icon

Návrh na výživné od otca a náhradné výživné na dieťa

16. jan 2020

Ahojte žienky.

Chcela by som vás poprosiť, ako má vyzerať návrh na výživné od otca, chcem to ísť podať na súd, aby platil na malú, keďže som sa do dnes nedočkala ani € a to už bude mať 6 mes.
A s náhradným výživným je to ako? To treba ísť potom na úrad práce, keď prebehne konanie? Alebo to súd pošle na UPSVaR?

Ďakujem.

miiceencoovaa
16. jan 2020

@maciatkolulu nájdi si, Google.sk to istí 😉 na políciu ho pôjdem udať s tým, že budem žiadať náhradné výživné. Vypláca to úrad prace, je to nejakých smiešnych cca 27€.

maciatkolulu
16. jan 2020

@miiceencoovaa na základe čoho ti určia náhradné výživné? Véd napíš kam si môžu rodičia ísť vybavovat😜😜😜, hmmm

maciatkolulu
16. jan 2020

@miiceencoovaa na základe čoho ho pôjdeš udať? Máš rozhodnutie súdu, predbežne?

maciatkolulu
16. jan 2020

@miiceencoovaa nuž držím ti palce a želám pevné nervy dotyčným policajtom a uradnikom😂😂😂😂

maciatkolulu
16. jan 2020

@miiceencoovaa apropo ja sa nespolieham. Na Google a pozdravujem znamu😂😲

miiceencoovaa
16. jan 2020

@maciatkolulu vies čo je vôbec minimálne výživné?
Vies čo veď si to vygoogli, nebudem sa tu s tebou doťahovať...keďže toto riešim, tak viem o čo ide 😀

miiceencoovaa
16. jan 2020

@maciatkolulu 👌🤦‍♀️

maciatkolulu
16. jan 2020

@miiceencoovaa vidim👍😉

miriam1983
16. jan 2020

@miiceencoovaa vy uz ste mali sud o urceni vysky vyzivneho?

mondolina
16. jan 2020

@miiceencoovaa
Za čo ho pôjdeš udať? Že s tebou splodil dieťa?

mondolina
16. jan 2020
maciatkolulu
16. jan 2020

@miriam1983 nie nemali....

miriam1983
16. jan 2020

@maciatkolulu tak nemozes ziadat o nahradne vyzivne. Ty si musis podat o vyzivne od otca,prebehne sud,kde mu urcia vysku a ak by ti nezaplatil 2mesiace,potom mozes ziadat o nahradne vyzivne. Avsak niektorym urcia napriklad 100eur,oni poslu raz za 2mesiace 20eur a sud to berie,ze ma snahu a nemas narok :/

miriam1983
16. jan 2020

@maciatkolulu je urceny ako otec? Dal sa zapisat do rodneho listu?

maciatkolulu
16. jan 2020

@miriam1983 ja? 😂😂😂😂, ved ja
@miiceencoovaa tejto dáme. Tvrdím už na dvoch stranach a vraj ničomu nerozumiem a ujo Google mi poradí.

miriam1983
16. jan 2020
maciatkolulu
16. jan 2020

@miriam1983 skus si to prečítať od zaciatku😉👍, ja som šťastné vydatá, ja viem ako funguje súd atď, ale inak ďakujem, ja som ti napísala, za osobu, ktorej si sa pýtala, ze nie neorebehil súd. Ale to písala už na prvej strane, stačí citat😉

miriam1983
16. jan 2020

@maciatkolulu aha,citala som. Ja som.chcela oznacit slecnu,tak sa hlboko ospravedlnujem. Preto som.nepochopila tej sprave,citala som.to od zaciatku,len som si pomylila mena.

maciatkolulu
16. jan 2020

@miriam1983 ved ok,🤩 som rada, že sa to snaží pani vysvetliť aj niekto iny....
@miiceencoovaa skus si to precitat😉😉a porozmýšľať.

tilko
16. jan 2020

@maciatkolulu tak už poznáš...som to ja...naozaj nič v zlom, ale všetko to závisí od ľudí a situácie na koho natrafíš a ako sa protistrana k danej veci postaví ...nebola som len na upsvare, boli aj u nás doma, aj u exmanžela... a to som VŠ vzdelaná, mala som dobrú stabilnú prácu, vyhovujúce až nadštandardné bývanie, syn má výborný prospech v škole, je šikovný aj v krúžkoch...skoro ideálny život .. až na biologického otca...autorka písala, že má miminko, takže som v príspevku nerozpisovala ako som musela súdu predložiť potvrdenie o príjme, výdavky na školu, krúžky, lekárske ošetrenia.....to všetko si vyžiadala sudkyňa...prvý takýto kolotoč bol pri rozvode, kde bolo dieťa zverené do starostlivosti mne a výživné stanovené na 100€ mesačne, keďže exmanžel sa zaviazal hradiť dohodou prispievať ešte 50% na nečakané výdavky (ako plavecký, lyžiarsky, výlet so škôlkou,krúžky....atď.) Pri rozvode mal syn 3 roky, exmanžel pred súdom priznal príjem 1200€ mesačne. Ale okrem výživného 100€ mesačne na dieťa neprispel inak, tých 50% v rodičovskej dohode bolo môjmu synovi nanič...Keď mal syn 8 rokov prebehol súd, kde som žiadala zvýšenie výživného, keďže dieťa navštevovalo aj školu a finančné nároky vzrástli a kolotoč sa zopakoval ...Súd mu stanovil výživné 150€ mesačne a to na súde uviedol, že je momentálne nezamestnaný ... (dal mesiac pred súdom výpoveď a 2 týždne po súde už prácu zázračne mal).... to len na vysvetlenie, že nikoho nestraším...ale aj takto to chodí...

tilko
16. jan 2020

@maciatkolulu a tu čítam, že si šťastne vydatá...tak si od fachu? lebo inak ako chceš radiť a kritizuješ iných, keď si podobnú situáciu nezažila? či zažila pred tým šťastným vydajom? Teda rady písané na papieri z úradov sa vždy zídu...len tie zo života sa môžu líšiť..Nerýpem, len sa pýtam 😉

maciatkolulu
16. jan 2020

@tilko šťastné raz rozvedená a otec právnik

maciatkolulu
16. jan 2020

@tilko a nekritizujem, len nemám rada, keď niekto píše blbosti... Tým nemyslím teba😉

miriam1983
16. jan 2020

@tilko kamaratka toto riesila,jej dal tiez vypoved a sud to neuznal,pretoze brali v uvahu prijem za predosly rok a nezaujimalo ich,ci je momentalne nezamestnany.

maciatkolulu
16. jan 2020

@tilko tak tomu môjmu ex, absolútne klesli zisky, vlastne bol stratový, zázračné a sudkyňa určila 185 na jedno a aj druhé....

miriam1983
16. jan 2020

@maciatkolulu oni si zistuju aj to kedy dal vypoved a ci bola dana z jeho strany a podobne. Tiez som sa na to pytala pravnika a povedal mi,ze oni beru predchadzajuce obdobie,predosly rok. Tak vidim,ze to tak naozaj je.

kikus985
16. jan 2020

@miiceencoovaa a na základe čoho ho ideš udať? 😮 To prídeš na políciu že ideš udať svojho muža za čo presne? 😮

maciatkolulu
17. jan 2020

@miriam1983 samozrejme, že je, ved to je účelové, keď sa napríklad *pan podnikatel*pár mesiacov pred pojednávaní zrazu dostáva do krachu, prepisuje podiely vo firme, alebo sa úrazu stáva stave pre firmu kde pracuje nadbytočný, alebo sa mu náhle zhorší zdravotný stav atď... 😂Tak isto ako sa mamičkám zrazu neuveriteľné zvýšia naklady😉, sudcovia nie sú blbí. Takže základ je dobrý právnik a nepreháňat...

tilko
17. jan 2020

@maciatkolulu tak u nás podobne 🙂 raz rozvedená a som z rodiny prokurátora 🙂

tilko
17. jan 2020

@maciatkolulu je veľa ľudí, ktorí musia padnúť na hubu aby konečne hľadali tie správne cesty, takže aj keby si im dala presné inštrukcie bod po bode na papieri budú si tvrdiť svoje...a keď nedostanú to, čo mali zaumienené budú kydať na úrady, štát....človek niekedy spadne do problémov ani nevie ako a preto je najvhodnejšie obrátiť sa na povolaných v danej oblasti...ja bez právnika neriešim už nič...