Nie som uvedená na liste vlastníctva. Čo to obnáša?
Pekný deň, s manželom vlastníme byt na ktorý sme si s manželom brali hypoteku po svadbe. On ju bral na seba, ja som spoludlznik. Ale len manžel je uvedený ako vlastník. Čo to pre mňa obnáša napr. v prípade rozvodu.máme sa radi, veríme si, ale človek nevie, čo sa môže stať. Ešte doplnim, že je to rodičovský byt, jeho mama zomrela, čiže časť bytu zdedil, 2 súrodencov vyplatil aj otca vyplatil z jeho polovice bytu.
@kaktusik007 ved presne. Na List vlastnictva pekne dat cast bytu, z ktorej zakladatelka vyplatila surodencov manzela. Na listoch vlastnictva predsa byvaju upravene aj podiely kto co vlastni. Manzel nech si figuruje ako vlastnik casti zdedenej, zdedil pred svadbou, fajn, nech jeho jest. Cast bytu vsak uz splaca zakladatelka, ta nech je pekne zapisana ako jej. Nech mi nikto nehovori, ze toto nejde upravit! Ak by chlap byt zdedil a pekne sam si vyplatil surodencov, nepoviem pol slova. Bolo by to jasne mimo BSM. Ale takto? Pan si neda siahnut na svoje dedicstvo, ale vzapati si ho necha cvakat manzelkou?
no co ti poviem na to to je proste chlap a k tomu este vojak strasna kombinacia ...len ti poviem cim skor urobis razny krok tym menej ta to bude srat ...tak vela stastia ....ja by som to riesila radikalne proste ale zase nie kazdy ma taku povahu ako ja ...tak este raz drzim palce
@kaktusik007 no snad nie. Drzme zakladatelke palce nech si veci poriesia k vzajomnej spokojnosti.
@jabadaba tak vies - hovorim na zaklade mojich skusenosti... som bola v tom, ze mam stastne manzelstvo - az kym som neprisla z hospitalizacie a nenasla si vybrakovany byt. a kedze mi fakt robil prieky (pretoze som ho nechcela potom neskor vziat spat) tak ak by byt bol napisany iba na neho, dovi dopo... mohla by som byt v prave kolko by som chcela, nevidela by som z neho ani korunu... a ak ano, tak o 10 rokov, a to po 30 eur mesacne...... takato je realita
@kaktusik007 viem si predstavit, o realite si iluzie nerobim, ale ako pokazeny pesimista furt dufam v ten lepsi obrat. Aj ked velmi opatrne. No a fajn prichod zo spitala... 😝
@kaktusik007 Dúfam, že ma to nečaká. On je už v podstate dôchodca, ale robí. Čím dlhšie bude robiť, tým vyšší dôchodok. Snáď si nenájde nejakú maturanku. Dobrú noc
@junova Uvidíš. 😅 😝 ale nie, dobre bude, neboj 🙂
Prosim vas chcem sa opytať ako to poriešiť kupili sme si s priatelom byt mna hypoteku žiadateľom bol len on sam aj kupujucim na liste vlastnictva je len on sam zatiaľ teraz sme dali refinancovať hypoteku ale už obaja takže na uverovej zmluve sme obaja takže ako uorbiť novy zapis na katastri aby som mala podiel na byte už aj ja? robi sa to automaticky alebo treba isť za nejakym pravnikom? či to by mala žiadať banka? ked sa bude robiť navrh na vklad do katastra?
@mima4 no veď to, ja som momentálne na materskej. A čo som ušetrila peniaze z výplaty dala som vymeniť okná, bezpečnostné dvere, polovicu som dala na prerabku jadra a nakoniec mi byt nepatrí.
@junova Vydobi si aby si bola na liste vlastnictva,mn tak ogabal vlastny muz,A to som mu verila,Ale uz mu neverim ani nos medzi ocami ,ze ma

@lenz ďakujem ti pekne