icon

Obľúbené funkcie Smart hodiniek. Aké sú vaše tipy?

12. aug 2026

Ahojte. Ak máte Smart hodinky tak ktoré funkcie máte najradšej. Ségra mi chce kúpiť xiaomi, ale nejak neviem na čo ich budem používať😀čas pozerám automaticky na telefone

babushkaem
12. aug 2026

Ja som si zvykla na sledovanie spánku a tréningy

katarinaba
12. aug 2026

Ja mam hodinky na ruke takmer stale, akurat na nabijanie ich davam dole. A to som dovtedy hodinky nenosila vobec, tak som si na ne zvykla. Mne hlavne islo o to, aby mi nevyzvanal, necinkal, nebzucal mobil - pre mna je to uz obtazujuce. Takze vsetky upozornenia (tie ktore su pre mna dolezite) mi pridu na hodinky (ostatne mam stlmene len na ikonky). Dalej si sledujem spanok, kroky, kondiciu - take vseobecne zdravotne ukazovatele. No a potom su tam rozne aktivity - uz mam hodinky aj s milovanou jazdou na koni 🙂
Pre niekoho je dolezite, ze s hodinkami vie aj telefonovat - mam tu funkciu, no nevyuzivam, predsalen vsetko pocut a tiez to moze byt pre okolie obtazujuce.
Podstatna vec pri vybere hodiniek je vydrz baterie. Niekomu nevadi dobijat hodinky kazdy vecer, ja by som take hodinky hodila rovno do kosa. Nabijam tak raz za 10 dni, niekedy kratsie, ak ma vela aktivit. A tiez je velmi dolezite (ak nemas hodinky s vlastnou sim kartou) ako daleko dokazu zostat pripojene k telefonu. Uz nemusim doma vlacit telefon z izby do izby, alebo mat ho niekde vo vacku. Takto ho necham v spalni a stale som v spojeni, lebo sa odpaja v dome cca po 14tich metroch. Na volnom priestranstve aj viac. Ale ak to budes mat len na kroky a nejaku aktivitu, tak to asi dolezite nebude, lebo funguju aj tak.
Zalezi od funkcii hodiniek - napr. tlak, oxymeter, pulz, dychanie, teplota pokozky, az po rozne sporty a aktivity, ktore ti to vedia zhodnotit.

anonym_6af22f
12. aug 2026

Iba upozornenia z mobilu, kroky, občas pri športe pozriem pulz. Na spánok ich nenosím.

saxana000
12. aug 2026

Upozornenia na volania a spravy to je top odkedy mam hodinky telefon je nonstop v tichom rezime.
Pocitadlo krokov.
Spanok ked boli deti babetka.
Pocasie
Budik jemne vibrovanie na zapasti nerusi muza ako škriekajuci telefon hlavne ked v noci vstavam k detom ak su chore premerat teplotu alebo dat lieky.
Stopky ked v praci rano nastavujem presak a meriam rychlost prietoku kavy.
A este vyhladanie telefonu kedze je stale potichu nikdy neviem kde ho mam s hodinkami ho prezvonim a pekne sa mi ohlasi.

autor
13. aug 2026

Ďakujem vám za odpovede. A neviete náhodou či je taká funkcia že sa dá platiť týmito hodinkami?

katarinaba
13. aug 2026
@anonym_autor

Ďakujem vám za odpovede. A neviete náhodou či je taká funkcia že sa dá platiť týmito hodinkami?

@anonym_autor musis si pozriet, ci podporuju NFC. Nie kazde to maju a co model, to ine funkcie, neda sa to vseobecne.
A este aj podpora penazenky - alebo take nieco. Uz si presne nepamatam, ale napr. Tatrabanka nepodporovala nieco, co som ja nemohla mat a tak mi to nefungovalo. Musela som to riesit obklukou, inou aplikaciou a prepojenim platobnych kariet ci co to bolo - CURVE sa to vola a potom som uz platit hodinkami mohla. Uz hodinkami neplatim, je mi jednoduchsi mobil na tento ucel.