si domov cudziu peňaženku. Do budúcna, radšej rovno na políciu, alebo zavolať mestský, nech si prídu pre ňu. A nenosiť si domov veci, ktoré mi nepatria.
@abbey1 tak na druhy krát budem vedel,že nečakať tri hodiny,ale rovno zaniesť peňaženku a nebáť sa
Ja som našla, chcela som dať policajtovi, lebo som sa ponáhľala do práce, nechcel mi to zobrať, že musím odniesť na stanicu.
Vykašľala som sa na to, po práci som šla odniesť na adresu, ktorá bola na občianskom. Ale baba tam už nebývala. Tá reku pôjdem na tú stanicu. Medzitým som bola ešte s manželom, ukázala som mu doklady a on sa začal smiať, že to je jeho spolužiačka zo základnej. Našla som ju na FB, napísala jej správu, ona mne novú adresu a priniesla som jej doklady. Ani nevedela, že stihla stratiť.
@stelly652 dodnes na najbližšiu policajnú stanicu, spíšu záznam, obsah peňaženky...a ja čo by som spravila, tak by som pozrela meno a fotku a nasla ho na fb, napísala by som, že som peňaženku odovzdala.
syn stratil - a ten čo našiel to doniesol normálne k nám domov ...
Ja som našla, pozrela som doklady, podľa mena aj fotky našla slečnu na facebooku a napísala jej a prišla si ona ku mne po ňu, bola veľmi rada. Tiež ma varovali že keď pôjdem na políciu tak sa tam zdržím lebo to budu hodinu zapisovať a vypytovať sa ale aj tak by som šla ak by som sa k majiteľke ináč nevedela dostať lebo viem čo to je stratiť doklady
Ved to odnes majitelovy. Kebyze stratim penazenku, Ani by ma nenapadlo ist sa pytat na policiu....
A vlastne som aj minuly rok stratila... par metrov od domu a hned som si to vsimla. Otocila som sa naspat a pri dverach som stretla ludi, co mi pisali oznam do schranky. Toto ma potesilo trilion krat viacej ako sranie sa s nejakou debilnou policiou.... elegantne a rychlo poriesene. Na OP mas aj adresu aj fotku.
A par tyzdnov pred tym som zase nasla telefon. Bol odblokovany, tak som hned zavolala na cislo "manzel" a hned si pre to aj prisli. Kdeze nejaka policia.....
Pred pár rokmi som tiež našla peňaženku. Bola tam menšia suma peňazí, doklady dôchodcu a kartička diabetika. Adresa bola neďaleko, hneď som sa tam vybrala mu vrátiť. Ale cestou som sa zamyslela, že na fotke OP vyzeral pán....ako by som to....no proste že si rád vypil. Nechcela som, aby mi robil problémy, obvinil ma, že som mu z peňaženky niečo zobrala. Tak som sa otočila a zaniesla to na štátnu políciu. Odovzdala som to policajtovi hneď pri vstupe, len sa ma opýtal kde a kedy som to našla, stačila mu odpoveď že teraz a ulicu. Nikto so mnou nič nespisoval, hneď som aj odišla.
@stelly652 na políciu si ju mal zamiesť hneď, nie že prídeš s ňou domov a na druhý deň sa len tak vyberieš na políciu.
Zatajenie veci (Trestný zákon)
(1) Kto si prisvojí cudziu vec malej hodnoty, ktorá sa dostala do jeho moci nálezom, omylom alebo inak bez privolenia oprávnenej osoby, potrestá sa odňatím slobody až na jeden rok.
Ved to odnes majitelovy. Kebyze stratim penazenku, Ani by ma nenapadlo ist sa pytat na policiu....
A vlastne som aj minuly rok stratila... par metrov od domu a hned som si to vsimla. Otocila som sa naspat a pri dverach som stretla ludi, co mi pisali oznam do schranky. Toto ma potesilo trilion krat viacej ako sranie sa s nejakou debilnou policiou.... elegantne a rychlo poriesene. Na OP mas aj adresu aj fotku.
A par tyzdnov pred tym som zase nasla telefon. Bol odblokovany, tak som hned zavolala na cislo "manzel" a hned si pre to aj prisli. Kdeze nejaka policia.....
@refly a keby bol ten telefón zablokovaný?

@stelly652 odovzdaj mestskej polícii, ideálne, čo najskôr, aby si majiteľ zbytočne nevybavoval nové doklady