Máme sa zúčastniť na druhom kole testovania?
Dobrý deň, nieje mi celkom jasné, ako mám postupovať ďalej. Žijeme v dome. Jeden člen rodiny bol v sobotu pozitívne testovaný, ostatní (4) sme boli negatívni, samozrejme od soboty dodržujeme prísnu karanténu všetci 5, presne tak, ako je stanovené. Pozitívne testovaný mal bežné príznaky ako strata čuchu a mierna nádcha, ostatní sme bez príznakov. Včera som sa dočítala, že pozitívnemu po 10 dňoch po dohovore s všeobecným lekárom končí karanténa bez toho, aby potreboval mať negatívny test. Či po skončení karantény si budeme musieť všetci okrem pozitívneho test zaplatiť alebo sa ísť dať testovať zajtra, čo by v tomto prípade bolo porušenie karantény, alebo ako v tomto prípade postupovať?
@simka1454 ak ste bezpriznakovi test neschvalia. Mame v rodine teraz taky pripad, vybavili si ako samoplatca a PCR tiez pozitivny. Kedze karantenu Ti automaticky urcia 10dni od vysledku pozitivneho PCR testu, teda si to akurat predlzili.
Ak mas priznaky zas je iny postup, rozhoduje lekar. Ale aj keby si mala negativny PCR karantenu 10dni od pozitivneho ag testu musis dokoncit
@janage vdaka za odpoveď. Dcerin priateľ bol dnes pozitívny, minulý týždeň bol negatívny, od pondelka teploty bol lekára dal mu antibiotika aj PN a dnes bol na testy a vyšiel mu pozitívny. Ešte ma kašeľ, ale je mu lepšie. Zajtra bude volať lekárovi len sme chceli aby sa to overilo aj PCR testom. Tak uvidíme co povie lekár.
@simka1454 pri priznakoch rozhodne lekar. No on bol zrejme ten pripad ze ag negativny v sobotu a o 2dni uz chory. Opacne, teda, ze ag poz. a PCR neg. je velmi mala pravdepodobnost. Pokial ma priznaky tak v karantene moze byt aj dlhsie konkr.musi byt aspon 3dni bez priznakov a celkovo byt min. 10dni od PCR.
Plus ma kontaktovat uzke kontakty spatne myslim 14dni. Ak neboli s nim na ag testoch mali by sa objednat na PCR testy.

@janage viem ze treba kontaktovať lekára ale ten môže poslať aj na PCR test?