icon

Mám nárok na nemocenskú dávku, ak som len na dohode?

adarene
9. jan 2022
bublinka1426
9. jan 2022

.

ciernabrigita
9. jan 2022

ak sa z nej odvádza nemocenské poistenie, je nárok.

adarene
autor
9. jan 2022

@ciernabrigita na výplatnej páske píše že za nemocenske 1,09€ len to že môj zamestnávateľ mi napísal že jeho marodny papier nezaujíma lebo som mu chcela zajtra odovzdať aby mohol poslať na poisťovňu teraz neviem čo mám robiť zajtra zalovam na sociálnu poisťovnu.

ciernabrigita
9. jan 2022

@adarene zamestnávateľ musí potvrdiť papier na PN, prečo ho to nezaujíma?

adarene
autor
9. jan 2022

@ciernabrigita dnes som mu pisala že či zajtra môže odniesť manžel marodny papier a on že vy ste na dohode marotka má nezaujíma nepracujete nemáte príjem..... vôbec to nechápem čo tým misli nechcem sa s ním hádať radšej sa poradim na sociálnej.

daniela1911
9. jan 2022

@adarene chod na personálne, zaniesť PN, zelenú si nechaj, ostatne zamestnávateľovi (nechaj personalistke/mzdárka). Ak ti to nechce prebrať, pošli mu to doporučene.

loginexistuje
10. jan 2022

a je to pravidelna dohoda ? a to nejako malo mas odvedene na nemocenske poist skus odfotit pasku a prekry osobne udaje

ciernabrigita
10. jan 2022

@adarene pokiaľ máš dohodu na pravidelný príjem a odvádza sa 5eda nemocenské poistenie, nárok na PN je. nech si šéf naštuduje. skús riešiť s účtovníčkou alebo niekým obdobným

adarene
autor
10. jan 2022
mogaa
10. jan 2022

@adarene ono prvých 10dní aj tak platí zamestnávateľ, SP platí PN až od 11dňa.....takže PN odovzdať zamestnávateľovi, mzdárka ju bude potrebovať aby ti mohla vyplatiť PN-ku....

mogaa
10. jan 2022

@adarene následne ju zamestnávateľ odstupuje na SP

adarene
autor
10. jan 2022

@mogaa len problém je v tom že on sa oto vôbec nezaujíma včera mi písal že jeho marodny papier nezaujíma dnes som mu pisala znova že som sa informovala na SP a tá pani mi povedala že som tam nahlasenia že mám narok na nemocensku dávku keď on to nechce podpísať mám im poslať papier bez jeho podpisu a oni to snim budu riešiť.

mogaa
11. jan 2022

@adarene no prvých 10dní platí zamestnávateľ, SP platí PN až od 11dňa jej trvania

daniela1911
11. jan 2022

Ten už má kontrolu na pol ceste 😀

alexk12
11. jan 2022

@adarene no asi si na dohode s nepravidelný príjmom to také "vyje. ávanie s ľudmi"