Môže dať spraviť otec dieťaťu druhý pas?

cecil36
4. aug 2012

Môže dať spraviť otec dieťaťu druhý pas a vycestovať s ním do zahraničia?

mandarinkadarinka
4. aug 2012

tak to by ma tiez zaujimalo... ale dufam, ze nie. ak nam sud zveril dieta do osobnej starostlivosti, myslim, ze by sa to nemalo dat. ma s tym niekto skusenost

trinka
4. aug 2012

myslím, že sme žiadosť podpisovali obaja... 😕 a na policii je evidencia, dalsi cestovný doklad nevydaju....

ani3012
4. aug 2012

nie, nemôže..

lenka268
4. aug 2012

ja som malemu davala robit pas nedavno ( 1 mesiac dozadu) a podpisovala som ho len ja, ale myslim ze nie, nakolko je uz evidovany ze ho ma, takze zrejme ak by bola znovu dana ziadost o pas, bol by to zamietnute.

petkave
4. aug 2012

Keď som začiatkom júna išla dať robiť malému pas, neboli sme s mužom ešte zobratí. Pani z pasového ma hnala kade-ľahšie, že bez otca dieťaťa sa so mnou baviť ani nebude. Mala som dve možnosti - doviesť otca dieťaťa alebo notársky overené splnomocnenie. A tak by to mali vraj robiť všade. No podľa reakcií tu na MK sa to v pohode dá. Len treba natrafiť na úradníčku, ktorá to má na háku a vystaví ti hocičo, o čo ju požiadaš.

Pre manželov takéto niečo samozrejme neplatí.

čo sa týka dvoch pasov na jedno meno, to by mu asi len tak ľahko neprešlo. Prinajmenšom v BA by na to prišli pri vystavovaní. či som iba blbo naivná?

buuba
4. aug 2012

Ahoj, a ste manželmi? Pokiaľ nie ste, tak je potrebný súhlas matky, resp. zákonného zástupcu. Napr. ja som malej dala robiť pas, s tým, že som chcela, by ho prevzial otec dieťaťa, nie sme zobratí, musela som súhlasiť, aby ho dali jemu. Minulý rok som musela písomne súhlasiť, aby dieťa bolo zapísané v jeho pase. Pokiaľ ste manželmi, tak pas by mu dali, ale určite nie DRUHÝ pas.

pralinka25
4. aug 2012

my sme boli dat robit pas minulu stredu a podpisovala som ho len ja.
ale myslim ze novy by nevydali pretoze ak chces novy musis vratit najskor ten stary. jedine ze by povedal ze sa pas stratil ale za to je nejaka pokuta urcite. a neviem co v takomto pripade. mne osobne ako uradnicke by to bolo podozrive ale tak najdu sa vselijake osoby. to by ti asi najlepsie vedeli povedat priamo na pasovom ved skus na konkretne vase pasove zavolat.

petraxy6
4. aug 2012

ja keď som bola minule, tak som podpisovala len ja a pýtali sa ma, ako s manželom žijeme, či nie sme od seba, príp.rozvedení... takže si myslím, že nemôže. Lebo ona keď tam hodí rodné číslo dieťaťa a má ho už tam, tak mu ho asi nedajú. A ďalšia, otecko má originál rodný list? lebo predkladáš origoš RL a ten máš predpokladám ty @cecil36 😉

masinka
4. aug 2012

@trinka ja som dcere nechavala robit pas cca pred mesiacom a stacilo , ked som to podpisovala ja. manzel ho bol vyzdvihnut.
@cecil36
dat si urobit druhy pas moze obcan vtedy, ak ma v pase vizum, ktore mu plati dlhsie, ako pas... potom sa preukazuje naraz oboma pasmi. alebo tusim sa dalo este ked tam ma vizum do nejakej krajiny a potom chce ist do znepriatelenej krajiny (niekde na blizkom vychode kde maju stale konflikty), tak aby nebol problem....
len tak ti druhy pas nevydaju.
teraz sa uz ani neda zapisat dieta do pasu rodica, takze nejakej indi-vindi akcie z otcovej strany by som sa nebala.

sarinka123
5. aug 2012

Nie, nemoze. Moja dcera je v pase zapisana u svojou orca, ale nemohol to spravit bez mojho vedomia. Musela som na policii podpisat dokument, ze s tym suhlasim. Vybavovala som ho pred pol rokom.

maslenka47
5. aug 2012

MOZE mu dat spravit novy pas, nepotrebuje na to tvoj suhlas. Podpise prehlasenie, ze stary pas stratil a je vystarane, ze jeden ma naozaj NIE je problem. Ja mam doma moj stary pas este s dievcenskym menom.. nechcelo sami ho hladat, nasla som ho az dodatocne :P. Jedine zeby mal obmedzene prava k dietatu.

mimkao
5. aug 2012

Môže, ak povie, že sa pas stratil a ste manželia.

lenka311
5. aug 2012

tak toto ma udivilo, schválne som sa na to pýtala keď som malej bola robiť pas ja /3mes. dozadu/, môže, dokonca bez Tvojho súhlasu, nemusí sa zhodovať ani priezvisko, no musí mať originál rodného listu dieťaťa a na ňom samozrejme byť uvedený ako otec 😒 😒 😒 😒 😒
A že vraj pasy sú dobré proti únosom detí... Nezávidím ani jednej žene ktorá má dieťa s človekom čo by jej ho bol schopný uniesť a myslím že ich je dosť.. Taký Arab ak si deti vezme, nemusí ani o tom matka vedieť a odtiaľ ich už nedostane ani keď sa rozkrája, lebo podľa ich zákonov sú deti len a len jeho...
Nádhera...