Niekto ma udal na sociálke

21. dec 2023

Zdravim máte skúsenosť že vás nieko udal a neboli ste doma lebo dcéra je chorá nieje doma ale u mojej mami aby mi syn maly neochorel závistlivý ľudia zlí to nahlásili že neni doma ani v škole lekárka o tom vie dakujem

taga
21. dec 2023

Skus este raz, s diakritikou a s nejakou konkretnou otazkou, co vlastne riesis?
Ze dcera je chora a nie je doma, ale u tvojej mamy?
A toto akoze niekto nahlasil na socialku?

anjelicek26
21. dec 2023

Nechapem pointu, dcerka ked je chora moze byt kdekolvek, ale proste v polohe lezmo a oddychovat, ved lekarka jej da potvrdenie o chorobe a nie nemusi byt doma prave s mamou. Socialka prijde, ked ju posle napr. aj skola alebo pediatricka, lebo to dieta chyba strasne casto, co vas pripad asi nebude... nemusi to byt ziaden zly zavistlivy sused a podobne konspiracie.... pani zo socialky ti nepovedala nic, preco prisli? Ved nejaky dovod museli uviest, ze co a preco kontroluju...

patka06
21. dec 2023

Nie je čo nahlásiť, ak si do školy oznámila, že dieťa je choré, môže sa liečiť aj u starých rodičov - je veľa takých prípadov.
SKús lepšie vysvetliť o čo ide v tvojom príspevku

autor
21. dec 2023

@patka06 že to ma v zuboch suseda že nieje doma že sa nestarám a zvelicila že nieje v škole ani doma že som sa jej zbavila

autor
21. dec 2023

@anjelicek26 mne nikto nevolal že príde.A oni že nemusia volať

autor
21. dec 2023

@taga Ano že sa nestarám o dieta a nechodí do školy nevedia že je choré iba škola to vie a lekárka

anjelicek26
21. dec 2023

Samozrejme, ze nemusia volat dopredu, preto sa to vola kontrola... ono bez vanku sa ani listok nepohne, my tu tazko rozluskneme, co sa u vas deje, ale socialka neprijde bez toho, aby im niekto nedal podozrenie a argumenty na to...

kate211
21. dec 2023

a ako ti ludia vedeli, ze tvoj syn neni doma?

januska12323
21. dec 2023

Máš potvrdenie od lekárky, že je chorá a lieči sa u babky. Čo je na tom?

hanelka1
21. dec 2023

Na PN sa píše miesto pobytu, treba tam napísať kde je, potom to bude ok a môže prísť aj sociálka.

simona20201309
21. dec 2023

Bez vetra sa ani lístok nepohne. Vďaka Bohu za ľudí ktorí sa netvaria že nevidia a nepocuju.
Úprimne.... dat jedno choré dieťa od seba preč aby neochorel syn? Všetko v poriadku inak? Choré dieťa potrebuje hlavne mamu!
Socialka zrejme nebola u vás zbytočne

annm81
21. dec 2023

@simona20201309 Niektoré príspevky sa ani nedajú slušne komentovať, tak ťa len budem parafrázovať: inak si v poriadku? Posielať sociálku na rodiča, ktorý nechá chorého školáka u starých rodičov? Čo ak je druhé dieťa novorodenec, alebo má slabú imunitu, alebo ho čaká operácia, alebo jednoducho si matka nemôže dovoliť ostať doma s malým chorým dieťaťom, alebo proste len matka myslí na zdravie druhého dieťaťa a má vhodnú možnosť, ako ich izolovať? Autorka nehovorí o dvojtýždňovom bábätku, čo potrebuje matku neustále pri sebe, ale o školáčke so soplíkom. Tá je najskôr spokojná, že namiesto školy má kľud u starkých, kde jej babka vyvára a ona môže celý deň čumieť na telku.

Autorka, susedia možno nevedeli. Radšej zbytočná kontrola, ako tragédia. Sociálka sa ťa opýtala, zistili, že vsetko je v poriadku - veď sa nič hrozné nestalo.

simona20201309
22. dec 2023

@annm81 ja v poriadku som. Tak si s autorkou podaj ruku ak si tiež jedna z tých matiek co nemajú problém chore dieťa zavesiť na krk starým rodičom. Nedávno tu bola diskusia kde išli autorka zvoliť pod čiernu zem lebo pýtala babku aby postrazila choré dieťa, počas dňa! Len aby nemusela brat OCR. Tak milión reakcií ako môže dať niekto choré dieťa babičke, ved ohrozuje jej život... až by som si našla tu diskusiu ako si reagovala ty, ale absolútne mi zato nestojis
Matka ktorá dá choré dieťa pravdepodobne na týždeň k babke, nie je matka.
Ak by mala doma novorodenca ktorého čaká operácia, určite by to autorka uviedla.
Z príspevku je úplne jasné, že to neurobila prvý krát a autorka sa zrejme o svoje prvé dieťa nestará, ale zavesila ho na krk babke. Dám ruky do ohňa, že druhé dieťa má s druhým mužom a to prvé im doma zavadzia.
Nie je to prvý prípad, kedy ide prvé dieťa bokom po narodení druhého, obzvlášť ak je s druhým mužom.
Ja som v poriadku. V poriadku nie je ak sa matka nepostara o svoje choré dieťa a neposkytne mu to, čo dieťa vtedy najviac potrebuje.
Je mi z toho zle keď vidím pre kolke z vás je toto úplne v pohode.

mikadooo
22. dec 2023

@simona20201309 wow 😳 to sú že aké konšpiračné teórie z jednej domotanej vety v úvode 😂. Hlavne že ty máš v tomto úplne jasno ako to presne u autorky je.

simona20201309
22. dec 2023

Sociálka nepríde tak, že zavoláš - susedine deti nie sú doma, ani v škole...
Véd v škole musia byť informovaní, že dieťa maroduje. Myslíš, že socialka vyšetruje každý dieťa ktoré nie je cez deň doma?
Tam muselo byt oveľa viac podnetov.
@annm81 tebe môže prísť socialka? Bol by dôvod? Pretože ja nemám absolútne najmenšie obavy z toho, aby prišli. A aj keby nejaká sibnuta suseda zavolala, tak sa na tom zasmejem a pozvem ich na kávu, a nevypisujem ty na MK so strachom co bude dalej

simona20201309
22. dec 2023

@mikadooo mam jasno v tom, že nie je v poriadku dat choré dieta na týždeň k babke a že to nebolo prvý krát. A mam jasno v tom, že socialka tam nebola len tak.

mikadooo
22. dec 2023

@simona20201309 ok. Určite si autorke svojimi radami hrozne pomohla 👍.

thoughtfulweirdo
22. dec 2023

@simona20201309 Ešteže to píšeš, aspoň sa môžem ísť posťažovať mame aj babičke, aké hrozné detstvo som mala, keď som pri chorobe u babky lehnila v pyžame celý deň pri TV, (vy)hrávala s dedom spoločenské hry a mala nosené dobroty na želanie na tácičke pod nos na gauč 🤭

vojkri
22. dec 2023

@simona20201309 nebola to kontrola ocr? Ci uz som sa uplne poplietla? Ze sa dala mamka vypisat na ocr ale nie je s dietatom doma? Alebo na pn?

simona20201309
22. dec 2023

@vojkri kontrola na OCR nechodi

simca06022011
22. dec 2023

@hanelka1 ale deťom sa PN nevypisuje,je na rodicovi kam dieťa dá.

simca06022011
22. dec 2023

Ty sa sociálne vyjadrí jasne a stručne a nepanikar. Dieťa je u starej mamy, je choré, preto nie je v škole. Hotovo. Susedu by vybavil muž, nech sa stará do svojich záležitosti.

anjelicek26
22. dec 2023

Baby nech tu socialku poslal ktokolvek, tak asi mal a udal nejaky dovod. Ked bolo vsetko v poriadku,tak to uzavru. Ja som vzdy radsej,ked ludia idu tymto svetom otvorenymi ocami a vsimaju si okolie, lebo je vela malych deti,co tu pomoc akutne potrebuje a susedia ucitelka lekarka co to roky vidiet museli - sa tvaria,ze oni nic🫣

bluka2
22. dec 2023

@simca06022011 to je už dieta v škole, so starými rodičmi ma normálny vzťah zrejme, nie dieta, ktoré pri chorobe ešte bude potrebovať prsnicek. Osobne nič zle na tom nevidím.
Čudujem sa, čo to susedom napadlo. Asi o rodine nemali dobrú mienku už predtým…

sense
22. dec 2023

Pozri nemusia to byť zlí a zavistlivi ľudia,môžu to byť ľudia ktorým ide o dobro deti.
Ak je všetko v poriadku nemusíš sa žiadnej sociálky báť.

annm81
22. dec 2023

@simona20201309 Neviem o tom, že by som tu kedykoľvek zvozila nejakú matku za to, že dieťa nechala u babky počas choroby. Tak nejako si ale viem predstaviť, že je rozdiel, či niekto nasáčkuje ročné dieťa s plienkami k 75 ročnej babke, čo sa ledva hýbe, sama berie 20 liekov denne a každá infekcia ju môže zabiť a 65ročnou aktívnou a zdravou babkou, čo sa ponúkne, že postráži 10 ročné dieťa. Kopce rodičov to takto riešili a riešia. Sama som mala aktívnych starých rodičov a nie jednu chorobu som tam strávila. Nijako ma to netraumatizovalo, skôr naopak, mali sme veľmi pekný vzťah. Ak tvoje dieťa v školskom veku potrebuje kvôli soplíku neustálu prítomnosť matky, tak nie, nemáte zdravý vzťah a tvoje dieťa je extrémne nesamostatné.

A či by na mňa niekto mohol zavolať sociálku? Áno, viem si to predstaviť, hoci mám absolútne čisté svedomie. Moje dieťa prvé mesiace života preplakalo dni a noci. Susedia nás poznali a vedeli, aké sú okolnosti. Keby som žila v nejakej anonymnej slovenskej bytovke, kde sa susedia ledva pozdravia na chodbe, tak áno, možno by niekto na nás zavolal sociálku či políciu. Alebo keď sme ešte nenali deti, mali sme starého suseda, ktorý bombardoval úrady stažnosťami na všetkých a všetko, tak ten by na nás sociálku zavolal stopercentne - dôvod by si určite dokázal vymyslieť.

moonlight1210
22. dec 2023

@anjelicek26
@simona20201309

Velmi opatrne s tym listkom vo vetre, dievcata. Lebo ani neviete ako, a zrazu ste stredobod ohovarania, ci nejakej kontroly, hoci ste nic neurobili. Len niekto si nieco vymyslel. Zo zavisti, z nudy, preto, lebo ste krajsie, sikovnejsie, mudrejsie, zarabate viac, mate podla neho lepsi zivot, ktory si "nezasluzite", ... X malichernych zakernych dovodov.

Ale ludia okolo si uz o vas budu mysliet a hovorit, ake ste - matky, zamestnankyne, zeny, ... Nebudete veru potesene, ani jedna.

viestta
22. dec 2023

@hanelka1 ale predsa pre skolopovinne dieta sa nevypisuje PN. Maximalne tak OCR pre rodica a ten sa moze zdrziavat kde chce

autor
22. dec 2023

@moonlight1210 👏🏼👏🏻

rivini
22. dec 2023

@simona20201309 ja s tebou plne suhlasim. Autorka tu vobec nevysvetlila, preco k nej socialka dosla. Tiez si myslim, ze tam toho bude viac, ako len telefonat od susedy. Oni sa netrepu na kontroly len tak a casto je to skor naopak, ze nejdu ani tam, kde naozaj treba. Cize ak fakt dosla, tak tam nieco bude. Chore dieta chce mat podla mna kazda normalna matka pri sebe. Tu nehovorim o tom, ze skolaka postrazi 8 hodin babka, ak rodicia uz maju vycerpane OCR. Mna moja strazila obcas tiez. Obcas u seba, obcas dosla k nam domov. Ale vecer prisla domov mama a bola tu pri mne a pre mna, nevystahovala ma k starym rodicom. Aj moje dieta obcas na 2 hodky postrazi svokra, kym poriesim volno, Homeoffice, ci OCR. Nevidim na tom nic. No ak suseda zavola socialku a ta fakt pride, tak na tom uz bude viac ako len fakt, ze chore dieta je opatrovane mimo domu.