icon

Neočakávaná prognóza zo Sociálnej poisťovne: Čo teraz?

evazhoufova
Dnes o 17:36

Prišla mi prognóza so sociálnej poštovné do mojej dátovej schránky aj keď tam dlhodobo nežijem. Mala som za to, že som odhlásena, keď som odchádzala zo svk bola som na rodičovskej dovolenke.

Strana
z2
evazhoufova
autor
Dnes o 19:02

Zarátané ? Údaje z rakúska? Už je to prepojené? Tak potom mi to príde malo 😑

simca06022011
Dnes o 19:03
@evazhoufova

Takze je to tam aj zo zahraničia ?

@evazhoufova tuto si sprav ucet: https://www.socpoist.sk/nastroje-sluzby/elektro... raz dva to spravis s obcianskym, emailom... ked budes mat cas , a uvids tam vsetko.
Nie, preco by si mala mat tam nieco z AT? to ma AT poistovna, toto mas zo slovenska. Dokopy sa tieto data budu davat, az ked pojdes do dochodku.

anonym_76a0cf
Dnes o 19:08

@evazhoufova Nemusí robiť absolútne NIČ! Je to len prognóza. Nejaké roky máš zarátané v slovenskej SP a na základe toho ti poslali prognózu. Odhlasovať sa zo SP netreba. Jadnoducho ak tu nepracuješ, neodvádzaš poistné do SP a teda ti za tie roky nevzniká nárok. Ale nejaké roky si už pracovala a tie máš započítané. Tie nemôžeš zrušiť.

Je možné, že ti ani nevznikne nárok na dôchodok na Slovensku. SP a rakúska soc. poisťovňa nie sú prepojené, takže ak si tam platíš poistné, tak ti vznikne nárok na dôchodok v Rakúsku.

Takže nestresuj sa, nerob nič a ži kľudne ďalej.

evazhoufova
autor
Dnes o 19:25

Tak pozrela som sa tam je to tak že po troch rokoch to zaniklo, ale ja som už mesiac pred tým zánikom nastúpila do prace v zahranici

evazhoufova
autor
Dnes o 19:29

Tak nie rok, išla som do prace keď mala mala už dva roky

simca06022011
Dnes o 19:30
@evazhoufova

Tak pozrela som sa tam je to tak že po troch rokoch to zaniklo, ale ja som už mesiac pred tým zánikom nastúpila do prace v zahranici

@evazhoufova to nevadi. Neries, stat plati do 3rokov. Ked budes ziadat o dochodok, tak si to prerataju.

evazhoufova
autor
Dnes o 19:40

Ale keď sa na to pozerám ono to bolo do 5 rokov staršieho syna nerozumiem

evazhoufova
autor
Dnes o 19:42

Radite to nechať tak a neriešiť, nechcem si vyrobiť problem kde nie je ale ani nejaké penále vytvárať …. To už síce asi nenavysuje ako som sa zľakla ale o cely rok to nesedí.

evazhoufova
autor
Dnes o 19:45

Mala sa vlastne narodila už v zahraničí už si to doprcic presne nepamätám🙆🏻‍♀️

simca06022011
Dnes o 19:51

cize ani nevies ako sa veci maju a chces to riesit. Nie penale mat nemas za co.. ty si skontroluj obdobia. ci ti sedia. Pred MD si kde pracovala, atd... ked budes vediet fakty, odkedy dokedy co, tak sa mozes presne spytat aj na socialke, maju infolinku, maju kontakty... bez toho a riadnych faktov to ani neskusaj, lebo ta len dopletu a budes mat viac chaos. SOCIALKU platis IBA ak si prihlasena, cize ako samoplatca, szco atd = ked pracujes. ani ako zamestnanec ani nijak inak ti nezvnika nedoplatok. Ani za obdobie co plati za teba stat, nic tebe nenarasta.
Sme taki, ktorym to o rooooky a niekde som citala aj desatrocia nesedi.. :DDD fakt nemas co stresovat, ja tam RD ani nemam, ani skoly, ani VS, ani strednu ani nic.. a som v klude, ked sa osial a blazinec ukludni, potom to pojdem podoplnat tam. DO dochodku casu dost.
IBA zdravotna poistovna je hakliva, tam treba sa odhlasit ked odchadzas inam. Myslim. Lebo tam vela ludi ostane po odchode (resp po prichode zo zahranicia) nemilo prekvapenych.

Strana
z2