Neuznaná reklamácia u Baťu z dôvodu čaptavých nôh

kubobubo
21. apr 2015

Ahojte. V júli 2013 som si kúpila sandálky u Baťu za 50 EUR, minulý rok v auguste som ich neúspešne reklamovala. Začal sa mi trhať na jednej remienok. Predavačka v obchode sa tvárila, že to je jasný dôvod. Na moje prekvapenie mi ich vrátili rozthnuté s týmto vyjadrením.

Vyjadrenie k reklamácii od predajcu: Vašu reklamáciu posudzujeme ako neoprávnenú v zmysle §.... Po obhliadke obuvi bolo zistené: celý pár stielky značne opotrebované na stielke v špiciach je odstránený materiál, oba pätníky schodené do vonkajšej strany. Pravý polpár natrhnutý remienok z vnútornej strany. Na obuvi neboli zistené žiadne vady materiálového alebo technologického charakteru. Roztrhnutie remienku je mechanického charakteru typická pri zlom nášľape pri chôdzi. V prípade nesúhlasu s rozhodnutím predajcu zákazník môže zaslať reklamovanú obuv na odborné posúdenie znalca v odbore: pán XY (prepis je úplný vrátane gramatických chýb).

Hned ma aj upozornili, že znalecký posudok je za približne 17 EUR a že ked mi dá za pravdu, tak mi ho preplatia. Lenže čo ked mi aj znalec povie, že mám čaptavé nohy a že je to moja chyba? 17 EUR v čudu. Aké máte skúsenosti s reklamáciou u znalcu? Kde kupovať sandále na čaptavé nohy nech sa nerozpadnú po minimálnom nosení? Dosť ma to štve a rozmýšlam, že či s tým niečo podniknúť ešte pred uplynutím 2 rokov. Vdaka za každý názor a radu.

ellca123
21. apr 2015

ja som reklamovala len el.spotrebice /DVD,mikrovlnka, malý PC a el. pila/ale vsetko uznali a OK

lubicaregecova
22. apr 2015

skús predajne zdravotníckych pomôcok. Majú tak aj topánky na rôzne typy chodidiel a sú také pekné, že nikto si ani nevšimne, že sú ortopedické...

draik
22. apr 2015

Bez ohľadu na výsledok náklady na odborné posúdenie hradí predávajúci.

prasiatko30
22. apr 2015

no po roku som teda este ziadne topanky nereklamovala a este k tomu ak som ich aktivne nosila - ak mas fakt nejake blbe naslapovanie tak to nie je vina tej topanky 😅

kubobubo
autor
22. apr 2015

@draik Napises mi viacej ako to funguje? Ja to poslem na tu adresu na posudenie a znalec mi potom vystavi fakturu? Alebo tu fakturu rovno posle Batu?

@prasiatko30 To je ta pointa, nosila som ich velmi malo. Znicene a schodene topanky nechodim reklamovat ale hadzem do kosa. Toto boli trochu fajnovejsie sandalky, take sa nenosia na detske ihrisko.