Kde nám dajú hypotéku bez ručiteľa?
Dobrý deň prišla som sem po radu ..chcem sa spýtať cez ktorú banku by priateľ získal úver na bývanie už sme zúfalí boli sme v niekoľkých bankach a nikde sme úver nedostali už sme zaplatili aj rezervačný poplatok 2000e a nedarí sa nám získať úver ..☹️ všade potrebujú ručiteľa..a nemáme nikoho kto by sa zaručil 🙁 prosím poraďte mi už sme zúfalí ..🙁
Škoda, že sa neporadili skôr ako dali zálohu v realitke. To je finančná gramotnosť. Ja celkom chápem, že pri dnešných cenách podnájmov, chcú ísť všetci so vlastného... Ale keď si nedokážem ani ušetriť na zálohu, a mám kopec dlhov... Ach.
@paula12323 tak... ber to ako skúsenosť do budúcnosti. Tento x to nevyšlo, 2000spotrebák posplácaj ,takisto svoje dlžoby. Celý život sa zakrývaj takou perinou,na akú máš. No a neviem,kde by si našla ručiteľa...ťažko. Hľadajte reálne možnosti. Toto bolo číre bláznovstvo.
@stela01 ano to je teraz. Ale o pár rokov to tak nemusí byť.
@simca06022011 určite najbližších pár rokov 5,6 .
@stela01 to vieš ako? 🙂
@simca06022011 veď to neplatí , určite je už vedená ako “ neplatič “ .... predsa .
@stela01 len ti tak poviem, že ja som neplánovane a nevedomky tiež bola medzi dlžníkmi, keď som sa to dozvedela vyplatila som.dlh. Polovička asi dva roky pred tým, ako sme brali úver riešila 2 exekucie ( jedna sa ťahala roky). A napriek tomu, sme dostali 200t úver, v priebehu 2 týždňov sa cerpal. Ani slovo o dlhoch nepadlo pri žiadosti a schvaľovaní. Podľa mňa to záleží na aktuálnej situácii, či sú dlhý splatené a aké sú hlavne aké sú príjmy.
@simca06022011 každý prípad je iný .
Napr ja neviem ako sa dá byt nevedomky - dlžníkom , ale stáva sa evidentne a samozrejme že sa pozerá aj na snahu vyplatiť dlžobu... a tak tiež poznám prípady keď vedia vymazať záznam v registre dlžníkov - aj skôr .
Vzdy treba sa najprv ist popytat banky ci je moznost a aku sumu.my sme sli ako prve muz zivnostnik a potrebovali sme vediet prijem aky musi byt a v banke hned povedali 800eur v cistom pri sume do 50000eur.a samozrejme aj nehnutelnost musi mat hodnotu.a az potom sme riesili hladanie domu.dnes prijem musime mat 1800eur pri sume 80000eur kedze aj deti pribudli.
@stela01 velmi lahko, tak ze sa prestahujes a nedostane sa k tebe posta, a o dlhu napr vobec nevies. My sme sa k poste dostali nahodou, lebo sme jedneho dna (viac ako rok po stahovani), zriadili POBOX na novu adresu, a tam nam nasli list, podla mena, nie adresy.. ze to patri asi tiez nam, uz to bolo zo sudu... Stava sa to, ked niekto ma obrat a pocet pohaldavok/z avazkov ako my, proste ja si musim vies pomaly uctovnictvo aj na domacnost aj na firmu, aby som na nic nezabudla.. poucila som sa a kde sa da mam inkaso :D kde sa neda tak trvaly prikaz. Sestra si napr. dala super poradit, ked cestovala do zahranicia, neviem kde a komu ale neplatila si zdravotku, dobehlo ju to dost neskoro a naraz. A veru to uz za rok-dva sa nazbiera pekna suma.. da sa k dlhom prist lahko 🙂 Nuz ale nechcem tu zahatat inu temu ... proste ona bude musiet pockat, zacat pracovat a poplatit s priatelom dlhy.. a potom si mozu brat uver.
@simca06022011 tak tým že sa presťahujem no a ak ti to nevadí opýtam sa za čo bol dlh ?
Nevieme aký vysoký je tu pani dlh ... preto vravím najbližšiu dobu asi netreba snou rátať ...
@paula12323
To, či prídete o zálohu 2000 e, závisí od toho, akú zmluvu ste podpísali. Ak ste si dali podmienku, že v prípade nezískania hypoúveru Vám bude záloha vrátená a nebude použitá ako zmluvná pokuta, tak sa nemusíte obávať. Predpokladám, že tak dôležitú zmluvu, ako je zmluva o kúpe nehnuteľnosti (alebo rezervačná alebo zmluva o budúcej zmluve) ste si nechali skontrolovať právnikom pred jej podpisom.
nebudem mudrovat, ze situacia nie je ruzova viete aj sami.
ten hypo uver, co vam ponukaju, sa vieze uz k tejto konkretnej nehnutelnosti? lebo teraz sa dava tak 70-80%. to uz je to, co vam daju na tento byt, alebo to je maximum, co vam vedia ponuknut vseobecne? teraz plati novy zakon, ze sucet vsetkych uverov nesmie presiahnut cisty prijem za osem rokov.
Co sa tyka zalohy, pozri ako mas zmluvu. Ja som pri kupe bytu mala, ze v pripade, ze mi nebude schvaleny hypo yver, zalohu mi vratia. mozete to mat aj vy (tiez som mala tuto rezervacnu zmluvu s realitkou).
Este mi napada moznst navysenia aktualneho uveru/ci konsolidacia. treba sa informovat v banke.
Z mojho pohladu, asi vam tento byt nevyjde, skuste spravit maximum pre vratenie zalohy. Ak vratia, hned splatit ten uver, ostane vam len ten povodny. par mesiacov este vyckat, snazit sa co najviac setrit (aj ked pri plateni najmu to nemusi ist hladko). ked sa vratis aj ty do prace, budete mat dva prijmy a budete mat vacsiu sancu. Kazdopadne, drzim velmi palce. Viem, ake to je neprijemne a znervoznujuce. Prinajhorsom vas tato lekcia bude stat 2000E.
@mirro to že celý život sa zakrývajú takou perinou ako máš - to si dnes môžeš akurát tak povedať, ale či sa tak dá dneska žiť, to neviem. Pred 50timi rokmi áno. Dnes má takmer každý hypotéku, pretože našetriť na vlastné bývanie z bežného platu, s rodinou a účtami, je nemožné.
@lulula1990 Ved aj hypoteku si mozno zobrat len taku, na aku mam = aku mi banka schvali a aku budem zvladat platit.
Bud rada, ze vam tu hypoteku v konecnom dosledku neschvalili, pretoze vo vasom pripade by to bola ekonomicka samovrazda. S takymto prijmom by ste to neutiahli ani nahodou. Skuste si zaziadat opat o nejaky cas, ked ti skonci rodicak a ked vyplatite nejaky z uverov, ktore mate. Chyba na chybe cele vybavovanie hypoteky u vas a komunikacia s realitkou. Dufam, ze ste zmluvu o buducej zmluve riesili s niekym, kto sa vyzna viac ako vy a mate tam uvedene, ze v pripade neschvalenia uveru, vam vratia rezervacny poplatok. Ak to tam nemate, bohuzial, 2000€ vam vyletelo von oknom a este nejaky cas na to budete doplacat kvoli tomu uveru, ktory ste si na to vzali.
Uz davno hovorim, ze na skolach by sa mal zacat povinne vyucovat predmet financna gramotnost. Mozno by sa predislo tomu, ze na slovensku rocne vyhlasi insolvenciu tolko ludi.
@draik urcite nechali, ak im to v realitke odporucili.... 😢
@fokuska vážne ? Tie peniaze si preto požičiavas, lebo NEMAS na to financie kúpiť/prerobiť, postaviť, nehnuteľnosť. Že banka to schváli len klientom ktorý budú vedieť splácať, je samozrejmosť. Aj keď kto vide, čo bude za 10-20 rokov a či tu hypo vedieť splácať budeš.
@lulula1990 ano vazne.. hypo sa berie iba taka na aku mas, a neberie sa cena nehnutelnosti ale vyska splatky... asi ste sa len nepochopili :D
... a napr. aj keby som mala na byt/dom v hotovosti, nekupim ho v htoovosti, ale pekne krasne by som si nan vzala hypoteku. Lebo pri tom nizkou uroku, viem tie peniaze lepsie vyuzit ako investovat do domu :D
@simca06022011 kam by si investovala ? 😉
@stela01 mne staci nakupit tovar a predat :D nemusim velmi spekulovat.
@simca06022011 tak ľudia hlavne potrebuju bývať .
A nehnuteľnosti sú stále tiež dobrá investícia .
@stela01 no ja mam nehnutelnosti dve, a veru, nie je to ziadna super investicia v tejto dobe uz. Pred 10 rokmi ano.. kupili sme byt za 30tis, teraz ma hodnotu 2x tolko.. ale teraz uz nic take sa neda cakat, investicie do noveho/stareho + kupna cena, za tolko to uz nikto nikdy nepreda... skor uschovna penazi by som to nazvala.. to by bolo lepsie, ale na "zarobenie", podla mna nie.. no mozu mat ini ine skusenosti 🙂
@simca06022011 je to dlhodobá investícia . Keď sa dajú prenajať je to fajn .
@lulula1990 Ano vazne @simca06022011 uz odpovedala ;)
@lulula1990 hypotéku si berú len tí, ktorí na to majú. My máme hypotéku ako investíciu. A aj pri hypotéke sa treba riadiť, len takú ber, na akú máš, aj keď budú 2x vyššie úroky.

@simca06022011 pretože má dlhy ktoré nespláca .