icon

OČR cez prázdniny

15. máj 2022

Môžem ísť na OČR cez letné prázdniny aspoň na týždeň aj keď dieťa je zdravé len ho nemám kde dať ?

melonik7
30. jún 2022

@petik22 tie su na stranke SP v elektronickej podobe...zasielas

petulo18
30. jún 2022

@petik22 nemam. Daj do googlu. Najde ti.

petik22
1. júl 2022

@melonik7 aha..vdaka. este nikdy som ocr neriesila 🙈

tinka39
6. júl 2022

dobry den, dnes som zistovala v socialnej poistovni. pokial skolku zatvoril zriadovatel tak mate narok na OCR. cize aj ja budem so synom cely august doma.

ineeez
6. júl 2022

@tinka39 ja tiež

redanna
10. júl 2022

@tinka39 čiže je to 100%?
Je potrebné aj lekára navštíviť alebo stack cez internet?

ineeez
10. júl 2022

@redanna stačí vypísať formulár na stránke sociálnej poisťovne

slniecko66
10. júl 2022

@tinka39 narok.. nenarok. Za mna je to cez. Toto bude zamestnavatel tolerovat?
My mame skolku mesiac a pol zatvorenu. Nikto sa nestaral, ze nemam kam dat dieta.
Riesim to sukromnou skolkou kde bude chodit necely mesiac.

tinka39
10. júl 2022

@slniecko66 prepacte ale mam narok nemam inu moznost vyuzijem. ja neriesim nikoho neodsudzujem tak poprosim aj vas o to iste

tinka39
10. júl 2022

@redanna iba odoslat na konci mesiaca cestne vyhlaseniw kolko dni ste boli doma

slniecko66
10. júl 2022

@tinka39 napisala som len svoj nazor 🙂 nikoho som neodsudila. Ci mi verite alebo nie tak tiez som to mohla riesit takto. Vymysliet si choroby aby to v praci preslo. Byt doma a popritom by mi peniaze prisli na ucet.

tinka39
10. júl 2022

@slniecko66 ake choroby? skolka je zatvorena nemusim nic vymyslat

slniecko66
10. júl 2022

@tinka39 to by som povedala v praci, ze zatvorili nam skolku na mesiac su letne prazdniny. Zostavam doma.
Nechcem vidiet ako by sa zatvrarili.
Cez skolu su deti doma 2 mesiace. Potom ked bude prvacka co potom.. 😂

maciatkolulu
10. júl 2022

@tinka39 toto naozaj?, ja normálne neverím, nie ze na sk sedia matky 3 a viac rokov domov, materskú aj na dedka, vystrieda sa do troch rokov polka Familie, ešte aj toto, waaaw a vy fakt fnukate kvôli prídavkom. Hmmm. No, ja byt zamestnávateľom, v septembri nemáš prácu. Kolegovia nemajú deti? Si jediná, či zamestnávateľ na dva mesiace stolné všetko, lebo, však nárok? Fuuu, treba na vás babeby ten prídavkov, rakúsky systém, by ste hubu nezatvorili od úžasu a oratali sa ta hen na 30 eurove prídavky naspat🤣🤣🤣🤣pozdravujem kolegov, že majú fajn spolupracovníčku. 👍👍👍

ineeez
10. júl 2022

@maciatkolulu robota bola aj bude ale deti sú malé len raz... Každá jedna nech si urobí ako jej vyhovuje

slniecko66
Autor odpoveď zmazal
redanna
10. júl 2022

@maciatkolulu asi je to vec každej z nás,nemyslíš?
Nikto ti nebrani ostať doma ti3z,môžeš,ocr Jr tuším 55%z platu

maciatkolulu
10. júl 2022

@ineeez vanooo, presne, tak nech dá výpoveď a nerobí zbytočne problémy zamestnávateľovi a kolegom, to je také, vola sa to fairplay😉. A dá aj príležitosť práce druhým...

maciatkolulu
10. júl 2022

@redanna ja som doma, ale bez toho, aby som robila problémy druhym😉, reálne som nepočula a to mam dve dospelé a jedno malé, že by niekto z môjho okolia zobral mesiac a pol pcr a fijuuu nna prázdniny, skôr sa fohaduje dopredu dovolenka, aby vyšlo na každého. Nuž každý podla svojho svedomia a ta často spomínaná karma, ono to funguje, naozaj😉

redanna
10. júl 2022

@maciatkolulu problémy druhým?
Ako vieš ze robi problémy druhým?
Sú zamestnania,kde nemusia ťahať kolegyne jwdna za druhú tak aké problémy myslíš

loginexistuje
10. júl 2022

@redanna ake su to pls zamestnania kde nemusia tahat ani sa nijak obmedzit vo valstnej planovanej dovolenke ak ide jedna zamestnankyna na takuto dlhsiu ocr

maciatkolulu
10. júl 2022

@redanna to je super ak zamestnávateľ nepotrebuje svojich zamestnancov a ani mu nechýba ich prítomnosť a práca, ty takých poznáš? Ze vypadne na mesiac, dva a pohoda?

redanna
11. júl 2022

@loginexistuje na pobočke v banke,v poisťovňu,v kancelarii kde si dorobis svoju peacu,dokonca ak si nahlásis vopred, že nebudeš celý august, na leto berú brigádnikov, ajnked upratujes, v kuchyni

loginexistuje
11. júl 2022

@redanna tak nekvalifikovane prace kde zoberu hocijakych brigadnikov tak to ano ale inak tazko kde sa treba zaucit a pod a tam tazko
a potom ked bude dieta uz skolak dajme tomu prvak -druhak a narok na tuto ocr nie je a ty si nemozes vziat dovolenku lebo kolegyna so skolkarom je mesiac doma tak to potesi

a pre autorku takato ocr predlzuje skusobnu dobu 😉

maciatkolulu
11. júl 2022

@redanna na pobočke v banke? Ahaa, tak, kde sa musí prejsť školeniami atď.... No dobre no, ak sa bavíme o prácach ako pocne sily v kuchyni, tak to hej, ale väčšina "normálnych" zamestnaní takto nefunguje. Ale pokiaľ niekomu stačia sezónne práce atď, jeho vec, s tým samozrejme aj plat.

markaterka
11. júl 2022

@redanna no hej, len niekto neberie ohľad na druhých. Moja sesternica dopadla tak, že však kolegyňa si vzala celý júl ocr a keďže sú v kancelárii len dve, tak sesternica musí robiť celý mesiac aj za ňu, a sesternica má tiež tri malé deti.

redanna
11. júl 2022

@maciatkolulu na pobočke v banke ci poistovni nemyslím na brigádnika,ale ze nebudem.nejak niekomu chýbať,len seba ukra5im o nové zmluvy

maciatkolulu
11. júl 2022

@redanna na pobočke v banke ta na dva mesiace zaskočí kto? Kolegyňa? Ako chceš spĺňať plány? Ale no taaak. Pozri každopádne v každom normálnom zamestnaní, bežnom, dobre platenom, žiadne brigády a pod.clovek chyba. To je jasne každému. My celé prázdniny budeme s malým smai chlap mi maká denne 12 hodín skoro 6dni v týždni. Kebyže niekto vypadne na čo len týždeň lebo dieťa má odchod istý a v dnešnej dobe prísť o dobre platenú prácu.... No dobre. Ale ako som písala, na sk sa máte až moc dobre. Ponúk práce mate vraj veľa, tak ja neviem co sa tu na MK vkuse fnuka

autor
11. júl 2022

@loginexistuje viem že za každú očr aj pn sa predlžuje skúšobná 😉

denisa1284
11. aug 2022

@tinka39
@ineeez
Ahojte baby, ste na pandemickej ocr?