icon

Nepustila som sociálku do bytu. Čo bude nasledovať?

cvocek
14. nov 2014

udala ma z pomsty ucitelka mojho syna, ze vraj dieta dusevne tyram a nedavam mu jest. kvoli tomu ma udala, lebo s nou mam spory. a chcela som preradit dieta k inej, lebo dieta sa jej balo a zasadla si ucitelka na neho.

cakala som preto socialku a ta aj prisla. klopali, a stlacali klucku na dverach, tie boli zamknute. nepustila som ich. a potom som na urad prace poslala mail, ze ich ani nepustim, lebo ide len o pomstu ucitelky. ale ze na predvolanie sa osobne dostavim na urad, aj so synom, ak si to vyziadaju.

co myslite, co bude nasledovat??

cvocek
autor
14. nov 2014

no tak tu mame dva rozne scenare...dakujem. len ktory je ten realny...
pre upresnenie, len mam zamknute dvere. ked sa vlamu, tak nebudem fyzicky branit nicomu. nech si tu uz robia, co chcu.

seemani
14. nov 2014

@cvocek mala si viac študovať, poznala by si ich sama.. No ale napoviem ti. zo zákona vyplýva, že sociálku pustiť musíš. prečo? lebo....
lebo sa to netýka teba, ale dieťaťa, ktoré okrem rodičov chráni ešte aj štát=sociálka. Ak ty zlyháš, resp. zlyhá rodič, nastupuje sociálka aby dieťa pred ním ochránila. Sociálka musí preveriť aj vlastného suseda aj 100x. Pretože to, že rodič pred dvoma rokmi dieťaťu neubližoval neznamená, že mu neubližuje dnes. Musia to preveriť zakaždým, nikto nechce nič zanedbať a potom ísť sedieť. K tebe sa skôr či neskôr dostanú a keďže pôjde o marenie výkonu nemáš nárok na náhradu škody... Byť tebou, prestanem tomu dieťaťu ubližovať, hoci aj psychicky, lebo som si 100% istá po prečítaní tvojich príspevkov, že škola podnet nepodala z pomsty ani zo zákernosti, lebo si niečo nezaplatila. Ani moja mama mi raz nezaplatila, lebo sme nato nemali a predstav si že škola sociálku nevolala.
Je mi úplne jasné, že si z toho pochopila tak možno jednu tretinu, takže po lopate, skúsim na tvojej úrovni:
sociálku pustiť musíš aj keby tratkory padali a nezaujímajú ich žiadne sra*ky medzi tebou a školou, preveria či je dieťa ok, iné ich nezaujíma. nie ani ty ich nezaujímaš, len tvoje dieťa. A vykopnú dvere aj keby si sa na hlavu postavila, lebo čím viac ty nie, tým viac oni áno. A možno ti jednu aj struhnú (podaj by).. A ... zatočia s tebou ver tomu, ak sa o to dieťa riadne nestaráš!!!
a podľa mňa tebe buď úplne preskočilo, alebo si si to celé vymyslela, a teraz si spríjemňuješ nudný piatkový večer niekde osamote pri krabičáku a vytešuješ sa, že aspoň niekto o teba zakopol. 😀

cvocek
autor
14. nov 2014

@seemani ale ked chcu preverit dieta, tak naco idu do domacnosti?? nemozu ho preverit na urade ci v skole??

cvocek
autor
14. nov 2014

@seemani ale vas tu je dost agresivnych, zelate mi fyzicke nasilie od policie aj od socialky. vy ste pekne pokrytecke kravy.

sue
14. nov 2014

@cvocek bud rada,ze este ho chcu vidiet doma...onedlho sa moze totiz stat,ze tebe ostane doma prazdna postel a budes ho ty chciet vidiet,ale uz sa nebude dat... Co tomu nerozumies? Robis vsetko preto,aby ti ho odobrali :(

maznacik007
14. nov 2014

@cvocek nepreveruju dieta ale tvoju starostlivost o neho ... takze preto idu aj do domacnosti okrem toho su opravneni si ziadat informacie o tvojej starostlivosti o dieta aj od skoly a pediatricky dietata a ty o tom ani nemusis vediet ..

ako vo vacsine pripadov sa to riesi odobratim z neutrálneho prostredia ako je skola skolka ... ak tam samozrejme dieta chodi ... tak len vytrvaj vo svojom postoji a uvidis sama aky scenar pouziju ...

cvocek
autor
14. nov 2014

@sue nerozumiem tomu vobec. to si si stopercentne ista, ze kvoli nepusteniu socialkydo bytu sudy odoberaju dieta??

cvocek
autor
14. nov 2014

@maznacik007 skola ze je neutralne prostredie?? nie. je to prostredie, kde je dieta vydane na milost a nemilost uradom, bez ochrany rodica.

katarinamarkova
14. nov 2014

@cvocek :(
je mi luto...
.....len a len a len tvojho dietata......

ushuaia
14. nov 2014

ja nerozumiem len jednemu, precitala som odpovede ...baby ti tu radia, a ty si hudies stale to svoje...ved ked mas cisty stit preco robis zbytocne problemy sama sebe...??? 😕 A aj tomu dietatu...

cvocek
autor
14. nov 2014

@katarinamarkova nerozumiem. preco? preco luto a preco dietata??

meluela
14. nov 2014

@cvocek ahoj, myslim ze v tvojej situacii by bolo lepsie ich pustit a urobit dobry dojem ... aj ked je to proti tvojej srsti a stve ta to ... tety si odfajknu kolonku a daju chvilu pokoj. Pred par rokmi by sa zrejme po nepusteni nic nestalo, teraz po tom medializovanom pripade sa boja a budu mat snahu to riesit aj cez policiu ci cez to spominane odobratie .. a tam uz bude problem sa z toho vymotat. Na druhej strane to tu neni este take zle ako v anglicku, kde je zrejme lepsie sa zatajit a utekat ked sa zacne zaujimat socialka. Vsak deti v detskych domovoch je dost, adopcia sa neda spravit pokial rodicia nesuhlasia, takze neni dovod ich brat z rodiny pokial je aspon ako-tak normalna. Tak sa skus na to pozret z nadhladu a je sice musis pretrpiet nieco co je z tvojho pohladu nespravodlive ale v konecnom dosledku vyhras.

cvocek
autor
14. nov 2014

@ushuaia ale ved ked socialka pride s policiou, nasilim otvoria dvere, tak vojdu dnu a skontroluju co chcu. co je na tom? a potom zistia neviem co, a budu zistovat tiez neviem co...co?

sue
14. nov 2014

@cvocek skus sa na svoje dieta pozriet ocami socialneho pracovnika. Z toho co si napisala vychovavas dieta ako osamela/rozvedena/slobodna matka, odkazana na davky v hmotnej nudzi, nezamestnana. Eviduju udanie od susedy kvoli kriku dietata + udanie zo skoly (odmietla si zaplatit pomocky + obvinila si ucitelku,ziadas o zmenu skoly), do toho ta pridu skontrolovat a ty neotvoris a este im aj emailom vynadas... To nie je "len" nepustenie socialky do bytu. Hadze ta to do krajne nevhodnej pozicie a najma nevyzeras ako dobra matka a odpust,ale ak tak ako s nami komunikujes aj v skole a na urade,divim sa,ze predbezko este nie je vydane... Vsetky sa tu mozme mylit a ty mozes byt vzorna matka,ktorej len obcas ujdu nervy,ale socialne pracovnicky su tu od toho,aby to preverili a ty im branis. Preto ti mozu predbezne odobrat dieta a docasne ho zverit do starostlivosti det.domova....

katarinamarkova
14. nov 2014

@cvocek pretoze si sama tvrdila, ze sa takto spravas aj v realnom zivote :( preto, luto. pretoze to dieta ma mamu co sa takto sprava, preto luto dietata.

cvocek
autor
14. nov 2014

@sue emailom som im nevynadala! ja nenadavam uradom! to len tu ked sa nevie niekto zmestit do koze. a nemozu ho dat otcovi, namiesto decaku?? alebo babke?? alebo mojej sestre??
nekomunikujem so skolou a uradmi a sudmi takto! co si! formalna a nformalna komunikacia su dve rozne veci. to by som si voci uradom nedovolila. ale ved ani oni voci mne. oni su slusni. ja sem tam prezeniem, ale viem sa ovladat.

seemani
14. nov 2014

baby kašlite na to,stratenýprípad..komu niet rady tomu niet pomoci. bude sa tu naťahovať 2 mesaice a o dva mesaice príde s novou témou :" odobrali mi dieťa čo mám robit" a to ešte len zistíme ako komunikuje a akú slovnú zásobu má 🙂

cvocek
autor
14. nov 2014

@seemani ty mas co hovorit, ked tu pouzivas slovo sracka.

ushuaia
14. nov 2014

@cvocek vies co , na toto sa ani odpovedat neda...naco robit dietatu takyto stres ??? Mysli aspon na to dieta...dalej nemam co povedat, dufam ze sa spravne rozhodnes...

cvocek
autor
14. nov 2014

@katarinamarkova no spravanie je siroky pojem. vulgarne slova ani nandavky nepouzivam v reali, ale som rebelka a casto nesuhlasim a protestujem.

seemani
14. nov 2014

@cvocek ty sa vieš ovládať?? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 nenechaj sa vysmiať...tukabel

cvocek
autor
14. nov 2014

@ushuaia ja o tom nerozhodujem. bud pridu, aj s policiou, alebo myslite ze rovno odber dietata zo skoly a uz tu nepridu?

cvocek
autor
14. nov 2014

@seemani ja sa viem ovladat v reali. na nete sa nepotrebujem ovladat.

seemani
14. nov 2014

@cvocek slovo sra*ka som použila len a len pre teba, aby som sa priblížila tovjej komunikačnej úrovni, samozrejem som rada, že si pochopila, 🙂 a zrovna toto slovko ťa zaujalo

cvocek
autor
14. nov 2014

@seemani a mam ti tu vlozit fotky sracky?

cvocek
autor
14. nov 2014

@seemani mojej komunikacnej urovni si sa nemohla priblizit, lebo ja nepozivam slovo sracka, len ak ho niekto pouzije prvy. ani slovo hovno. len ak ho niekto pouzije prvy, atd...aky pozicaj, taky vrat. samozrejme, ze chapem slovu sracka. mna zaujimaju vulgarne slova, lebo ich pouzivanie odraza uroven cloveka 🙂

seemani
14. nov 2014

@cvocek mňa by zaujímalo z čoho platíš internet? alebo tukabel tamkabel?

cvocek
autor
14. nov 2014

@seemani co je tumabel takkabel?

seemani
14. nov 2014

@cvocek 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ááách už dosť..

seemani
14. nov 2014

@cvocek máš pravdu, tvojej komunikačnej úrovni sa nepriblížim ani keby som chcela,. ospravedlňujem sa za chabý pokus vysvetliť ti to po lopate