icon

Môžem ísť do práce, ak je u mňa jeden člen rodiny pozitívny?

marisella2905
6. feb 2022

Potrebujem poradiť ako to momentálne funguje. Sestra má viac ako 9 mesiacov po očkovaní, čiže už jej to neplatí. Ja som pozitívna. Teraz nevieme, či smie ísť sestra do práce.

kika86
6. feb 2022
miriam11
Odpoveď bola odstránená
majkappp
6. feb 2022

Nie, uz jej neplatí výnimka z karantény, považuje sa za neočkovanú

sasa1310
6. feb 2022

@marisella2905 vám už hrabe načisto. Ja som teda tiež očkovaná, ale v živote by ma nenapadlo ísť do práce, keď mám doma pozitívneho člena.

anjelicek26
6. feb 2022

Omikron dostava do radu ockovany/neockovany, nech zavola lekarke a da sa na PN a smer PCR test...

lujza10
6. feb 2022

@sasa1310 no dole kobuk..u nas veselo chodia clenovia rodiny do prace ked maju doma + osobu....ved su zaocovani 🙈🙈 .... doteraz cerpali home office lebo sa nechceli v robote nakazit ale ked doma lezi manzel tak manzelka sa trepe do roboty aby sa doma nenakazila...ale opatrnia treba dodrziavat ... 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

nikiki29
6. feb 2022

@sasa1310 a na základe čoho zostanes doma? Lebo mužovi PN na “manželka je chorá” nikto nevypíše, dovolenku si zo dňa na deň tiež nenaplánuje a zamestnávateľ ho z práce dobrovoľne neuvoľní 🤷🏻‍♀️ nariadenia sú hlúpe, ale bohužiaľ platné a väčšina ich dodržuje 🤷🏻‍♀️

sasa1310
6. feb 2022

@nikiki29 na základe PN poprípade OČR na manželku.

luliu
6. feb 2022

Nemôže, je v karantene

renab
6. feb 2022

@sasa1310 u nas ockovanemu bez priznakov lekar PN nevystavi a zamestnavatel dovolenku neda. Cize ide do prace.
A su firmy, kde chodia do prace aj ockovani, ktori su pozitivni, ale nemaju priznaky.
Takze nie je sa nad cim pozastavovat, niekedy si nenavyberas a do prace jednoducho ist musis.

renab
6. feb 2022

@marisella2905 nemoze, uz jej neplati vynimka z karanteny.

loginexistuje
6. feb 2022

@sasa1310 nedostane ani jedno ani PN ani OCR na manzelku takze jedine dovolenka alebo ist do prace

sasa1310
6. feb 2022

@loginexistuje pozri sa, keď sa rozdávajú PN po skončení pracovného pomeru v ochrannej lehote len tak bez diagnoz, tak sa určite rozdáva aj popri covid v jednej domácnosti. Nie je problém nahlásiť doktorke, že má manžel tiež teploty, ale zatiaľ je negatívny, ale nemôže do práce lebo už má nejaký príznak. A neviem o tom, že by OČR na manželku nemohol poberať, keď jej je napríklad zle (ale aj nemusí jej byť zle) a treba sa starať aj o ňu aj o deti napríklad. Nato hlavne slúži OČR.

loginexistuje
6. feb 2022

@sasa1310 ako ja ti to neberiem ja som si tym presla a teda nedavaju sa len tak a ak sa karantenne predlzuju musi to byt odovodnene a moj muz tiez nemal ako 3 krat ockovany narok ani na pn ani na ocr a to som ja mala covidovy zapal pluc
a ano aj z hygieny nam volali normlane do prace a dieta (tiez ockovane) do skoly

nikiki29
6. feb 2022

@sasa1310 to, že niektorý lekár vystaví takú PN neznamená, že je to bežné alebo nárokovateľné. Môjmu mužovi nikto takúto PN vystaviť nechcel, je očkovaný menej ako 9 mesiacov, čiže nastúpil do práce. Bohužiaľ.

jaron
6. feb 2022

@loginexistuje Podobne volali aj nám a tak sme aj fungovali. Ja COVID, zavretý zvlášť v izbe, vonka iba s respirátorom (vtedy aj ostatní členovia rodiny). Manželka očkovaná do práce s tým, že každý deň Atg test. Staršia dcéra očkovaná do školy. V karanténe zostala 11 ročná dcéra neočkovaná. Tá aj Covid dostala. Manželka a staršia dcéra Covid nedostali.

zuzinabila
7. feb 2022

@luliu 🙉

marryen
7. feb 2022

Tak bodaj by neboli denne tisíce nakazených pri takom spôsobe 🙉