icon

Kde nám dajú hypotéku bez ručiteľa?

paula12323
11. sep 2019

Dobrý deň prišla som sem po radu ..chcem sa spýtať cez ktorú banku by priateľ získal úver na bývanie už sme zúfalí boli sme v niekoľkých bankach a nikde sme úver nedostali už sme zaplatili aj rezervačný poplatok 2000e a nedarí sa nám získať úver ..☹️ všade potrebujú ručiteľa..a nemáme nikoho kto by sa zaručil 🙁 prosím poraďte mi už sme zúfalí ..🙁

Strana
z5
vevesh
11. sep 2019

@diewcatqoo myslim , ze osobna insolvencia je sposobena skor tym, ze v sucasnosti je najom drahsi ako uver. Vseobecne jednemu nechapem- tak hypoteku ludom nedaju , "lebo nebudu moct splacat" (a chapem aj, matika nepusti) , ale 2x drahsi najom platit musia a musia to robit mesacne, inac skoncia pod mostom. A ze hypo je na 20 rokov....lebo ked nedostanu, tak najom platia "len" dozivotne...

fokuska
11. sep 2019

@vevesh Existuju aj ine moznosti ako vlastne+hypoteka alebo najom.
Plno ludi tak ostane byvat s rodicmi.

vevesh
11. sep 2019

@fokuska ako kde. Zapadnejsie od sk nie- tu sa s rodicmi nebyva, drviva vacsina ich tu totizto ani nema... a uz ani na sk nevidim ako dakedy obrazne povedane cela familia od babiek az po vnucata pod jednou strechou ...

fokuska
11. sep 2019

@vevesh Ja som pisala o Slovensku. A nepisala som, ze to ma tak kazdy, alebo vacsina alebo co... iba to, ze kto nedostane hypoteku a nemoze si dovolit najom, tak ma aj ine moznosti - napriklad niekto ostane s rodicmi.

sasa1310
Autor odpoveď zmazal
vevesh
11. sep 2019

@sasa1310 tak niektori su radi vo svojom a "v suchu bez slucky na krku" . Mat 4 hypoteky tiez nie je terno, ale ked niekto "vie, co robi" , vie si zabezpecit takto buducnost...

sasa1310
Autor odpoveď zmazal
sasa1310
11. sep 2019

@vevesh ale tento prípad, teda rozhodne slučka na krku je, a tuším aj bez tej hypotéky.

vevesh
11. sep 2019

@sasa1310 ak su v podnajme, tak ani nie- pretoze uz dlhsiu dobu platia urcite vyssi najom ako by bola hypo (keby im ju bol niekto schvalil, co si myslim, sa nestane podla novych podmienok) a tym padom by mali v pohode na mesacne splatky. Ale tak , to je o inom...

diewcatqoo
12. sep 2019

@vevesh co sa tyka insolvencie, vacsina tychto ludi do toho spadne kvoli tomu, ze su absolutne financne negramotni. Velmi velke mnozstvo ludi zije na uver (hypoteku do toho neratam), beru si na splatky absolutne somariny a vobec pritom nerozmyslaju do buducnosti, aky to na nich bude mat dopad. Ked nezvladaju platit, vezmu si dalsi uver a tocia sa v bludnom kruhu. Keby som sa s tym pracovne nestretla, tak neuverim, ze tych ludi je take velke mnozstvo a ze co vsetko vlastne maju na splatky. Aj to, co spomenula autorka, ze si brali uver na zaplatenie rezervacneho poplatku pre realitku, je jeden z takych klincov do rakvy.
A co sa tyka cien najmov, bohuzial, mas pravdu, niekde su vyssie ako splatka hypoteky a ludia niekde byvat musia. Ale na sk to vacsina riesi tak, ze zostavaju s rodicmi, pripadne je este vela oblasti, kde tie ceny najmov nie su az take astronomicke.

Strana
z5