icon

Kde nám dajú hypotéku bez ručiteľa?

paula12323
11. sep 2019

Dobrý deň prišla som sem po radu ..chcem sa spýtať cez ktorú banku by priateľ získal úver na bývanie už sme zúfalí boli sme v niekoľkých bankach a nikde sme úver nedostali už sme zaplatili aj rezervačný poplatok 2000e a nedarí sa nám získať úver ..☹️ všade potrebujú ručiteľa..a nemáme nikoho kto by sa zaručil 🙁 prosím poraďte mi už sme zúfalí ..🙁

sasa1310
11. sep 2019

@paula12323 ak vám nevyšlo v bankách, kde ste boli, tak je veľmi pravdepodobné, že vám nevyjde nikde. A to ste mali robiť ako prvé, až potom hľadať nehnuteľnosť.

stela01
11. sep 2019

@paula12323 nie , nebude Vám vratena .
Ale to by si mala predsa vedieť .

Píšeš polku príbehu akú sumu nehnuteľnosti potrebujete ?

Predschválený má 47 000€ nájdi takú nehnuteľnosť.

A prepáč je to bez hlave na 2000 € si beriete pôžičku ?
Zadlžujete sa jedna radosť .
Je to maly príjem na takú pôžičku on má vyživovaciu povinnosť + výdaje bežne + splátky .
Je to malý príjem .
A bohu žiaľ nechali ste sa nachytať realitka je stále v + či Vám prešla pôžička alebo nie

renkabenova
11. sep 2019

@sasa1310 my sme kupovali dom cez realitku, samozrejme že vopred sme sa boli pýtať, povedali nebude žiaden problem, a keď sme došli so zmluvou taaak už problém bol..nemôžeme vám toľko poskytnúť

sasa1310
11. sep 2019

@renkabenova v prvom rade treba pobehať banky, do akej výšky môžete hľadať nehnuteľnosť a či vôbec úver dajú, a až potom hľadať nehnuteľnosť do tej určitej výšky. Ste to vzali obe z druhého konca. A potom to takto dopadne.

sasa1310
11. sep 2019

@renkabenova Vyhliadneš si dom, ideš do banky, povieš koľko stojí, kde je lokalita a priamo sa opýtaš koľko ti vie banka poskytnúť a či vôbec poskytne a až potom podpíšem predsa rezervačnú zmluvu a následne vyplatím rezervačnú zálohu.

sasa1310
11. sep 2019

@paula12323 a realitka má odkiaľ vedieť, akú zmluvu má tvoj priateľ? Veď logika nepustí. Ste došli o 2000 eur.

somtuporady
11. sep 2019

@paula12323 odporúčam finančného poradcu, on vám to zariadi, nič za neho neplatíte, on vám vybaví presne tie banky ktoré mu poviete že chcete alebo uvažujete nad úverom od nich, nám takto náš dal žiadosť do 3 bánk a ktorá vyšla najlepšie a schválila úver tak tam sme už komunikovali....urobí to čo vy, ibaže vie presne ako na to, a posnazi sa to sa nebojte lebo je za to platený. Nám tiež najskôr bla bla bez založenia inej nehnuteľnosti to nepôjde (s mesačným príjmom 1600€)a cez finančneho poradcu zrazu šla celá výška úveru dokonca aj kombinovane na zariadenie nám ponúkli spotrebak a nič okrem kupovanej nehnuteľnosti nie je založené. Jediné čo bola naša výhoda že sme mali svojich 20% takže nepozadovali sme celú sumu. Inak by nám to nevyšlo pravdepodobne ani cez poradcu. Úver sme brali 70 000€.

Akú sumu požadujete od banky, a akú vám ponúkli maximálne?

renkabenova
11. sep 2019

@sasa1310 no ako to dopadlo v mojom prípade najlepsie....dostali sme na druhý krát lepší, vyšší, bez problemov a už vyše roka bývam v dome...takže neviem co sm zle chytila za druhý koniec..ja sa snažím len pomôcť,nie tu niekoho kritizovať a mal si to tak urobiť a tak..sorry.

paula12323
autor
11. sep 2019

@sasa1310 realitka dobre vedela ku zmluvu má priateľ pretože sme im všetky zmluvy predložili asi nie ?? .

eliska13
11. sep 2019

@paula12323 prepáč, ale vy ste spravili chybu.najprv dáš zálohu a potom zistíš, že nedajú úver?v realitke Vam povedia čokoľvek ....vlastne buď rada banka Vás chrani pred tým, ako nebudete vedieť splácať toto malo byť už dávno a nie, že každý 5 človek má problém so splacanim

mala_katie
11. sep 2019

@paula12323 oni vedia, prečo zhabali peniaze,veď im zostanú.., ako môj muž zarobí viac, brali sme hypo 36000 a brali do úvahy aj môj rodicak! A to sme ho brali na 25 rokov.. akože nechápem ako by vám to malo vyjsť.. no, jedine nájsť niečo iné.. alebo ručiteľa...

lula313
11. sep 2019

@paula12323 prečo chcú spoludlžníka? Má priateľ ešte nejaké úvery? Rodičia by mu nevedeli pomôcť?

somtuporady
11. sep 2019

@paula12323 a ešte, určite ak by ste šli bez finančného poradcu vám poradím že ak vám úver neschvália v slovenskej sporiteľni tak nikde. Tá banka je najbenevolentnejsia čo sa tyka hypoték (nevravím že vyjde najlepšie) ale samozrejme časom sa to dá prefinancovať. Ostatné banky by som riešila neskôr keby som sa chcela naťahovať s úrokmi. A ak máte na to podľa toho čo ste písali už len 9 dní tak to nemáte šancu stihnúť nijak, a najbližšie môžete požiadať až o 9 mesiacov sa mi zda.

sasa1310
11. sep 2019

@paula12323 myslím pracovnú zmluvu, ktorú má na dobu určitú. Pracovnú zmluvu realitka nepotrebuje na nič.

paula12323
autor
11. sep 2019

@lula313 áno priateľ má dva úvery jeden bral na tú rezerváciu ale obidva spláca na čas ani jednu splátku nemá vynechanu

fokuska
11. sep 2019

@paula12323 A kolko penazi mate nasetrene?
Napis kolko stoji byt co chcete, kolko z toho mate.

Ma priatel este nejake uvery? Okrem toho 2000€ na zalohu. Brali ste ho z banky ci nebankovky?

mala_katie
11. sep 2019

@lula313 veď jej priateľ má príjem 700€ na dobu určitú.. ona ručiť nemôže.. 47000 mu ponúkli, a zvyšok chceli poriešiť spotrebakom.. je to strašne nizky príjem na vyšší úver podľa mňa..

sasa1310
11. sep 2019

@paula12323 prepáč, ale už to nechápem. Idete kupovať nehnuteľnosť a ani takú základnú vec ako je rezervačná záloha, aj na to musíte použiť úver? Celé zlé.

paula12323
autor
11. sep 2019

@fokuska priateľ má dva úvery jeden 7000e a tam spláca na čas už 8 splátku ma vyplatenú a tých 2000e sme brali na tú rezerváciu .. byt je ohodnotený na 58900e aj znalecký posudok sme už zaplatili keby môžem ručiť ja s rodičovským príspevkom tak už nám to dávno vyde ale ja mám vysokú sumu nevyplatenu a nemám to z čoho vyplatiť

paula12323
autor
11. sep 2019

@sasa1310 viete nie každý má finančné prostriedky po ruke tak sme to museli riešiť takto .

somtuporady
11. sep 2019

@paula12323 a koľko teda mesačne ma splátky tých dvoch uverov? Koľko dá z platu preč?

fokuska
11. sep 2019

@paula12323 Juj ale to mate fakt nevhodny situaciu na takuto kupu.
Pri takom prijme mat 2 uvery a chciet treti + hypoteku... chapem spravne, ze nemate nic nasetrene co by ste mohli dat ako cast kupnej ceny?

renkabenova
11. sep 2019

@paula12323 nooo tak toto moze byt problém, že máte už 2uvery, zase..my sme mali nasetrene, ešte sme doplácali do úveru zo svojho a preobili sme celý dom bez spotrebaku.

paula12323
autor
11. sep 2019

@somtuporady splátka obidvoch úverov je dokopy 166,16€

paula12323
autor
11. sep 2019

@fokuska realitka nám pri podpise rezervačnej zmluvy tvrdila že tých 2000e je prvá časť kúpnej ceny..

andrejka999
Autor odpoveď zmazal
renkabenova
11. sep 2019

@paula12323 treba si pytat toho poradcu.. určite vám pomôže

fokuska
11. sep 2019

@paula12323 Ok, ale to ste tiez nemali, brali ste uver.
Cize vlastne prostriedky nemate.

simca06022011
11. sep 2019

@paula12323 tak chodte do dalsich bank. Ale prijem mate nizky, pochybujem, ze dostanete vyssi uver. Uistit sa date od realitky, ved preboha, oni chcu zarobit! im je suma fuk, ci vy dostanete uver alebo nie, banka rozhoduje o tom, ci uver dostanete alebo nie. Utekajte do CSOB a VUBky este, minimalne... a uvidite. Ale ked nedaju, tak neporiesite. A do buducnosti viete, ze najskor sa riesi uver a az potom nehnutelnost.

sasa1310
11. sep 2019

@paula12323 ale preto taký človek nemá nič kupovať, pokiaľ nemá nič našetrené predsa. Veď aj hypotéku nedostaneš na celú sumu nehnuteľnosti. A to kde sú ešte výdavky na prerobenie? Zariadenie?