Môžem ísť do práce, ak je u mňa jeden člen rodiny pozitívny?
Potrebujem poradiť ako to momentálne funguje. Sestra má viac ako 9 mesiacov po očkovaní, čiže už jej to neplatí. Ja som pozitívna. Teraz nevieme, či smie ísť sestra do práce.
Nie, uz jej neplatí výnimka z karantény, považuje sa za neočkovanú
@marisella2905 vám už hrabe načisto. Ja som teda tiež očkovaná, ale v živote by ma nenapadlo ísť do práce, keď mám doma pozitívneho člena.
Omikron dostava do radu ockovany/neockovany, nech zavola lekarke a da sa na PN a smer PCR test...
@sasa1310 no dole kobuk..u nas veselo chodia clenovia rodiny do prace ked maju doma + osobu....ved su zaocovani 🙈🙈 .... doteraz cerpali home office lebo sa nechceli v robote nakazit ale ked doma lezi manzel tak manzelka sa trepe do roboty aby sa doma nenakazila...ale opatrnia treba dodrziavat ... 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮
Nemôže, je v karantene
@sasa1310 u nas ockovanemu bez priznakov lekar PN nevystavi a zamestnavatel dovolenku neda. Cize ide do prace.
A su firmy, kde chodia do prace aj ockovani, ktori su pozitivni, ale nemaju priznaky.
Takze nie je sa nad cim pozastavovat, niekedy si nenavyberas a do prace jednoducho ist musis.
@marisella2905 nemoze, uz jej neplati vynimka z karanteny.
@sasa1310 nedostane ani jedno ani PN ani OCR na manzelku takze jedine dovolenka alebo ist do prace
@loginexistuje pozri sa, keď sa rozdávajú PN po skončení pracovného pomeru v ochrannej lehote len tak bez diagnoz, tak sa určite rozdáva aj popri covid v jednej domácnosti. Nie je problém nahlásiť doktorke, že má manžel tiež teploty, ale zatiaľ je negatívny, ale nemôže do práce lebo už má nejaký príznak. A neviem o tom, že by OČR na manželku nemohol poberať, keď jej je napríklad zle (ale aj nemusí jej byť zle) a treba sa starať aj o ňu aj o deti napríklad. Nato hlavne slúži OČR.
@sasa1310 ako ja ti to neberiem ja som si tym presla a teda nedavaju sa len tak a ak sa karantenne predlzuju musi to byt odovodnene a moj muz tiez nemal ako 3 krat ockovany narok ani na pn ani na ocr a to som ja mala covidovy zapal pluc
a ano aj z hygieny nam volali normlane do prace a dieta (tiez ockovane) do skoly
@loginexistuje Podobne volali aj nám a tak sme aj fungovali. Ja COVID, zavretý zvlášť v izbe, vonka iba s respirátorom (vtedy aj ostatní členovia rodiny). Manželka očkovaná do práce s tým, že každý deň Atg test. Staršia dcéra očkovaná do školy. V karanténe zostala 11 ročná dcéra neočkovaná. Tá aj Covid dostala. Manželka a staršia dcéra Covid nedostali.
@luliu 🙉
Tak bodaj by neboli denne tisíce nakazených pri takom spôsobe 🙉

@marisella2905