icon

Máte skúsenosti s prenájmom bytu Ukrajincom?

6. mar 2024

Ahojte. Idem prenajať svoj byt a 80% ľudí, ktorí sa mi ozývajú, sú ukrajinci. Nemám nič proti nim, ale nechcem sa dostať do problémov. Máte skúsenosti?

bosorkabb
6. mar 2024

@radkasswe aké vykoristovanie? Depozit, nájom vopred su úplne normálne veci.

lakebabe
6. mar 2024

@gemerka17 záleží na koho narazis tam kde prenajimam byť v bytovke realitka prenajima jeden byt len Ukrajincom prvá bola rodina a troma deťmi extrémne slušní ľudia ona MD on robil ale fakt super odišli po roku zobrali mladého Ukrajinca potešili sa ze len jedna osoba s autom zamestnaním za par mesiacov sa z neho vykľul agresívny alkoholik vyhodili ho z roboty robí bordel kope do dverí cudzích bytov je k susedom agresívny a neplatí. Polícia je tam vkuse momentálne riešia delozovanie. Takže nikdy nevieš na koho nárazis a to iste máš pri Slovákoch

milanemila
6. mar 2024

@cukorfalat no to pise autorka a kazda veta, kt zacina nemam nic proti a pokracuje ale, je presny opak 🤷🏼‍♀️ clovek sa tvari vysoko tolerantne a potom pride ale.

kristiii
6. mar 2024

Ja som dala šancu a zatiaľ môžem povedať, že je to môj najlepší nájomník. Ale teda vedela som, že je na Slovensku už dlhšie, čiže normálny komerčný nájom. Do dotácií by som nešla, celkovo s nimi nie som stotožnená.

alickapusinka
6. mar 2024

@cukorfalat presne tak úplne s tebou súhlasim.

cukorfalat
Odpoveď bola odstránená
evaachesa
6. mar 2024

@radkasswe presne takému človeku ako si ty by som byt nikdy neprenajala. Strašne povýšenecky sa správaš. 🤷
Skús si pozrieť FB skupinu "Blacklist Nájomcov, Podnájomníkov v Bratislave". Rozum sa ti zastaví keď uvidíš aké hovädá dokážu byť niektorí nájomníci a čo sú schopní v byte narobiť. Jeden grc a humus. Prikladám pár fotiek zdemolovaného bytu. Väčšina z tých nájomcov aj vyzerá nesympaticky a ja by som takému človeku byt neprenajala.
Prenajímame 2 byty a ja si potenciálneho človeka samozrejme preverím najskôr na FB keďže nájom inzerujem len tam. Hneď si preleziem jeho profil a stačia hoc len sprosté príspevky či divné fotky alebo celkové zlé vyžarovanie človeka na fotke a nemá u mňa šancu. V druhom rade ak už sa pre niekoho rozhodnem a schyľuje sa k podpisu zmluvy, preverím si či nemá dlhy na poistnom a exekúcie. Takto sme raz mali jedného pána, ktorý mal exekúciu vo výške 7tisic a nejaké tisíce na poistnom. Keď sa začal vykrúcať že depozit s prvým nájmom zloží v pondelok lebo zamestnávateľ mal nejaký problém s prevodom výplaty, ale že rád by sa nasťahoval už v sobotu, všetky kontrolky zasvietili a vtedy mi to nedalo a preklepla som si ho. Videla som za tým jediný zámer...v sobotu sa akože nasťahovať a v pondelok miesto depozitu vybielený byt. Odvtedy si takto overujem každého a je mi jedno kto si čo myslí...je to môj byt a neprenajmem ho hocikomu.

cukorfalat
Odpoveď bola odstránená
evaachesa
6. mar 2024

@cukorfalat skús pozrieť tu FB skupinu...ja som veľa krát doslova ako obarená keď vidím tie fotky. 😳😱

cukorfalat
Odpoveď bola odstránená
evaachesa
7. mar 2024

@cukorfalat tá chladnička to je len minimum čo bolo v tom byte...najomnici po 6 mesiacoch vrátili komplet zdemolovaný byt. Tie ďalšie fotky sú 2 rôzne byty a to si môžeš prečítať tu.

lakebabe
7. mar 2024

@evaachesa presne pre toto keď som mala nových nájomníkov muž ich bol viac krát namatkovo skontrolovat povedal ze treba skontrolovať kúrenie alebo čosi si vymyslel ci sa im to paci ci nie na také škody mi žiaden depozit stačiť nebude. Chvalabohu byt je nonstop voňavý a nalesteny

milanemila
7. mar 2024

@cukorfalat pane boze, ved ty nechapes co som napisala vzhladom na tvoju reakciu 🙈 nevadi nie vzdy sa zadari 🤷🏼‍♀️;)

evaachesa
7. mar 2024

@lakebabe no veď ...a potom ťa tu ešte niekto obviní že si povýšenecká...a pritom nikdy žiadny byt neprenajímal a nemá šajnu čo to obnáša. 😏

helen_167
7. mar 2024

Ano mam skúsenosti za mna nikdy viac, odisli mi z bytu nedali ani vediet a kluce poslali postou našťastie aspon dodatocne.
Ale je to o ludom tu je problém aj jazykova bariera, a plus som musela potvrdzovat papiere na cudzinecku policiu, ze u mna byvaju, kvôli ich prispevku.
Ale asi vzdy lepšie ako cigan.

cukorfalat
Odpoveď bola odstránená
milanemila
7. mar 2024

@cukorfalat hej hej :D necham ta v tom, asi sa ti to stava castejsie, ze sa ludia zle vyjadruju ze? 🙂

cukorfalat
Odpoveď bola odstránená
hopsas
7. mar 2024

Áno ja som prenajímala byt jeden rok ukrajinským manželom a boli to najslusnejsi ľudia akých som kedy v tom byte mala...ale dala som na svoju intuíciu a pred nimi som odmietla asi dvadsať iných Ukrajincov....

tilly
7. mar 2024

@radkasswe v zahraničí to nie je prísnejšie? Kde prosím ťa? V USA ukazuješ ešte aj výpis z účtu,v Španielsku musíš mať pracovnú zmluvu a dostatočnú finančnú rezervu, inak si bez šance nájsť dlhodobý prenájom

tilly
7. mar 2024

Vždy predtým, ako si vyberieš nájomcov si pozri na fb skupinu blacklist nájomcov a podnajomnikov. Niektorí dokážu neskutočné veci povystrajat s bytmi. A to sa netýka len Ukrajincov, ale nájomcov všeobecne. Preto už neprenajimame.

didi35
9. mar 2024

@raffaella Ake prísne podmienky mate dojednané v zmluve na vlastnú ochranu? Lebo tiež sa mi ozvala na Ukrajinka, dakujem

sheila121
Odpoveď bola odstránená
monapla
24. apr 2024

@gemerka17 Dobrý deň prajem,mohla by som vás poprosiť o zopár informácii o prenájme bytu Ukraincom?

gemerka17
24. apr 2024

@monapla treba si prečítať diskusiu. Ak dodrzite čo treba, tak je tam rovnaké riziko ako prenajať Slovákovi.

monapla
24. apr 2024

@gemerka17 možem vam napísat sukromnu spravu?

gemerka17
24. apr 2024

@monapla kľudne

modrykonik03
28. júl 2024

@ndrag ahoj, prosim Ta, co znamena 1x rocne overene potvrdenie, ze tu ziju? Ja ako prenajimatel im podpisem nejake tlacivo a oni ho odovzdaju, kde? Dakujem

kristiii
28. júl 2024

@modrykonik03 ahoj, ak nevadí, odpoviem ti ako to robím ja. Nájomníkovi dávam raz ročne čestné prehlásenie o tom, že mu ako majiteľ prenajímam byt (sú tam údaje o mne, o nájomníkovi a o byte), toto dám potvrdiť u notára a on ho dokladuje na cudzineckej polícii.

michaela329
28. júl 2024

Teta prenajíma dom, už druhým rokom. Normálni, slušní ľudia. Ešte aj vymaľovali.