Možnosť očr s matkou a dieťaťom naraz
Ahojte idem na konizaciu krčka a som s 10 mesačnom dieťaťom doma na materskej plus máme 4 ročnú čo ochorela takže do škôlky nepôjde Chcem sa spýtať či je možné aby sa moja mama dala na očr somnou na dva týždne a teda sa starala o mňa a tu menšiu a manžel so 4 ročnou na týždeň.Rada by som keby sú tu obaja lebo manžel mi nie je veľmi zvyknutý pomáhať s deťmi radšej uprace a ja by som nemala dvíhať malú mesiac ale to myslím že ak ju nedám na ruky týždeň bude zázrak 😀Na mamu to tiež nechcem všetko nechať dva týždne.Je možné aby boli v jednej domácnosti dvaja na očné s dvoma chorými? Ďakujem
veru, s mamou zvladnete. ona podvihne a ty mozes tiez neico urobit, okrem dvihania.
ja sice nemam babo, cize dvihaniu som sa mohla vyhnut, ale 4 den po vyoperovani maternice som bola v obchode. nvarila som, upratal morcatu klietku a pod.
a to je teda ovela zavaznejsi a hlbsi vykon.
no zavisi od lekara zasa toto je jednoduchy zakrok a ty vies normlane fungovat akurat nedvihat tazke
ako keby ti vybrali celu maternici a pod ale len pri konizacii? sak skus sa spytat svojho gynekologa ci da je to na nom
A prečo manžel nie je zvyknutý pomáha ti s deťmi? Veď sú to aj jeho deti.
Je to jednoduchy zákrok, podľa stavu niektoré išli už o 3 dni do práce, niektoré na druhý deň....niekto je týždeň doma, ale to len keď lekár nariadil...takže 2 týždne isto nie a zvládneš v pohode sama...nejdú ti rezať brucho (vlastná skúsenosť)
@marcellka32 ved tiez sa cudujem, ze dva tyzdne... ja som mala v marci laparku, sili aj krcok, screening maternice, prefuk vajcovodov, odstranovali zrasty v brusnej dutine, narovnavali jeden vajecnik... ako nehovorim, ze mi bolo super, ale druhy den odjazd na dovolenku a po 3 dnoch som ani nevedela, ze nieco bolo, len tie blbe jazvicky, co ostali... telo sa hoji rychlo...
Nepreháňaj. Stačí ti pomoc od jedného a aj kratšie ako dva týždne.
@alex248 ocr dva tyzdne kvoli konizacii? vsak to je jednoduchy zakrok, to nie je hysterektomia. nic nemas dvihat 48 hodin po zakroku, potom dieta dvihat kludne mozes, vsak nevazi 25 kil. ja som na treti den po konizacii bola v praci. nechapem, co dvaja dospeli ludia okolo teba budu robit 2 tyzdne.
Tiež ma operovali, keď mala mala 10 m. Ale teda pamätám si, že uz to poobedie som s ňou bola na prechádzke. Ak by si mala horšiu regeneráciu po konizacii ako ja , tak jeden človek na pomoc ti určite postačí.
neviem ako dlho budes v nemocnici pred a po zakroku, ale v tom case nemoze na teba nikto mat vypisanu OCR, lebo sa o teba stara medicinske zariadenie.
@maris5 konizacia je jednodnovka- 2 hodiny pred zakrokom pride a 2 hodiny po zakroku odchadza
Autorka sa tu pyta, ci mozu byt 2 ludia na ocr. Kazdy jej tu miesto vecnej odpovede pise, ze naco tak dlho, naco tolki, preco jej manzel nepomaha....na to sa nepytala
@mimi3008 ved odpoved dostala odo mna hned v prvom prispevku, ze ano, mozne to je.
@mimi3008 no tak teda s nou na OCR áno, dieťa ak nemá diagnózu, tak nie. Jedine ak v tom čase ochorie.
ja neviem ako je to oficialne,a le na konizaciu by som ocr nedavala. skor na dieta o ktore sa treba postarat o zenu s kozaciou sa starat netreba, postara sa o seba sama.
ale teda neviem ako ej to oficialne, takze toto nie je odpoved, len nazor.
ja som bola po hysterektomii a ocr na mna nikto nemal. a ot je ovela zavaznejsi vykon.
Keď už, tak PN vypisoval lekár v nemocnici tým ženám (boli až dve, ktoré boli poviem to slušne precitlivene na seba, a lekár ani nechcel dávať PN ze načo), áno bolelo chvíľu po, ale potom už nič... opakujem nejdú ti rezať brucho, niečo si o tom naštuduj najlepšie ísť piatok (ja som si to naplánovala takto), pondelok už v práci
@alex248 ahoj,ja som bola na konizacii ,nemala som žiadne problémy, nie je to nič vážne.to zvládnete ,do týždňa si úplne fit ,aj dieťa zdvíhať budeš môcť.
Ja som nič nepociťovala ,ani ťažkosti som nemala ,ale ten týždeň som si akože dala oddych.mama bola u mňa.
Ale na druhý týždeň som vysávala a makala v domácnosti
@alex248 to chapem, ja som tiez nevedela, co bude po operacii,
3 dni som bola v nemocke, tak som lezala, lebo vsak co tam. no ked som prisla domov, tak to bolo ine.
ako nemakala som hned, ale zas nieco jednoduchsie som bez problemov urobila. operovali ma v stvrtok a teda to mi vyberali vajickovody a maternicu, nastastie laparkou, dooperovali okolo obeda a v nedelu rano som sla domov.
po konizacii prepustali hned druhy den.
ja som hned druhy den doobeda bola z pooperacky prevedena na izbu na odd, ale potom s ao mna uz nikto nestaral. na wc som chodila sama, do kupelne tiez, mala som poobede aj navstevu. akp vsetko ma ominalo a bola som unavenejsia, aj nejake tie bolesti boli, ale nic hrozne a teda nielen brucho, ale aj krcna chrbtica a pod rebrami ( oto z laparky ) a tiez mechur.
dalsi den som uz navstevu zvladla bez problemov. a dalsi den som sla domov. v pondelok som bola s mm a dceoru v pbchode - napeso a to slapeme na kopec. nejake drobnosti som urobila - vybalovanie a pod.
v utorok som sla uz sama do obchodu. to bolo 5dni po operacii.
v stvrtok som bola na vyberani stichov. mm ma doviezol len do Lidlu ( je pod nemocnicou ), lebo tiez niekam isiel a ja som potom vyslapala na kopec do nemocnice. je to clekom kus a opat kopec. potom soms a vratila do Lidlu a tam prisiel aj mm pre mna.
samozrejme medzitym som doma varila, nalozila pracku, nic take narocne.

Ved budes doma aj ty, spolu s mamou to zvladnete... konizacia krcka nie je amputacia nohy... samozrejme male nedvihat, oddychovat, ale normalne 4 rocna s tebou, rocne s mamou, tazka pohoda... nemyslim, ze potrebujes na zastupenie seba dvoch dalsich dospelych, ked tam si, aj ked v obmezdenom pooperacnom rezime... ale k otazke ano, babka moze zobrat ocr na jedno a muz na druhe dieta. Len si podla mna aj zavadzat budete...