Máte skúsenosti s prenájmom bytu Ukrajincom?
Ahojte. Idem prenajať svoj byt a 80% ľudí, ktorí sa mi ozývajú, sú ukrajinci. Nemám nič proti nim, ale nechcem sa dostať do problémov. Máte skúsenosti?
@gemerka17 záleží na koho narazis tam kde prenajimam byť v bytovke realitka prenajima jeden byt len Ukrajincom prvá bola rodina a troma deťmi extrémne slušní ľudia ona MD on robil ale fakt super odišli po roku zobrali mladého Ukrajinca potešili sa ze len jedna osoba s autom zamestnaním za par mesiacov sa z neho vykľul agresívny alkoholik vyhodili ho z roboty robí bordel kope do dverí cudzích bytov je k susedom agresívny a neplatí. Polícia je tam vkuse momentálne riešia delozovanie. Takže nikdy nevieš na koho nárazis a to iste máš pri Slovákoch
@cukorfalat no to pise autorka a kazda veta, kt zacina nemam nic proti a pokracuje ale, je presny opak 🤷🏼♀️ clovek sa tvari vysoko tolerantne a potom pride ale.
Ja som dala šancu a zatiaľ môžem povedať, že je to môj najlepší nájomník. Ale teda vedela som, že je na Slovensku už dlhšie, čiže normálny komerčný nájom. Do dotácií by som nešla, celkovo s nimi nie som stotožnená.
@cukorfalat presne tak úplne s tebou súhlasim.
@radkasswe presne takému človeku ako si ty by som byt nikdy neprenajala. Strašne povýšenecky sa správaš. 🤷
Skús si pozrieť FB skupinu "Blacklist Nájomcov, Podnájomníkov v Bratislave". Rozum sa ti zastaví keď uvidíš aké hovädá dokážu byť niektorí nájomníci a čo sú schopní v byte narobiť. Jeden grc a humus. Prikladám pár fotiek zdemolovaného bytu. Väčšina z tých nájomcov aj vyzerá nesympaticky a ja by som takému človeku byt neprenajala.
Prenajímame 2 byty a ja si potenciálneho človeka samozrejme preverím najskôr na FB keďže nájom inzerujem len tam. Hneď si preleziem jeho profil a stačia hoc len sprosté príspevky či divné fotky alebo celkové zlé vyžarovanie človeka na fotke a nemá u mňa šancu. V druhom rade ak už sa pre niekoho rozhodnem a schyľuje sa k podpisu zmluvy, preverím si či nemá dlhy na poistnom a exekúcie. Takto sme raz mali jedného pána, ktorý mal exekúciu vo výške 7tisic a nejaké tisíce na poistnom. Keď sa začal vykrúcať že depozit s prvým nájmom zloží v pondelok lebo zamestnávateľ mal nejaký problém s prevodom výplaty, ale že rád by sa nasťahoval už v sobotu, všetky kontrolky zasvietili a vtedy mi to nedalo a preklepla som si ho. Videla som za tým jediný zámer...v sobotu sa akože nasťahovať a v pondelok miesto depozitu vybielený byt. Odvtedy si takto overujem každého a je mi jedno kto si čo myslí...je to môj byt a neprenajmem ho hocikomu.
@cukorfalat skús pozrieť tu FB skupinu...ja som veľa krát doslova ako obarená keď vidím tie fotky. 😳😱
@cukorfalat tá chladnička to je len minimum čo bolo v tom byte...najomnici po 6 mesiacoch vrátili komplet zdemolovaný byt. Tie ďalšie fotky sú 2 rôzne byty a to si môžeš prečítať tu.
@cukorfalat pane boze, ved ty nechapes co som napisala vzhladom na tvoju reakciu 🙈 nevadi nie vzdy sa zadari 🤷🏼♀️;)
Ano mam skúsenosti za mna nikdy viac, odisli mi z bytu nedali ani vediet a kluce poslali postou našťastie aspon dodatocne.
Ale je to o ludom tu je problém aj jazykova bariera, a plus som musela potvrdzovat papiere na cudzinecku policiu, ze u mna byvaju, kvôli ich prispevku.
Ale asi vzdy lepšie ako cigan.
@cukorfalat hej hej :D necham ta v tom, asi sa ti to stava castejsie, ze sa ludia zle vyjadruju ze? 🙂
Áno ja som prenajímala byt jeden rok ukrajinským manželom a boli to najslusnejsi ľudia akých som kedy v tom byte mala...ale dala som na svoju intuíciu a pred nimi som odmietla asi dvadsať iných Ukrajincov....
Vždy predtým, ako si vyberieš nájomcov si pozri na fb skupinu blacklist nájomcov a podnajomnikov. Niektorí dokážu neskutočné veci povystrajat s bytmi. A to sa netýka len Ukrajincov, ale nájomcov všeobecne. Preto už neprenajimame.
@ndrag ahoj, prosim Ta, co znamena 1x rocne overene potvrdenie, ze tu ziju? Ja ako prenajimatel im podpisem nejake tlacivo a oni ho odovzdaju, kde? Dakujem
@modrykonik03 ahoj, ak nevadí, odpoviem ti ako to robím ja. Nájomníkovi dávam raz ročne čestné prehlásenie o tom, že mu ako majiteľ prenajímam byt (sú tam údaje o mne, o nájomníkovi a o byte), toto dám potvrdiť u notára a on ho dokladuje na cudzineckej polícii.
Teta prenajíma dom, už druhým rokom. Normálni, slušní ľudia. Ešte aj vymaľovali.

@radkasswe aké vykoristovanie? Depozit, nájom vopred su úplne normálne veci.