icon

Môj brat neuznal otcovstvo. Môže vidieť dieťa?

karina79
11. jún 2012

ahojte prosim o radu alebo skusenost.Moj brat mal priatelku narodil sa im syn ocovstvo neuznal lebo pracoval v zahranici ked sa male narodilo,Ked sa vratil isli spolu do podnajmu žili spolu ako druh a družka a nejako sa neponahlali na matriku,Teraz ona bez slova odisla do zahranicia aj s malim,chcem vediet ci ma moj brat nejake pravo na maleho alebo ci moze priznat ocovstvo ked ona odisla bez jeho vedomia a zobrala aj syna,ako ma postupovat alebo co ma robit aby mal pravo vidiet svoje dieta?

irriss
12. jún 2012

@blueberry21
zalezi, kdo mel zbaleno driv... 😉
ale to uz jsou vazne dohady..kdepak je autorka @karina79 ???uz jsme daleko od Temy..jen ona nam muze pomoct se nejak zorientovat.. 😉

maminuska
12. jún 2012

@irriss ano možno máš pravdu ale niekedy tá osoba sa jednoducho rozhodne , že dost a odchádzam k niekomu inému.
V každom prípade nech je to tak alebo tak , má dievčina môj rešpekt. Ja sama sa považujem za pomerne odolného a silného človeka , ale uff tu by som aj ja mala riadne stiahnutý žaludok.

ikke
12. jún 2012

@irriss presne tak, pre neho je len jedna cesta - a to cesta sudna.
vsetko ostatne su len dohady zalozene na dojmoch jednej strany, takze tu vymyslat mozne pribehy, ako to bolo alebo nebolo a davat vinu jednej alebo druhej strane je uplne zbytocne 😉

maminuska
12. jún 2012

@szdan ano máš pravdu , trestnoprávna zodpovednost je u nás , podla nášho trestného zákona a vymáhaj si ho vzahraničí že matka nedodržala styk.
Zrejme by otec musel cestovat za dietatom .

irriss
12. jún 2012

@maminuska
Ja jsem takovy odchod zazila...ze dne na den padlo rozhodnuti a v naruci jsem mela malinkateho syna...
Nechala jsem doma vsechno...pratele i praci..
vedela jsem za kym jdu, kdo je dotycny, ale ani ve snu jsem netusila, co mne ceka...byl mi oporou, a zamiloval se do meho syna..proto jsem setrvala...
Nahradil mi otce, bratra, kamarada i pritele...stal se mou soucasti a proto setrvavam... 😉 🙂

irriss
12. jún 2012

@ikke
souhlasim..podle meho jednoznacna vina nebude nikde..proste jim nevysel spolecny zivot, ackoliv se o nej snazili.. ☹

maminuska
12. jún 2012

@irriss viem že si to mala veľmi ťažké ako s manželom ( prvým ) , tak aj s mamou a preto si myslím že odchod do zahraničia bola pre teba dobrá volba , volila by som asi rovnako, ale mala by som riadny strach .

alenah31
Autor odpoveď zmazal
szdan
12. jún 2012

@maminuska veď to. môj názor je, že by mu to aj tak vydržalo chvíľu, zbytočne, čo by dieťatku motal hlavu. Nebudú peniaze na cestovanie, nebude čas, prípadne si nájde novú partnerku a je docestované

irriss
12. jún 2012

@maminuska
Vis, nekdy je strach z nepoznaneho daleko mensi nez STRACH z poznaneho..proto bych to nazvala ani ne tak jako odchod za Laskou ale UTEK za Laskou

maminuska
12. jún 2012

@alenah31 myslím že sa sa mýliš.

aduskatt
12. jún 2012

@maminuska kazdy taky odchod je asi sprevadzany strachom a obavami..............u mna rozhodnutie odist dozrelo behom 4 hodin, zbalene bolo za dve a odchod so synom v naruci sa realizoval bez toho, ze by bol okrem mna niekto nieco tusil...proste to pomaly vrelo vrelo vrelo, az sa to uvarilo a nehladela som na nic, len tuzba odist a viac sa nevracat..........ale tema nie je o mne, takze to dalej nebudem rozpitvavat🙂

maminuska
12. jún 2012

@szdan nemusí byt ani v zahraničí matka detí, stačí aby si našiel otec priatelku a je docestované . 🙂, Môj prípad. Necestuje sa vyše dvoch rokov - vzdialenost 70km. 😒

maminuska
12. jún 2012

@aduskatt ten pocit naplneného vriaceho hrnca dôverne poznám 😀 , absolvovala som podobnu cestu

aduskatt
12. jún 2012

@maminuska nuz, zivot je pestry

szdan
12. jún 2012

@maminuska môj ex býva priamo v našom meste a na víkend si malú zoberie len keď ide ku svojej mame na víkend. Tam sa o ňu nemusí starať 🙂

irriss
12. jún 2012

@aduskatt
@maminuska
Budme radi, ze k nam priroda byla stedra, a jsme schopne videt jeji pestre barvy 😉

aduskatt
12. jún 2012

@irriss nastastie mi po tych pestrych farbach teraz uz dlhsiu dobu naordinovala pokojny pristav🙂

irriss
12. jún 2012

@aduskatt
no jen abys nemela opet veselo 😀 , myslim si, ze jsi nasla pokojny pristav v "Marcipanech"..aby nemel dojem, ze mu zahybas 😀 😀 😀 😀

aduskatt
12. jún 2012

@irriss myslim, ze o take veselo uz nemame zaujem ani jeden🙂) a na marcipanky ziarlit nebude, lebo je ucastny🙂)obzera so mnou obrazky, komentuje, tesi sa, ze ma to bavi🙂

alenah31
Autor odpoveď zmazal
aduskatt
12. jún 2012

@irriss ale inak zrovna tym pokojnym pristavom som nemyslela marcipanky, aj ked mas pravdu, aj v tomto marcipanovom sladkom prude rieky sa mi plava uzasne🙂.skoda, ze som nezacala plavat skor, mozno som mala privelky respekt a strach z utopenia🙂

riamim
12. jún 2012

@alenah31 Môže dať návrh na súd na určenie otcovstva. To, že nie je uvedený v rodnom liste, ešte neznamená, že mu do budúcna žiadne práva a povinnosti nemôžu vzniknúť.

korenbaba
12. jún 2012

@maminuska
tak klobuk dole?!...to vieš možna ja ona predtým robila v zahraničií a mala tam nejaké zazemie, priatelov...nemyslím si že by išlo uplne do neznámeho sama...

maminuska
12. jún 2012

@korenbaba to je uplne jedno , , ja obdivujem skôr jej životachopnost. Zbalit sa a odísť s ročným dieťatom , bez nároku na akukolvek podporu ( výživné ) je dôsledkom absolutneho zufalstva alebo to že chcela žit inak.
Žiadna normálna žena neopušta dobrého a spoľahlivého otca svojich detí a dobrého partnera.
Ale ty si mi doteraz nepovedala čo bránilo tvojmu bratovi podat na sud o určenie otcovstva hend po narodení dietata ?

korenbaba
12. jún 2012

@maminuska
"... je dôsledkom absolutneho zufalstva alebo to že chcela žit inak.
Žiadna normálna žena neopušta dobrého a spoľahlivého otca svojich detí a dobrého partnera. "

všetci viem, že život nie je čierno-biely.

korenbaba
12. jún 2012

@maminuska si sa asi pomýlila, nie je to moja téma a mám 4 sestry 🙂

betina1984
12. jún 2012

@karina79 no pokial suhlasne vyhlasia na matrike, ze dieta je ich spolocne, tak bude zapisany do rodneho listu, pokial nebude ochotna, treba podat ziadost na sud o uznanie otcovstva, tam bud vyhlasi, ze dieta je jeho a ked bude zapierat, treba poziadat o vykonanie skusok DNA.

maminuska
12. jún 2012

@korenbaba 😀 jaj prepáč , ale však tak podstata ostáva zmojej strany zachovaná.
Ano nie je život čierno biely ale každému konaniu predchádzaju určité situácie.

blueberry21
12. jún 2012

@irriss hahaha