Môžem ísť na maródku, keď nebudem poberať rodičovský?
Potrebujem poradait.
Manzel pobera matersku na starsiu dceru a ja teraz poberam matersku na mladsiu dceru. Mne konci materska 16.9. a manzelovi 29.9.
Manzel chce nastupit od 30.9. na druhu matersku s mladsou dcerou a ja by som chcela zostat doma na materskej bez poberania rodic. prispevku (starsia dcera bude mat 2.11. tri roky.)
Moja otazka znie, co so mnou, ked nechcem ist naspat do prace, ci by som mohla od 17.9. nastupit na PN, kym by manzel poberal mstersku na mladsiu dceru a potom by som presla na rodic. prispevok a manzel by uz isiel do prace.
M
Moja otazka znie.Mozem od 17.9. ist na PN a
@evulienka1000
Absolutne ani jedna nepise k veci..odpoved - ano,mozes ist hned den po skonceni MD na PN..ziadny nastup do prace nemusis riesit..po skonceni MD a naslednom nastupeni na RD je 7 dnova ochranna lehota pre nastup na PN..od 1. dna v tomto pripade plati PN socialna poistovna..
@stefka33 Nemyslela som to v zlom, len som nerozumela ze na zaklade coho ti to napadlo, alebo ze z coho ti to vyplyvalo a tak 🙂 Lebo si to formulovala takym stylom ze "to keby nedostane žena v 3r dieťa do škôlky a je zamestnaná, tak nemusí dávať výpoveď?" - tak to na mna posobilo ze na zaklade nejakej nasej odpovede alebo na zaklade tejto diskusie bolo take neico naznacene a ty si to uz len overujes/potvrdzujes ;)
@evulienka1000
Nemusíte nastúpiť do práce, aby ste získali nárok na platenú PN.
@mogaa
@mogaa nemusi nastupit do prace - ochranna lehota 7 dni. teoreticky sa moze napisat na ZP na starsie dieta - ak nebude chodit do skolky na viac ako 4 hodiny
@stefka33 ale ona je moze byt na RD do 3 rokov dietata (mensieho)
@lucka_ke ale nie, ak pojde v OL po materskej. vtedy, ak mam dobru info, plati vsetko SP

@fokuska Nič som nededukovala 😀 Len som o tom rozmýšľala a náhodou natrafila na príbuznú tému. Predpokladám, že by som sa do takej situácie mohla v budúcnosti dostať.